Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Bledulicka Olomoucky kraj. A fakt si nejsem jista, jestli bere ten Rivotril nebo Ritarin.
Ještě se naposled vmísím… medikace ADHD patří do kompetence pedopsychiatra, nikoliv neurologa.
@SibyllaTrelawney adhd ja to myslela ze by mely zajít na neurologie protože aby se správně nastavila medikace některé děti mohu mit na ní opačný efekt. můj syn ma adhd a nesmí ty to léky, proto ty děti je potřeba nechat vyšetřit.
@Bledulicka píše:
@SibyllaTrelawney adhd ja to myslela ze by mely zajít na neurologie protože aby se správně nastavila medikace některé děti mohu mit na ní opačný efekt. můj syn ma adhd a nesmí ty to léky, proto ty děti je potřeba nechat vyšetřit.
Neurolog udělá potřebná vyšetření, aby se zjistilo, zda jsou projevy dítěte na organickěm podkladě, nesouvisí s jinými onemocněními apod. Je docela dobře možné, že dítě u neurologa už bylo. Tento lékař má význam u diferenciální diagnostiky, případně dovyšetření, protože může užívat metody, které nemá dostupné psychiatr, ale základní a stěžejní péče je vždycky psychiatrická. A pokud by rodiče přišli s tím, že léčba nezabírá, případně se jim něco na projevech dítěte nezdá, může on sám neurologické vyšetření požadovat, není to neobvyklé.
@SibyllaTrelawney ja to vím proto jsem to paní napsala mám dítě s takovou diagnózu vím moc dobře co to obnáší
@Anonymní píše:
Chtela bych znat Vas nazor. Synovec ma ADHD, je mu 11.Je nesoustredeny, roztekany, pokud je rozruseny, schova se pod stul (pod lavici),odkud nevyleze. Svagrova s nim navstevuje psychiatricku, ktera mu ale za posledniho pul roku zvysila davky Rivotrilu zhruba ze 2tbl na 4,a to po dvou hodinach, vsechny mu je museji davat ve skole v dobe od 7 do 13hod. A ja se ptam.Je to normalni? Ano, je soustredenejsi, ale ja ho ted videla dopoledne ve skole, pozorovala jsem ho pri foceni, a byl jak sjetej-s nikym se nebavil, chodil po zahrade, trhal listecky, povidal si sam pro sebe. Bohuzel jsem slysela i nazor spoluzaku, ze je divnej, ze je jak mimino.Mrzi me to. S deckama po venku lita a radi jak drak, je stredem pozornosti, ale to jez az odpoledne kolem 18hod, kdy uz leky tak nepusobi.
Snazila jsem se to dnes jeho tatovi naznacit, byla jsem umlcena, ze zvanim, ze to je uplne naopak, ze po tech lecich je lepsi.
Nezazila jste to nektera u ditete? Nemam se do toho plest? Dekuji za nazory, jsem z toho trochu rozhozena.
Dobrý den dítě adhd mám doma napíšu vám co nám pomohlo atd. dneska má kluk 19let a má vyucni list.za prvé ho nechat vyšetřit neurologem, psychiatr, psycholog, dobrá zkušenost najít pomoc poradnu kde se mu budou věnovat 1 týdne většinou to poskytuje charita, dodržování pravidelného režimu a přísně stanovit pravidla prostě todle můžeš to ne. musí to dodržovat všechny kolem.vim je to přísně jde to neubližijete mu pomáháte mu. Zasadně upravte jídelníček žádné čokolády zhoršují pozornost, bramburky, sladkosti, Omezit na minimum. upravit hod. koupaní třeba na sedmou a devět spát. věřte není to vidět hned až nejdřív za tři měsíce, vím je to na hlavu jde to. Mám dva syny a oba dva jsou jiní ale dneska fungují. věřte my okolí si mysleli že jsem přísná máma nic jim nedovolím ale fungují občas skáčou tatovy po hlavě protože jim všechno dovolil a pak když vidí co mu dělají tak se ptá proč to nedělaj mě? V klidu se ptejte pokusím se vám odpověď. Adhd vím hodně.
@Bledulicka Moc dekuji. S tim jidlem to bude problem.Neji nic. Jen suche rohliky, k obedu hole brambory. A sladke, vsechno, co maji pred nim schovane, to sni, a je mu jedno, ze to ma zakazane, nebo ze uz je to treba 3.tatranka.Neji maso, neji syry, salamy, neji ovoce,zeleninu.Ted objevil doma stary fritak, takze tretim jidlem jsou hranolky.Ale v tak malem mnozstvi, ze je kost a kuze. Jinak co se tyce vytyceni mantinelu, tak to se svagrova snazi hodne, na lednicce ma napsany dny v tydnu, a tam povinnosti, ktere ten den a v urcity cas musi udelat. U neurologa nikdy nebyl, jen u te psychiatricky.Driv byval rarach, ale s jiskrou v oku.Ted je z nej podivin.
@Anonymní píše:
@Bledulicka Moc dekuji. S tim jidlem to bude problem.Neji nic. Jen suche rohliky, k obedu hole brambory. A sladke, vsechno, co maji pred nim schovane, to sni, a je mu jedno, ze to ma zakazane, nebo ze uz je to treba 3.tatranka.Neji maso, neji syry, salamy, neji ovoce,zeleninu.Ted objevil doma stary fritak, takze tretim jidlem jsou hranolky.Ale v tak malem mnozstvi, ze je kost a kuze. Jinak co se tyce vytyceni mantinelu, tak to se svagrova snazi hodne, na lednicce ma napsany dny v tydnu, a tam povinnosti, ktere ten den a v urcity cas musi udelat. U neurologa nikdy nebyl, jen u te psychiatricky.Driv byval rarach, ale s jiskrou v oku.Ted je z nej podiv@Anonymní píše:
@Bledulicka Moc dekuji. S tim jidlem to bude problem.Neji nic. Jen suche rohliky, k obedu hole brambory. A sladke, vsechno, co maji pred nim schovane, to sni, a je mu jedno, ze to ma zakazane, nebo ze uz je to treba 3.tatranka.Neji maso, neji syry, salamy, neji ovoce,zeleninu.Ted objevil doma stary fritak, takze tretim jidlem jsou hranolky.Ale v tak malem mnozstvi, ze je kost a kuze. Jinak co se tyce vytyceni mantinelu, tak to se svagrova snazi hodne, na lednicce ma napsany dny v tydnu, a tam povinnosti, ktere ten den a v urcity cas musi udelat. U neurologa nikdy nebyl, jen u te psychiatricky.Driv byval rarach, ale s jiskrou v oku.Ted je z nej podivin.Tak nekupovat sladkosti, nedělat mu hranolky, prostě nejis rohlík se sýrem nic jiného není vzít mu to a nic jiného nedostaneš, zkouší co vydržíte podle toho co píšete. vyhladovi a přijde syn to vydržel i měsíc doma nejedl nic a všude jinde jedl, je to trpělivosti. drzim palečky
@Bledulicka Olomoucky kraj. A fakt si nejsem jista, jestli bere ten Rivotril nebo Ritarin.