Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj
mame dost rusnou noc,ta blba ryma, kazdou hodku kojeni,neklidny spanek a ve 3:30 h rano malej nemohl dychat -odsavali jsme cimz jsme ho totalne probrali,pak se pridal kasel, sup s mucosolvanem a ten sup z pusinky ven,achhjo. no do 6h jsme ho stridave Martin a ja konejsili,rval jak tur,az konecne v 6h usnuln a my pak vsichni tri spali do 7h-nadhera ta hodinka fakt bodla.
jo poslouchame Ladovskou zimu,Vitek to ma rad, doufam ale ze jeho prvni zretelne slovo nebude k.. zima.
mejte se a at se vam nemoci vyhybaji.
Dalif a na kline sedici Vitek
kojenie este som chcela napisat, ze sa mi nejak zacina stracat mlieko a zacalo to po tom plavani. Predtym si maly dal aj 6 hodinovu pauzu v noci a po tom plavani je kaze 2, 3 hodiny. Hroza. Cez den je to lepsie, ale mam pocit, ze v jednom prsu mam menej mlieka. Takze, ked sa napije z neho, tak vydrzi len 2, 2,5 hodiny, ale z druheho vydrzi aj 4. Nemate niektora podobny problem?
Ahoj holky,
Kyčle - my v pohodě, ale už v porodnici nám začali dávat široký balení a s tím jsme pokračovali do první kontroly (zhruba 8. týdnů), když nám doktor, že je to v pohodě a že můžeme dávat jen jednu plínku. Na druhé kontrole (3,5 měsíce) jsme jadýrka měli.
Příkrmy - v obchodě jsem opravdu narazila jenom an tu brokolici a tak jsem včera zašla do lékárny to omrknout a zrovna dělali objednávku, tak nám mrkev objednají
.
Pasení koníků - my už od začátku v pohodě. Malej se už pořád obrací na břicho, takže nic neřeším. Mohl by se akorát už naučit i zpátky. Převaluje se i v noci a nemám z toho dobrej pocit. Poslední dobou začal spávat na boku přimáčknutej k tátovi
. Dáváme si ho hodně na prsa (břicho na břicho) a nebo si ho dám na stehna (na břicho). To se mu dost líbí. Hodně s ním lítáme nad hlavou a taky se mu to líbí. Tak třeba zkus tohle, Gosko.
Spaní - malej se probouzí kolem sedmé a spát chodí kolem osmé večer. Ráno si pak zdřímne na půl hoďky kolem půl destáté, potom kolem oběda (to jdeme většinou ven na dvě hodiny). Někdy si ještě jednou zdřímne a někdy ne. Doma vydrží spát max. půl hodiny. V kočáre o hodně víc, takže zkus jezdit kočárem na dlouho.
Počasí - před chvilkou přestalo sněžit
. To počasí je fakt na ......
Rodičák - nečetli jste včerejší MF? Píšou tam o rodičovském příspěku a o mateřských v jiných zemích. Jestli chcete, tak to sem napíšu.
Všem - přeji brzké uzdravení!!!!!
Ahoj,
tak včera jsme byli s Pepíkem na obrně - uf, od první injekce (žloutenky) to tam nějak dooooost nemá rád.
Po ní dost řval, nic moc k utišení. Druhá injekce (taky žloutenka) byla ještě horší, to začal řvát ještě před samotných píchnutím, pak jsem ho tam asi 1/2 hodiny utěšovala. I sestřička byla docela vyjukaná, že takovou reakci ještě neviděla. A včera začal natahovat už na přebalováku, chování nepomohlo, tak rychle zvážit, změřit (za řevu a zajíkání), doktor ho poslechl taky za chování, pak musel na stůl kvůli kontrole bříška a aby mu sestřička mohla nacpat ty kapky do pusy. No děs. A to je takový pohodový dítě - tím víc jsem z toho pak vyjukaná, když to z domova neznám. V čekárně jsem s ním pak pochodovala asi 20 minut, abych ho uklidnila a mohla oblíknout. Nakonec, naštěstí, zabralo prso.
Mooooc se těším za měsíc na další pigáro! ![]()
kyčle my jsme měli široký balení do čtyř měsíců, pak už jsme nemuseli (místo dvou plen na třetiny jsem dávala jednu na čtvrtiny, i tak mi přišlo, že má chudák ty nožičky skoro do provazu); asi to ještě taky nemá úplně jak by měl, ve zprávě měl „širší arkýř“ - ale nevím, co to je, nenašla jsem nikde a dr. mi doporučila brát 500 mg vápníku denně, v 1/2 roce kontrola - ale to už asi jen pro jistotu
pasení Pepík je na bříšku rád, ale taky ne moc dlouho - to pak funí, heká a když je to moooc dlouho, tak noří nos do deky
- na rehabce mi sestřička říkala, že stačí tak, jak jsem to dělala - po každým přebalení ho nechat 5-10 minut, víc ne. Teď, co se přetáčí, tak je tam dýl, protože přetáčení trénuje poctivě
, ale jen vpravo, ach jo!
Ladovská zima posílám odkaz k poslechu, snad to bude fungovat …
http://www.nohavica.cz/…ovy_blog.htm
pasení koníčků - já jsem to Ivana naučila na velkém balóně. Protože je kulatý, tak nebude rýt nosánkem do země. Drž ho pod zadečkem za nožičky a pomalu s ním hýbej do stran. Jak musí balancovat, tak zapíná zádové svaly. Teď už pase jedna radost. Vydrží tak čtvrt hodinky. Pak začne fňukat a já ho dám na záda a když za chvilku přijdu, tak už je zase na břiše.
Kojení - tak zkus kojit z obou prsou. Já taky kojím z obou, protože mám taky v jednom méně mlíka (dokonce ho mám o dost menší - což je třeba v plavkách docela prča)
Franeza - to je mí líto, že je Pepča takovej křiklounek. Ale alespoň vidíš, že si nenechá jen tak něco líbit. Neboj - později to bude dobrá vlastnost.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/l1.gif
A díky za tu Ladovskou zimu - ještě jsem ji neslyšela, ale dost dobrý!!!
Spaní - my spíme od 21,00 do 6,30. Přes den si schrupne tak po půl hodině dopoledne i odpoledne. A po poledni na procházce ještě tak hodinku.
Rodičák - nečetla jsem. Jestli to není moc dlouhé, tak to, prosím, napiš.
Dalif - teda blbá rýma. Ať se Vítek rychle vyzdraví.
carsa
k těm prsům - asi od 4. měsíce jsem Pepíčkovi dávala přes den z obou - nalejou se mi už jen přes noc, to mu pak dvě ranní dávky stačí vždycky z jednoho, ale pak přes den už nejsem schopná poznat, z kterýho bych mu měla dát a on se tváří, jako že mu z jednoho nestačí. Pak si i ublinknul, asi jak byl přecpanej či co. No, nestrádal, to ne, ale určitě se mi toho mlíka tolik nedělalo. Teď mu asi týden i přes den zase dávám jen z jednoho, i když chvilku protestuje, ale hladovej není, to ne. Prostě by se chtěl napucnout k prasknutí jako dřív - tak mi to příjde. Ale zatím se držíme jen na kojení, tak to snad ten měsíc už vydržíme! ![]()
Holky,
přídavky napíšu hned jak to půjde a Ladovská zima je opravdu extra mega giga luxusní!!!!! ![]()
Ahojky všem! Tak už zase padá to hnusné bílé svinstvo… Kdy už to skončí??? Chtěli bysme totiž jet v srpnu na Orlík…
.
.
Tak včera vzal manžel obě děti a jeli na lžičku. Dostal papír s otázkama, na co se má doktorky zeptat a vše zvládl na jedničku. I nám doktorka předepsala nějakou mastičku, co musej v lékárně udělat a bude dneska. Tak uvidíme, jestli zabere na to svědění. Jinak se mi zdá, že nejlíp zatím pomáhá ten Bepanthen. Napiště mi zkušenost s tím Fenistilem-kapky, jak vám to pomáhá proti svědění, pls. Orientačně Ríšu také zvážila.....tak 8600g…hmmmmm.
Kyčle - u Adélky jsem dávala poctivě téměř do 4měs. Bylo mi jí hrozně líto, jak jí to omezovalo v pohybu, ale vydržely jsme. Myslím, že měla tenkrát IIA/IIB. Ríša měl IB oboustraně, široké balení nám sice doporučili, ale riskla jsem si ho nedávat
, a ono se nic nestalo! Při další návštěvě sono stejné, dávejte už jen papírovou plínku! Na další kontrolu mezi 6-7měs. Toť moje zkušenost.
Méně mlíka - pít, pít, pít!!! Čaje, minerálky, ředěné džusy, atd. Plavání na to podle mě nemá vliv.
Příkrmy - Každý podle svého uvážení. My jsme začaly Milupa kaší, pak První lžička mrkvička, pak přišla na řadu brokolice. Vidim to jako dneska-krmil tatínek a zelení byli oba. Byli jsme tenkrát na oslavě jedněch křtin v restauraci. Docela se všichni bavili… ![]()
Pasení - Ríša pase od 4.dne
, byl (a je) to „silný jedinec“! Otáčel se od 19. dne života, pak to zapoměl, začal se otáčet teď v neděli na bříško, den na to i na záda. Ale ne tam a zpátky, ale sudy.
Spánek - Ten 4,5měsíční „drobeček“ spí 2× denně. Dopo 30-40min., odpo i celou hodinu! Myslíte, že je to normální? Mě se to zdá málo. Večer usíná v 8h, budí se 2×, vstává v 6h.
Léky - Můžu poradit max. Nasivin pro kojence na rýmu, Panadol sirup nebo Paralen čípky na teploty a Silomat na kašel. S tímto mám dobrou zkušenost.
Jinak na Husitské v Dětském ráji taky ráda nakupuji. Nejsou sice úplně z nejlevnějších, ale maj tam snad opravdu všechno. Naposledy jsme tam kupovali BabySkate pro Adélku - takový to prkýnko na kolečkách, co se zahákne pod kočárek. Drandí nám to pěkně.
Společné zdanění manželů jsme podali, tak snad z toho něco kápne
, sportka nevyšla
.
Syrdo , tak v srpnu vezmete na Orlík brusle a lyže a jaká bude dovolená…!
http://www.gify.nou.cz/…ubory/z4.gif
No, zatím to tak fakt vypadá!!! Kožich, čepici, rukavice… Dyť už je to vážně nekonečný!
Nebo budou v létě naopak tropy, a zase budem nadávat, kdo ví…
Letos už by mi to tak nevadilo, snad už nebudu otékat jak vloni, to byl děs…
Já myslím, že léto bude stát za to. Honza je meteorolog amatér a tvrdí, že jaro nenastoupí pozvolna, ale zostra. Tak snad má pravdu, nebo http://www.gify.nou.cz/…ory/po16.gif
Kojení U nás teď většinou stačí z jednoho zdroje
ale zas to začíná nějak flákat. Kouká kde co lítá, šustí apod a nepije pořádně. V noci si to vynahrazuje a sosá o 106
Spaní Spí 3-4¨x denně po 20 minutách, venku spí déle, ale teď nechodíme na procházky skrz Barunku. Taťka chodí z práce docela pozdě a chodit ven okolo 17 hod se mi teda momentálně nechce. Večer už kolem 19 hod většinou spí a vstává 2-3× na kojení.
Koníci My máme docela akční děti, takže my paseme skoro neustále. Na zádech vydrží jen chvíli, pak šup a je na břiše a točí se jako hodinové ručičky. Doktorka mi říkala, že Johanka bude ještě aktivnější než Barunka
Tak to se máme na co těšit, protože jsme mysleli, že více divoké dítě už být nemůže.
Ale je to opravdu u každého prcka individuální, kluci jsou prý trošku pohodlnější. Asi bobci ví, že se nahýbyjí a napracují ještě dost
Takže nehleďte na to, co kdo dovede, každý je jiný a to je vlastně dobře. Potkat stejného člověka jako jsem já, tak by mě asi piclo.
![]()
Kyčle Máme v pořádku. Na noc bych asi široké balení dávala, přeci jen to děťátko neomezuje jako přes den.
Rýma Rychle s ní pryč. Nás trápila skoro 3 měsíce s týdenními přstávkami. Barunka to vždycky přinesla ze školky a my to pochytali. Johanka je naštěstí mooooc pohodová, nechala si kapat a odsávání soplíků se obešlo bez řevu ![]()
Takže se všichni uzdravte a volejte to JARO! ![]()
Xenie a spol
Carso, děkuji za kontakt. Teď co jsme začali s mrkvičkou a kaší, vypadá to už lépe, ale zatím se bojím být příliž optimistická, na to je ještě asi brzy. Jinak jí oboje moc chutná. ještě k tomu očkování, pokud jste očkovali Hexa vakcínu, tam už je obrna obsažená, tak vám ji nebudou dávat zvlášť.
Kyčle máme také v pořádku. Vojta je měl také, jenže tehdy papírové pleny začínaly a byly hrozně drahé, takže jsme balili a zakládali 3 pleny, později 2 a i když ho to omezovalo v pohybu, žádné následky to nezanechalo ![]()
Spánek: tak to je věc, Aný usíná kolem 22 hodiny, spí 2-3 hodiny, pak se budí po hodině a vstáváme mezi 6-7.30. Už asi dva měsíce, možná déle.
Přes den spí většinou 2× přibližně po dvou hodinách, ale musíme uspávat venku, když usne doma, tak spí max 20 minut.
Chtěla jsem, se zeptat, jak dlouho jste dávali jako první příkrm mrkvičku a kdy jste dali něco jiného??? A kdy mám začít s přesnídávkama???
Mrkvičku dáváme čtvrtý den a druhý den i večer kašičku, vždy po tom ještě nakojím, nedávám ještě celou dávku.
A ještě jsem se chtěla zeptat, kolik má sníst té mrkvičky aby to byla plná dávka, abych ji k tomu až nemusela kojit? Stačí ta sklenička „1.lžička“?
Pa Aimee
Tý jo, vy už skoro všechny přikrmujete a já skoro nekojící matka, furt nic. Už z toho začínám být trochu nervozní
![]()
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:58