Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ketris jo já vim, já jen chtěla vědět jestli to taky tak někdo neměl. Proste mě to vyděsilo
Já sem hrozná poseroutka ![]()
@Enicka píše:
Chtěla bych oživit diskuzi.Dnes sem byla na nt screeningu a vyšel mě downuv syndrom 1/2200 mel ste to někdo taky tak??já mám strašný strach a asi ani neusnu.
vždyt je to v pořádku. S tvými parametry má 2199 žen zdravé dítě a jedna dítě s MD. To je hooodně malá pravděpodobnost. Já jsme měla skore v řádu stovek (už nevím přesně), ale měla jsem po čtyřicítce. Dítě je zdravé ![]()
@Enicka píše:
Chtěla bych oživit diskuzi.Dnes sem byla na nt screeningu a vyšel mě downuv syndrom 1/2200 mel ste to někdo taky tak??já mám strašný strach a asi ani neusnu.
Tak já měla riziko DS 1:20. Mám zdravou holčičku.
Ja mela 1:84,zadnej strach, to bude ok.Mam zdravou holcicku.
@Enicka jezis neplas
mas uplne jasne negativni vysledek, muzes mit naprosto klidny spanek
ja mela 1:250, vysledek negativni, zadne nervy jsem ani zbytecne nemela a zdrave dite k tomu ![]()
Děkuji holky, ona mě to řekla tak ze mě úplně vystrasila. Už je to lepší a jdu se vyspatJeště jednou děkuji vsem ![]()
@Enicka píše:
@Ketris jo já vim, já jen chtěla vědět jestli to taky tak někdo neměl. Proste mě to vyděsiloJá sem hrozná poseroutka
Je to negativni, 2199 maminek z 2200 se stejnymi vysledky ma zdrave dite.
I z lekarskeho hlediska je to negativni screening, tvuj lekar je trubka a okamzite bych ho zmenila.
Pred screeningem jsi mela pravdepodobost downa neco mezi 1:50 a 1:2000 podle toho, kolik ti je let. Bezna dvacetileta holcina ma populacni riziko 1:2000. Proste a jednoduse receno, tve dite je zdrave.
S první dcerou mi vyšel tripple test riziko 1:30. Prvotrimestriální screening ale vyšel ok..Nervy ale na pochodu. Nakonec jsme si s mužem ale ujasnili, že bychom stejně nedokázali s mužem dítko ani s DS „zabít“ interrupcí, znám holčičku s DS a je moc šikovná, chodí do klasické školy atd..Takže jsem ani nešla na odběr plodovky a normálka věřila a byla přesvědčená, že vše bude ok..a bylo ![]()
Potkala jsem v genetické poradně paní, která měla 1:2. A byla v klidu, že prý to je její 4.dítě a i všechny před ním vycházely takhle špatně. Já se bála za ní ![]()
Tak sem dnes byla u svého dr. a těm ni řekl ze mam zvýšené hcg a musím počkat do 16 t na další vyšetření. Ale co to znamená, nevysvětlil. Tak teď nevím jestli se mám bát nebo ne. ![]()
@Enicka a proc se ho nezeptas naprimo, co to presne obnasi? Kdyz nevis a pak se tak bojis
klidne bych vzala telefon a zavolala, taky by mi to nedalo spat (ale spis bych se zeptala primo tam jeho jeste)…jinak nemusi to byt vubec nic, ale mel by ti to vysvetlit doktor ![]()
Řekl, ze to můžou být vrozene vady, ale musíme počkat na výsledky v tom 16 týdnu. A to je strašně za dlouho. Nezbývá asi než čekat.