Riziko předčasného porodu a jak dlouho jste vydrželi?

39
14.10.23 18:36

Riziko předčasného porodu a jak dlouho jste vydrželi?

Zdravím maminky,
chtěla bych se zeptat na zkušenosti těch z vás, které si tím také prošli.. případně řešili něco podobného.
Momentálně jsem 33+4 a už 4 dny ležím v nemocnici na rizikovém. Byla jsem na klasické kontrole u své doktorky, které se vůbec nelíbil nález na čípku, tak mě poslal do nemocnice a tady si mě už nechali. Udělali mi nějaký test, který vyšel pozitivně.. tudíž, že bych měla do týdne porodit.
A ačkoliv mi do té doby nic nebylo, tak momentálně bolesti podbříšku a tvrdnutí břicha. Dostávám kapačky hořčíku každý den, magnesium a kortikosteroidy.

A teď k mé otázce.. byla jste některá ve stejné situaci, kdy se doktoři snažili miminko v bříšku ještě udržet a nakonec jste třeba rodili v 36tt a později? 😂

Bylo mi řečeno, že do týdne uvidíme, jestli budeme rodit nebo ne. Že 2 týdny si mě tu určitě nechávat nebudou.. ale nějak si nedokážu představit, že mě např. v pondělí pošlou domu a když mi bude stále břícho tvrdnout, tak si doma kapačku jen tak nenasadim :)
Děkuji za přečtení a případně vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1806
14.10.23 19:39

@saskiee1 od 30+0 jsem ležela týden na rizikovém, pak mě pustili do ambulantní péče s podmínkou, že budu chodit každý den na kontroly. Rodila jsem 37+0 plánovaným císařem. Takže ano, dá se vydržet, ale záleží na diagnóze. Na rizikovém oddělení byly různé příběhy. Některé vydržely i týdny, měsíce, některé ani dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
14.10.23 20:24

To bude myslím Partosure test. Testuje se stěr z pochvy na nějakou látku, která je pouze v plodových obalech a v pochvě se objeví až těsně před porodem, jinak tam nemá co dělat. Studovala jsem si to, když mi ho také dělali a dobrá zpráva pro tebe je, že spolehlivý je spíše negativní výsledek (to máš pak téméř jistotu, že do týdne neporodíš). U pozitivního výsledku pak u 8 žen z 10 nedojde k porodu do 1 týdne, byť jim test vyjde pozitivní. Tak držím moc palce, ať je to i tvůj připad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
15.10.23 08:07

Ten test mi dělali taky, taky, že do tydne porodím. Byla jsem 28+6 s jednovajecnymi dvojcaty. 5dni jsem byla hospitalizovana, pak me na vanoce pustili domu a od 32tt jsem v porodnici už zůstala a vydržela až do 36+1,s tim, že v 36tt musí jednovajecne dvojcata ven. Chce to vážně jen a jen ležet. Žádné nakupy, žádné vaření, ale fakt ležet. Takže až te pustí domu, tak mi zarizeno, že budeš mit plnou ledničku, denne prichystany oběd apod. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
15.10.23 08:08

Od 34tt mi hrozili předčasným porodem.. porodila jsem ve 39tt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
15.10.23 15:49

Já ležela na kapačkách měsíc, tvrdnutí téměř nonstop, nález na čípku si už přesně nepamatuju, ale šla jsem z běžné kontroly okamžitě ležet na kapačky, takže asi poplach. Když mě ve 37+0 pustili, přesně za týden jsem rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
15.10.23 21:21

Já šla kvůli zvětšenému množství plodové vody do poradny, též mi dělali test, jestli to týdne porodím. Vyšel negativní, tak mě objednali do spec. poradny ještě. No ale už jsem tam nedošla, porodila jsem :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí