Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
http://www.klub-maminek.cz/soutezime?…
ahojky holky, kdo budete mit chvilku, muzete nam dat halsek, dekujeme moooc
![]()
jinak jsme velice rada ze se vsem dari dobre a ze i to, co vypadalo hrozne, nakonec dobre dopadlo a miminka jsou v poradku
![]()
@SonikSS moc pěkná fotka
jak se Ti jinak daří, všechno v pořádku? Nezlobí prcek maminku v bříšku? ![]()
@Milli.19 dekujeme, nedavno jsem na vas myslela, ale dala jsem se do prani a zehleni nejak moc nezbyva casu… no jeste tolik nezlobi, ale nekdy to vypada, ze ma v brisku diskoteku a nevi kam ma jeste kopnout, ale jeste to enni az tak moc silne a bolestive, zatim to jeste jde. jinak ano, vse v naprostem poradku, uz opravdu ano
![]()
a co vy, uz se to blizi vid ![]()
@SonikSS počkej to přijde, já se už kolikrát musím chytit za břicho, oblíbil si kopat do jednoho místa a tam už to pěkně bolí
jsem hrozně ráda, že je u Vás všechno v pořádku
no už se to blíží, od 30tt jsem na prst, tak kdo ví, kdy to přijde ![]()
@Milli.19 no vsak ted kdyby uz to prislo je to v poradku a alespon nebude tak veliky
my dnes zaciname 7.mesic, no vazne to utika
je mi to jasne, pak budu chtit, aby ty kopanecky byli jako predtim kdy se to nechalo vydrzet
ale zase alespon vime, ze jsou miminka v poradku ![]()
@SonikSS panečku to to letí, ještě nedávno jste byli na začátku
už chystáš výbavičku?
přesně tak, jen ať kopou, než aby bylo ticho po pěšině
@Milli.19 jojo, hromadu veci uz mame hotovo, pac jak roste brisko tak jsem vice unavena atd, takze skoro kazdy dne neco udelam a i tka pro svuj dobry pocit chci to mit hotove a pak uz jen kontrolovat zda je vse… jeste musime vyprat potah na kocarek a pripravit ho, ale to je az to posledni. vy to cekate nekdy na zacatku brezna vid
a mate uz vse hotove? ![]()
@SonikSS máš to dobře promyšlené, taky jsem všechno dělala hned ze začátku, abych pak nemusela dohánět s velkým břichem a lopotit se ještě s bolavými zády
ne ne, spíš až ke konci, ale kdo ví, kdy se prckovi bude chtít na svět, ve čtvrtek jdu k dr., tak budu vědět víc
@Milli.19 ale mate uz pekny tyden, takze kdyby to bylo ted, asi by se clovek nezlobil, me by teda stacilo v tom 35tt porodit, alespon bude mit mimis o centak mene a bude se lepe rodit a pokud to pujde tak bez nastrihu atd… ale uvidime ![]()
@SonikSS už máš sepsaný porodní plán? Já ho dávala teď o víkendu dohromady, no zjistila jsem, že vůbec nejsem náročná
ale to co tam mám chce snad každá mamina ![]()
Maminky, je mi 36 roku, včera jsem byla na prvotrim. screeningu. Na ultrazvuku mi vyslo, ze by mělo byt vse v poradku. Riziko downa mi vysel 1:4000. Je to male nebo velke riziko, ze se narodi dite s Down. syndromem? Pro pritele je to velke riziko(on je tak trochu matematik, takze si to všechno propocitava).
@martula78 píše:
Maminky, je mi 36 roku, včera jsem byla na prvotrim. screeningu. Na ultrazvuku mi vyslo, ze by mělo byt vse v poradku. Riziko downa mi vysel 1:4000. Je to male nebo velke riziko, ze se narodi dite s Down. syndromem? Pro pritele je to velke riziko(on je tak trochu matematik, takze si to všechno propocitava).
Tak 100% jistotu ti nedá nikdo, ale tato hodnota je velmi malé riziko a na tvůj věk dobrý výsledek, myslím. Já měla v 38 riziko 1:600 a narodila se zdravá holčička. Nenabídli ti kvůli věku ještě další vyšetření - třeba Prenascan nebo odběr plodovky?
Prenascan je jaké vysetreni? Dr. mluvil o testech krve co stojí pres 10tis. a delaji se v cizině nebo tu plodovku. Ale to říkal jen moznosti, protože to riziko downa si musíme promyslet sami jestli je pro nás velké nebo male.
@martula78 píše:
Jo a taky pokud vyšel dobře ten UTZ (musí být přítomna nosní kůstka a dobré prosvětlení šíje), což ti doktor určitě řekl, je to další snížení rizika, takže můžeš být klidná, si myslím.