Řitní trhlina po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
30.4.15 19:01

@korenovazelenina musíš na ty vločky hodně, hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.15 14:32

@kacz Já už v podstatě jenom piju… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.5.15 12:26

Holky, nebojte se operace ;)

Ahoj, jsem pár dnů před porodem a vzhledem k tomu, že mám asi dva roky po operaci trhliny (resp. tří trhlin), hledám na netu informace, zda je po této operaci porod přirozenou cestou vůbec možný…Zjišťuji, že asi půjdu raději na císaře. Ale proč sem píšu. Čtu, že spousta z vás má s trhlinami po porodu problém. Mně vznikly ze špatné životosprávy (jsem bezlepkář, tzn. málo vlákniny a navíc intolerance laktózy, takže časté zácpy po snědení jogurtu apod.). Trpěla jsem strašně moc, krev na wc pokaždé, až mě to dohnalo na chirurgii. Tam mi oznámili, že jde o trhlinu (anální fisuru) a že dilatátor mi sice pomůže, ale až po operaci. Šlo o to, že jsem měla trhlinou ten svěrač tak narušený, že by dilatan nepomohl. Rozhodla jsem se pro rozšíření svěrače a odoperování trhliny. Vše bylo pod narkózou, trvalo to asi půl hodiny a druhý den jsem šla domů. Nebudu kecat, že ty první dny byly procházka růžovým sadem…měla jsem tři týdny neschopenku a opravdu to bolelo (do toho jsem musela začít dilatovat), ale díky tišícím práškům se to dalo přežít. Jsem dva roky po operaci a jsem šťastná, že jsem se pro ní tehdy rozhodla. Už nikdy žádná krev. Jen jsem se musela naučit o sebe trochu víc pečovat - víc pít, jíst méně sladkého, více zeleniny a vlákniny, při nejhorším si zavést glycerinový čípek. Jsem teď opravdu spokojená. Proto teď zvažuji toho císaře, nerada bych vše podstupovala znova. Takže holky, naprosto vím jak vám je, ale nezoufejte a nebuďte blbé…doktora se nebojte, však on viděl horší prdky než jsou ty vaše :D Pokud vám to má pomoct tak jako mě, nechte si to odoperovat a budete mít klid. Co jsou dva-tři týdny bolavé prdky po operaci proti dalším klidným rokům bez bolestí na wc..?? A jedno doporučení na závěr - MUDr. Fencl z polikliniky Vysočanská - můj zachránce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.15 13:08

@wrcilka :-D tak to je povzbuzujíí zpráva. Já po 4 měsících už teda taky rezignuju na samoléčbu a zítra jdu k proktologovi, na chiře se žádné zázraky (kromě hooodně bolestivého vyšetření) nekonaly. Ale máme ve městě vyhlášeného proktologa, tak jsem se hecla a dělám si velké naděje, že něco vymyslíme, ani operaci se už nebráním, ale mimi stále plně kojím…tak uvdíme uvidíme. Díky za povzbuzení…je fakt, že mám už tď taky hrůzu z dalšího porodu…:-/, ale určitě to bude dobrý :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.15 21:02

@wrcilka Tak jo…tak bude operace, pan doktor říkal, že je to jediné řešení, jak mít klid, tak jsme se předběžně domluvili že zhruba za dva měsíce, až mimi nebude plně kojená a tata to s ní zvládne sám…chjo…no co už, ale chci mít klid!!! Moc by mě zajímalo, jak dopadl tvůj porod, tak potom pisni!! Přeju hodně štěstí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 14:09

Rada pro vsechny

Zdravim vsechny maminy. Ja jsem chlap, takze opravdu nevim jake je to rodit. Ovsem nasel jsem tuto diskusi kdyz jsem patral o informacich o analnich trhlinach.

Mesic jsem doma trpel a mazal vsim moznym, myslel jsem si ze mam hemeroidy. Ta bolest byla tak ukrutna, ze jsem nakonec zasel na chirdu. Pan doktor me nemohl ani poradne vysetrit, protoze jsem tak pevne sviral bolesti, ze bylo nemozne se me tam dostat. Nakonec prohlasil, ze takhle hrozne muzou bolet snad jen trhliny a napsal me cipky - a to je to proc vam vsem pisu: Nechte si napsat cipky GLYCEROLI TRINITRATI 4mg / 3× denne. Na netu jsem zjistil ze tohle je moderni lecba frisur, takze kdo z vas se boji operace, vyzkousejte tyto cipky. Me pomohl VYRAZNE DOST uz prvni cipek!

Preji vsem maminam ZDAR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.15 13:30

@Anonymak66 Díkes moc za tip, mě proktolg do operace napsal mastičku Prokto-Glyvenol, názvem mi to říká, že složení by mohlo být podobné. Říkal, že je na fisury nejlepší, ale stejně to moc nepomáhá. Když to potřebuju zklidnit, pomůže mi jen Gutalax..:-(. Ale je supr, že vám to pomohlo, určitě je důležité, že jste to začal léčit včas, protože po několika měsících prý trhlina ztrácí schopnost se zahojit a už to prostě nejde…já už jdu za tři týdny na operaci a už se teda docela těším…minimálně na to jak se vyspím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.8.15 14:49

Řitní trhlina po porodu

Jsem 4 měsíce po porodu a 4 měsíce trpim. Na velkou chodim az večer když malyho uspim. Tím mi konci den a začíná několikahodinové utrpení. Někdy mám štěstí a mužů spát, ale většinou pořádně nespim. V noci k malými vstává manžel, já to prostě nezvladam. Brecim napůl bolesti a napůl zoufalstvím. Rano už je to většinou v pohodě, ale ne pokaždé. Vyzkoušela jsem snad všechny čípky i masticky který můžou kojící..a nic. Utratila jsem za to hromadu peněz..a ani hemagel na který jsem spoléhala mi nepomohl. Možná občas trochu zlepšení, ale bez dlouhého trvání. Příští týden si jdu domluvit operaci. Vkladam do toho veškeré naděje, které mi zbyly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.15 20:59

@Pabla Ahooooj, jak ti rozumím!!! Já raději „chodila“ ráno, protože přes den jsem tu bolest rozchodila, nebavilo mě chodit spát s práškem proti bolesti :zed:. Je to peklo!!! Porod hadra!! Mě doktor řekl, že operace je jediná možnost a dávám mu za pravdu!! Trápila jsem se s tím 6 měsíců!!! Na operaci jsem byla před necelým měsícem a moooc ti to doporučuju!! Věřila jsem svému proktologovi a nebála se a bylo to v pohodě!! Pár dní po operai to byl horor, ale to hlavně díky okolnostem. Ve čt. operace, v pátek domů - to jsem ještě byla v euforii, že to mám za sebou, ale prášky od bolesti jsem v pátek už nebrala kvůli kojení. No a na víkend jsem byla s malou sama doma a ona mi začala horečkovat a byla hodně uplakaná a mě to bolelo, dostala jsem totální depku, že je to vše určitě špatné, a s malou jsme jen brečely obě:-(, ale hned v pondělí mě doktor uklidnil, že je to „krásné“ a od té doby je to každým dnem lepší a lepší :potlesk:…mooooc doporučuju!! A do té doby můžu doporučit Dobexil H, čípky na noc a mastičku na den, vyzkoušela jsem všechno možné a toto se mi zdálo nejlepší. A jinak jsem půlroku přežila jen tak, že jsem vždy týden pojídala Gutalax (jen 10 kapek), a probíhalo to ten týden bezbolestně a bez krve, to jsem vždy načerpala síly na další týden bez Gutalaxu, kdy to bylo peklo a většinou jsem jedla jen polívky, kašičky, jogurty…Takže jdi do toho, ničeho se neboj, po 4 měsících utrpení těch pár dní nic není!! Já jdu v pondělí na velkou kontrolu na kamerku, tak jsem zvědavá, mám na záchodě stále ještě strach, pořád mám pocit, že je to menší a že se „to“ tam nevleze, ale nebolí, nekrvácí, prostě pecka!! :palec: držím palec a dej vědět!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
12.10.15 07:36

Zdravim soucasne i byvale majitele analnich fisur :mrgreen:
Muzu jit na proktologii bez doporuceni obvodniho nebo musim prvne k obvodnimu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
12.10.15 08:52

@Camosh byla jsem bez doporučení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3841
12.10.15 09:09

Také jsem se objednala bez doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
12.10.15 09:13

@Camosh byla jsem bez doporučení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.15 18:38

@Camosh Určitě!!! Dneska už se na doporučení nehraje:-), moje doktorka ani nevěděla, že něco takového mám, v podstatě se to dozvěděla, až když mi dělala předoperační vyšetření a strašně se divila, že můžu sedět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.10.15 14:34

@korenovazelenina Tak jsem téměř pět měsíců po porodu naší malé Klárinky, nakonec mi v porodnici u Apolináře doporučili císaře, ačkoliv můj chirurg, který mi operoval anální fisuru mě upozornil, že se trhlina může vrátit i po porodu císařem. No a vrátila se, zřejmě za to mohl klystýr a pak než se mi zase dalo dohromady normální trávení apod… :nevim: Ale musím říct, že ačkoliv jsem měla nejprve slzy v očích, že je to zase zpět, tak to nakonec nebylo tak hrozné, párkrát jsem použila dilatan a teď bych řekla, že je to zase ok. Ale musím dávat pozor na stravu, žádné čokoládičky, ale naopak vlákninu, bez té by to prasklo znova. Každopádně si myslím, že po porodu přirozenou cestou by to bylo asi mnohem horší a proto jsem ráda, že mi doporučili toho císaře. Doufám, že i ty jsi po operaci už zdravá jako rybička a nelituješ, že jsi na ní šla. Já osobně si myslím, že to bylo moje nejlepší rozhodnutí v životě, protože za to trápení to nestojí a proto všem s tímto problémem doporučuji - nebojte se operace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí