Riziko down ve 23 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3084
5.12.25 12:04
@KKK85 píše: Více

ale za tu jistotu to stojí, člověk kolikrát vyhodí peníze za jiné zbytečnější věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
881
5.12.25 12:07

Měla jsem teď riziko 1:57 chtěly odběr plodové vody, ale jelikož bych nemohla odpočívat tak jsem zvolila na svoji žádost tento placený test byla jsem v gennetu stal 12500 a výsledek za 8 dní. Vše vyšlo negativní a ještě jsem si nechala zjistit pohlaví takže máme 100% holčičku. Nutit tě na něj jít na ten placený nemůžou. Je to jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
5.12.25 12:14
@884135 píše: Více

no tak o tom žádná!!! Já to nikde nezpochybnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.12.25 12:16

Měla jsem screening 1:2500, a vše přítomno. Stejně se narodil syn s DS. Jestli chceš jistotu, tak plodovka nebo klky. NIPT je velice přesný, ale je to taky jen pravděpodobnost ( ale osobně bych mu asi věřila). Riziko máš celkem velké. Věk určitou roli hraje, ale spoute žen se to stalo v mladém věku. To, že jste zdraví, nebo nemáte v rodině postižení nic neznamená. DS je genetická mutace. Není nic čím bys to mohla ovlivnit. My máme dokonce ještě tři naprosto zdravé děti a v širší rodině, taky nemáme nikoho postiženého. Držím pěsti, ať vše dopadne ok. Většinou dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.12.25 12:36

Já bych si ten test zaplatila. Dítě s Downovým syndromem bych vědomě přivést na svět nechtěla.

Pokud řešíte finance, pak plodovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2112
5.12.25 12:59

Jako to je hezký, jak všichni radite tu plodovku, ale tu přece nikdo zakladatelce nenabidnul. Nebo nám o tom nenapsala Na tu se přece nedá jít jen tak, protože chcete. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
5.12.25 13:03

@enyf Ale screening s pravdepodobnosti 1:300 a víc se bere jako pozitivní. Je zvláštní, že to nenabídli jako alternativu. Určitě by se na to zakladatelka měla zeptat, pokud o to má zájem. Či jen informativně, proč to vlastně nenabídli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.12.25 13:07

Já bych k tomu všemu, co je zde řečeno jen dodala, že NIPT test je hrazený z pojištění pokud je riziko na DS 1:499 a vyšší.
Měla jsem riziko cca 1:400 a NIPT jsem měla hrazený na genetice. UTZ jsem měla ukázkový, kůstka přítomná, jen mi vyšla špatně krev.

A vím, že to je rada, která se špatně poslouchá/čte a je trochu k vzteku, ale zkuste se tolik nestresovat. Třeba se ukáže, že je vše ok a budete mít zdravé mimčo. :hug: Mějte i na paměti, že prvotrimestrál počítá riziko, neznamená to konečnou diagnozu. Jestli si chcete být úplně jistá, tak ten odběr plodovky, vše vám řeknou na genetice, kam by vás s tímto výsledkem měli poslat.

Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.12.25 13:14

Při takovém výsledku ve tvém věku bych rovnou šla na odběr choriových klků nebo v 16tt na odběr plodové vody. Ten výsledek není jen kvůli nosní kůstce. Může to ukazovat i na jiné postižení. Bohužel to, že jste oba zdraví a mladí nic nezaručuje. Pokud víš, že by sis postižené dítě nenechala, tak bych vyšetření neodkládala.
Držím palce, ať je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
5.12.25 13:16

@AbbySt A nemáte pojišťovnu 213? Protože ostatní na něj opravdu jen přispívají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
5.12.25 13:23
@Simone K píše: Více

Nene, klasická 111 :) říkal mi to aj doktor na gyndě, že nad 1:499 test NIPT hradí pojišťovna a opravdu tomu tak bylo, neplatila jsem nic :)

Edit: Teď na to koukám na googlu a nevím jak se mi to povedlo :D všude píšou, že hrazený není, jen příspěvek. Ale já ho opravdu měla hrazený celý, tak nevím :nevim:
Každopádně být zakladatelkou tak bych určitě šla na genetiku, tam jí řeknou co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
5.12.25 13:51

@AbbySt Tak každopádně super, že to prošlo u vás :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2840
5.12.25 14:04

Ahoj, potvrzuji, ze s rizikem nad 1:499 byl NIPT test hrazeny ze ZP. Ale slo o Gennet, kde jsem byla i na screeningu, kdyz si nejdriv sestra myslela, ze jsem u nich nebyla, tak se netvarila na to, ze by mi ho meli proplatit. Zkusila bych obvolat vetsi centra, zda je u nich mozne odber na ZP, pokud jsou ty penize moc. Na odbery bych s timto vysledkem nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
5.12.25 14:04
@Simone K píše: Více

Mám 207 a taky jsem ho měla hrazený pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
5.12.25 14:15
@884135 píše: Více

Ale jistotu může mít, aniž by platila, takže pokud je to pro ně značný náklad navíc :nevim: není nutné to platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí