Říjen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
carsa
18.3.06 21:30

Ahoj holčiny,
celý den jsem se sem nedostala tak alespoň takhle večer.

Bibo - já bych chtěla zaťukat, ale my jsme už bez pupínků. A fakt pomohl ten Bepanthen - vyzkoušej ho. Jinak s tím hypoalerg. UM - dávej ho. Ani nevíš, jaký byl boj, když jsem Ivana musela z MM převést na UM. A to naše je ještě horší - je to fakt ten největší hnus, co jsem kdy ochutnala. Když jsme mu ho dávali poprvé, tak se na nás díval, jak kdybychom ho vraždili. Já jsem u toho nemohla ani být, jak mi ho bylo líto a bojoval manžel. Ale teď už to baští jedna radost. Já vím, že je to hrozný pohled na nešťastné dítě, ale zkus to vydržet. Mariánce to pomůže.
A taky doporučuju dát do vody na koupání trochu soli.

Banán - jsem ráda, že diskuse zkončila u toho, že nic dusit nebudeme. Jinak - co se týče banánu a alergie, tak mě ho moje alergoložka dokonce doporučila, tak aby se v tom čert vyznal!

Otáčení - taky my zatím pouze ze zad na bříško. Ale nohy do pusinky si cpe pořád.

Předkožka - mně nikdo nic neříkal a u Dr. vždycky zapomenu se na to zeptat. Ale švagrová mi říkala, že ona synkovi taky začala přetahovat až v roce a je v pohodě.

Lamargarita - já bych taky byla pro šévkuchaře, ale nejenom radou - takhle kdybys někdy zaskočila a uvařila.

http://www.gify.nou.cz/…ory/ku13.gif

Dneska jsem poprvé papali brambůrek - no, takový úspěch jako mrkvička to teda nemělo, ale trochu snědl. Tak doufám, že to zítra bude lepší. Dneska jsem koupila zmražený květák a růžičkovou kapustu. Tak jsem zásobená dlouho dopředu.

Holky, já jsem dostala nějakou příručku, kvůli té alergii, co jsou a co nejsou alergizující potraviny. Tak to přepíšu. Třeba to někomu pomůže:

nevhodné potraviny:
mléko - kravské, kozí, ovčí a výrobky z mléka
vejc a výrobky z vajec
ryby vč. sladkovodních
sója vč. tzv. mléka
maso: uzeniny, vepřové
zelenina. chřest, celer, kapusta, žampióny, cobule, hrášek, paprika, ředkvička, křen
ovoce: citrusové plody, exotické ovoce
koření
ořechy: vlašské, mandle, pistácie, kešu, lískové, burské

vhodné potraviny:
obiloviny: rýže, kukuřice, pšenice, ječmen, oves, ito
zelenina: brambory, mrkev, cuketa, penát, pastňák, fenyk, dýně, baklažán, brokolice, růžičková kpusta, květák, patizon, kedluben, okurka
ovoce: banány, vařené ovoce(jablka, hrušky, broskve, mruňky, víno, třešně, švestky)
maso: krůtí, telecí, králičí, jehněčí, hovězí, kuřecí (to ne při alergii na bílkovinu KM)

Ještě sem opíšu, jak vytvořit bezalergenní prostředí doma. Asi to každý zná, ale pro jistotu:
1. Často vytírat podlah navlhko, používat kvalitní vysavače
2. Čato prát lůžkoviny. Samozřejmostí je polštář a peřina pro alergiky, které je možné prát při 60-ti stupních
3. Nekouřit a používat čističky vzduchu
4. Dostatečně větrat místnosti
5. Nechovat domácí zvířata
6. Občasným zmražováním plyšových hraček lza dosáhnout zahubení přítomných roztočů
7. Odstranit koberce, závěsy, záclony, kožešiny a jiné zdroje prachu.

Ještě tady píšou, že tyto alergie, které se vyskytují v kojeneckém věku zpravidla do třech let věku vymizejí. Tak nám nezbývá než doufat. Ale hlavně je nutné všechno dodržovat, aby děťátko nic nedrádilo a imunitní systém měl čas dozrát.

carsa

• Citovat
  • Upravit
carsa
18.3.06 21:38

Ještě jsem se chtěla těch co kojí; dáte si někdy trochu alkoholu? Já jsem to onehdá nevydržela a dala si dvě deci vína?!? :oops:
 carsa

• Citovat
  • Upravit
472
18.3.06 23:41

ju tak pindíka nepřetahuji, ani to nejde - ani náznak že by to mohlo jít, má to jakoby napevno, n ojá tomu moc nerozumím :oops: :oops:
zkusím se zeptat doktorky, co si o tom myslí, nějak jsem to neřešila 8O

banán ještě jsem našla takovou zajímavůstku, že podávání banánu a pomerančové šťavy do věku 2 let dítěte prej radikálně snižuje možnost leukémie …ale neber to to tak jako lít to do dětí vrchem spodem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
19.3.06 06:56

Dobré ráno
Přejeme Pepíčkovi vše nejlepší k svátu!! :lol: http://www.gify.nou.cz/…bory/ct3.gif

Carsa Taky si občas dám dvě deci, myslím, že to není tolik, aby to z MM vycucla. :oops:
Přejeme všem dobré a hlavně zdravé ráno!
Xenie a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
19.3.06 07:06

predkozka nepretahujem, v porodnici nam rikali,ze jsou 2 tabory doktoru pretahovacu a nepretahovacu…takze zatim nic

otaceni taky nic :oops:

banan napisu v pristim prispevku

vinko - taky jsme si vcera dali _medvedi krev, myslim ze deci neskodi, pravda ze zrovinka chtel i malej pit,ale vzbudil se brzo ne jak na silvestra - novy rok, to spinkal od pulnoci do pul osme, jo kde ty casy jsou…

Dnes jsme vstavali v 5:15h,asi Vitek s nekym soutezi kdo vstane driv :roll:
furt ta ryma a kasel, tezko do nej dostat mucosolvan, chce jen MM, ulicnik.

jejda je plna plina. zatim Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.3.06 07:20

Dobré ráno!
Tak my dneska strašíme od 5.45h. Uf! V troubě už se peče kuře, umytý nádobí, malej zaopatřenej…luxovat nemůžu, zbytek roďky ještě chrní:lol: . Dneska jedou na návštěvu, kuře berou sebou, proto tak brzo…
Bibo - je mi to hrozně líto, přeji vám, ať se ti brzy spraví. Chtěla jsem sem vložit fotku Adélky, jak byla také děsně osypaná, abys viděla, že v tom nejste sami, ale neumím to :oops: . Tenkrát jsem probrečela dny, týdny, měsíce, měla to po celém těle, úplně slité červené mapy, nejvíc na obličeji. Koupali jsme ve škrobu, dr. nám předepsala asi tři mastičky namíchané v lékárně, měnili prací prášky, já jsem nejedla už ani kyselé okurky, jak jsem se bála, dokonce jsme se na čas odstěhovaly i na chatu a pak si z chaty vodu vozili - studniční, ale stejně nic nezabíralo. Pak mě psychicky dorazila tchýně, když mi řekla, že to je AE, který podle ní přejde v astma…to jsem se tenkrát málem zhroutila. A pak jako když utne, jak to přišlo, tak odešlo! Trvalo to však od 3.-7. měsíce. Nakonec musím přiznat, že se mi nejvíc osvědčilo jí na to nedávat NIC! A příroda se s tím vypořádala. Takže se drž, pevné nervy a hlavně TRPĚLIVOST! Držím palce!
Proto možná teď u Ríši neřeším, v porovnání s Adélkou, „lehkou“ vyrážku. Zdá se mi i relativně čistej.
Skleničku vína jsem si taky dala - asi před dvěma měsíci :oops: . A za tři týdny máme sraz se základkou (panebože teď to počítám-po 17letech!!), tak si dám taky :wink: . Jinak si sem tam od manžela cucnu píva, moc mi nechutná-je to hořký, ale pečenýmu masíčku přece nebudu pít minerálku, ne :D . Takže jakýpak výčitky :lol: :!
Hezký den!

• Citovat
  • Upravit
carsa
19.3.06 07:22

Jenom rychle - tak my jsme dneska vydrželi spát a do půl sedmé. Jsem tak čilá, že musím jít rychle mít nádobí
zatím pa,
 carsa

• Citovat
  • Upravit
120
19.3.06 07:25

Ten anonym jsem byla já. Pardon. Po ránu je to těžší… :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
19.3.06 07:52

Ještě jsem chtěla vložit naši aktuální fotku při každodenním vaření :lol: :lol: :lol: 8)
http://www.gify.nou.cz/…bory/ku8.gif /> Ahoj Xenie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
19.3.06 07:55

Tak, nádobí je umyté a na plotně se vaří čočka k obědu.

Kdy u jsme u toho pindka - už ho vaši chlapečci objevili? Já mám Ivánka docela často nahatýho. Nejdřív si začal hrát s nožičkama a teď zjistil, že má nějakej camfourek i mezi nima.
Vždycky si za něho chytne s takovou silou, že čekám, kdy si ho utrhne!
 carsa

• Citovat
  • Upravit
5891
19.3.06 07:56

cerpano z povidani o vyzive od Dr.Necasove, lakt.poradkyne :

Prvni nemlecnou potravinou byva mrkev ,pak obvykle brambory (pozor na kvalitu koncem zimy,pocatkem jara) nebo ryze . Z ovoce dusene jablko .Dalsimi bezpecnymi potravinami jsou : dyne,cuketa, hruska.zeleny hrasek, brokolice, pozdeji duseny banan , z obilnin kukurice a jahly a libove maso bez kuze a kosti…

Syrovy banan pravdepodobne neni pro deti, ktere s nemlecnym prikrmem zacinaji anebo pro deti velmi citlive uplne vhodnou pocatecni potravinou. Muze zpusobit zvraceni, prujem nebo vyrazku v miste kde tvare ditete dotkla lzicka se skrabanym syrovym bananem. Pricinou velmi pravdepodobne nebudou banany jako takove, ale podminky, za kterych se k nam dovazi,umele dozravani a jejich dalsi skladovani. Spravne zraly banan ma tmave tecky ci pruhy -coz je faze, ve ktere jsou u nas prodavane banany jiz plesnive nebo shnile.
Deti naopak velmi dobre snasi banan tepelne upraveny - duseny ci ve forme kompotu. Uznavam, ze je to velmi neobvykly zpusob rpipravy,ale je mnohokat uspesne vyzkousen. Poradila mi jej pritelkyne z KOlumbie, ktera ma s pripravou bananu daleko vetsi zkusenosti nez my, tam roastou banany jak u nas jablka.
Zlute banany bez jedineho puntiku - presne takove jako kupujeme jsou totiz nezrale a mohou u citlivych deti vyvolat v za:,–(e totez co kazde nezrale ovoce. - napr. nezrala jablka, hrusky angrest…
Tento poznatek neni nijak vedecky podlozen, opira se o pozorovani rady maminek…presto si myslim ze je platny a ze je u deti cca 8 mesicu na miste urcita ostrazitost vuci syrovemu zlutemu bananu. U mene prospivajicich deti je mozno podat teelne upraveny banan i drive, ma pomerne vysokou nutricni hodnotu.

Recept :
duseny banan
1/2 bananu nakrajime na mensi kosticky cca 1/2-1cm,zalijeme kojeneckou vodou do vyse kosticek a pod poklickou dusime 3-4 minuty.Podavame rozmackane vidlickou, neprislazujeme.
Duseny banan muzeme pouzit jako zaklad pro nemlecnou kasi. vhodne od ukonceneho 8 mesice.

banannovy kompot
pouzijeme stejny postup jako u duseneho bananu, jen kojenecke vody 1cm nad nakrajeny banan. varime 5 minut. vhodne od ukonceneho 8 mesice.

Nemlecna kase
do ovocneho pyre z duseneho ovoce ( jablko, hruska, merunka, banan) vmichame ryzovou kasi varenou pouze ve vode. Vyhodou je pouziti instantni nemlecne ryzove ci kukuricne kase ( k dostani napr. v lekarne). POzor na vyrobce o pridani mleka - my chceme varit nemlecnou kasi ochucenou ovocem. vhodne od ukonceneho 8 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
19.3.06 08:01

Xenie - moc vám to sluší - takhle nějak se v budoucnu tak vidím.

A ještě k tomu pindíku - pozor na čtení knížek
http://www.gify.nou.cz/…bory/277.gif

carsa

• Citovat
  • Upravit
8523
19.3.06 09:06

Čau holky,
tak si taky musím postěžovat. Barče se zhoršila ta seborea na hlavě. Měla to včera tak hrozný, mokvalo jí to, takže jsem to nemohla ani vyčesat. Naše kožní dr. ordinuje u nás až v úterý, tak jsme jeli na pohotovost. Tam jí napsali nějaký roztok na potírání hlavičky, mastičku a Fenistil kapky. Doufám, že jí to pomůže. Dneska vypadala po ránu fakt strašně, chudinka moje.
Včera jsem měla ale fakt super den, jeli jsme na návštěvu k manželový babičce a ta se mě jen tak mezi řečí zeptala, „jestli jsem se náhodou nespravila“. Fakt mi tím zkazila celý den a byla jsem až do večera naštvaná a ještě jsem se pohádala s manžou. Jsem na takový otázky silně alergická. Já to přece musím vědět nejlíp, že jsem přibrala a nemusím to ještě poslouchat od ostatních. Já to taky nikomu neříkám, protože vím, jak to štve mě.
Je pravda, že jsem přibrala, půlku těhotenství jsem musela ležet a po porodu jsem tomu pohybu taky moc nedala. Asi zase začnu chodit na aerobik nebo na spining. I když s těma nalitejma prsama to bude asi síla.
Tak jsem se vykecala a je mi líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
19.3.06 09:25

HA mlíko - ted má malá jakýsi nejedlíkovský období, mám problém do ní nacpat doporučenou dávku normálního Nutrilonu, natož abych zase zkoušela HA. Ona tak řvala a nehodlala si ho vzít! Ale asi to zase budu muset vyzkoušet, ach jo.

Příspěvek upraven 17.12.11 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
19.3.06 13:20

Krásné slunečné odpoledne, dámy.

Tak jsem si to tady všechno přečetla a jsem zase stráášně chytrá :D . Včera jsme byli na návštěvě u tchýně, tak jsem dneska nemusela vařit, páč jsme vyfasovali svíčkovou :lol: .
Přejeme všechno nej,nej,nej Pepíčkovi k svátku!!!
Holky, to jak jsme nebo nejsme oplácaný víme nejlíp my samy a ne, aby nám to pořád dokola někdo opakoval. Nebudeme je poslouchat a nic si z takových řečí nebudeme dělat. Jasný? Nebo to chcete vysvětlit (to vždycky říká manžel :D ).
Lamargaritku bysme si teda mohly střídat na to vaření, ne?
Mám úplně pitomej dotaz, ale snad mi odpovíte. Teda určitě mi odpovíte, ale je to vážně blbost. Proč se všude píše, že od ukončeného 6. měsíce? Proč se nenapíše od 7. měsíce? To není to stejný? :(
No, nic, fakoš zase řve, tak půjdeme asi ven 8O
Zatím páček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí