Rizikové problémové těhotenství

85
4.5.17 18:41

Rizikove problemove tehotenstvi

Ahoj :-) jsem v 17 tt a od 11 tt me provazeji problemy. Nejdriv hematom, ted nizko polozena placenta, takze uz se mi 6 tydnu objevuje krvaceni :-( navic mam vyssi tlak a celkove tehotenstvi snasim spatne. Doma uz mam dve male deti. Chtela bych pokecat s holkama, ktere to nemaji v tehu taky jednoduche, spolecne se podporit a vymenit si zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4990
4.5.17 18:48

@Kvent Ahoj. Jako když mluvíš o mě. V devátém týdnu hematom, krvácení a špinění po celý první trimestr a skoro celý druhý. Také nízko položena placenta. Do toho vyšší tlak. Včera v poradně bílkovina v moči, trochu otoky. Teď ležím v nemocnici. Zítra začínám 30. týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
4.5.17 19:04

@berua13 to me mrzi, ze jsi v nemocnici, ja tam byla v prvnim tehotenstvi kvuli tlaku a otokum taky, bylo to myslim kolem 35 tt.. druhe tehu jsem nikam nastesti nemusela, jen hospitalizace par dni pred porodem. Vytahla se ti ta placenta? Me dr rikal, ze to vypada, ze je prirostla v jizvach po cisarich..tak se desim dalsiho krvaceni, mam hned jet do nemocnice..coz s detma doma..no nevim kde by byli, manzel musi chodit prece do prace a kdyz jsem cetla, ze naky holky s tim lezeli dva, tri mesice v porodce..fuj, je mi z toho az zle. ty uz to mas aspon za par tydnu, to uz utece a budes mit mimco u sebe :-) mas uz nejake deticky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
4.5.17 19:06

Ahoj,
já jsem v 15. týdnu a od 10. týdne jsem taky doma na rizikovém. Začalo to taky třícentimetrovým hematomem, ale už naštěstí nešpiním. Mám ale dvě dělohy a v tom 10. týdnu jsem měla šílený křeče, protože děloha s mimčem si dělala místo a tlačila na tu chudinku druhou. Přes třemi a půl lety jsme potratila v 8. týdnu, takže se všeho bojím. Břicho kvůli těm dvěma dělohám pořád tahá, píchá, bolí. Bolí mě záda, protože potřebuju pravidelně cvičit a nemůžu. Občas tlaky na močák, kdy nevím, zda je to zánět nebo prostě jen málo místa. A nemůžu pořád lítat k doktorům, i když bych ráda. Testy mám v pořádku, ale nikdo neví, jak to ty dělohy zvládnou :-(
Držím palce, ať vám to dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
4.5.17 19:26

@Kvent placenta se mi vytáhla kolem dvacátého týdne, ale stejně jsem pak ještě nějakou dobu špinila. Mám za sebou potrat v pátém měsíci před rokem a půl. Takže toto těhotenství jsou jedny velký nervy, aby vše dobře dopadlo.
Mám už velkého syna, je mu 14 let, už se o sebe postará, takže nemusím aspoň toto řešit. Je to u babičky, tam na něj dohlédnou.
Drž se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
4.5.17 19:26

@Kvent ahoj, já už tedy po (díkybohu zdárném) těhu. Než jsem zjistila těhu, tak rentgeny, chřipka (to jsem myslela, že chcípnu, fakt tk hrozně mi nebylo), tkže i léky a teplota, při zjištění bez srdeční akce, už poslána k revizi, pak akce ano, obrovský hematom a klidový režim a utrogestan, od 14 tt brutální křeče a sthy břicha, to bylo celý II. trimestr, kdy jsem se bála málem jet autem, neb jak mne to chytlo pořádně, tak jsem musela na čtyři to rozdýchat, tvrdé břicho běžně celý den, mega dávky magneska nezabíraly, diabetická cukrovka, jo ještě ze startu brutálně rozjetá štítná žláza a doktor endokrinolog to nehodlal vůbec řešit, valstně mne nehodlal ani přijmout, jen po telefonu ordinoval a ještě jsem se musela domáhat i toho. No nakonec III. trimestr celkem ok, opět na utrogestnu. porod dva a půl dne při šprjacnutí malého, nakonec akutní císař, malý ok (až na deformaci hlavy a zkřivení, takže vojtovka a helmička, nyní lítá a řádí jak torpédo a fyzicky zvládá, co děti o pár let starší taktak ;-) )
takže závěr - moc držím palce, vše bude ok, je to strašný stres, ten bohužel člověku nepřidá, ale musí člověk věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.5.17 07:42

@Dovlatovka to bude urcite dobre, musime verit :-) taky bych nejradsi byla u doktora kazdy den, ale objednava me po mesici :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.5.17 07:45

@berua13 ted uz to mas za chvili za sebou, verim po tak pozdnim potratu jsou nervy obrovske, ja potratila ve tretim mesici a stejne to byl hrozny zazitek, ale ted uz by to bylo horsi..jak dlouho budes v nemocnici, delaji tam s tebou neco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.5.17 07:49

@PavlaHr nemela jsi to jednoduche, ale mas to stastne zasebou a to je hlavni :-) doufam, ze se k tobe vsechny co jsme tu pridame, vsechno dobre dopadne. Jsem rada za kazdy den a verim v dobry konec, obcas to na me vsechhno dolehne a musi to ven..

Skupinku jsem zalozila, aby tady vsichni meli podporu, doma tyhle veci moc resit nemuzu, manzel si nepripousti, ze se neco muze stat a rodice tim zatezovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
5.5.17 08:01

@Kvent jak dlouho tu budu nevím, tak trochu doufám že by mě mohli pustit dnes. Nic mi není, tlak mám dobrý, záleží jaký budou výsledky krve. Udělali mi ultrazvuk, interní vyšetření. Dostávám infuze s hořčíkem, protože mi tvrdlo břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
5.5.17 12:34

V nemocnici je to asi náročné, ale zase je dobré, že jsi pod kontrolou. Já svoje obavy doma občas řeším, ale taky to nesmí být moc často, manžel je taky optimista a vidí to tak, že přeháním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
5.5.17 18:10

@berua13 tak jak jsi dopadla, pustili te?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
5.5.17 18:17

@Kvent jo tak to musí asi většina z nás. aspon já to tak mám taky ;-) ted třeba už s dětma. no a manžel taky vždycky obrátí oči v sloup, proč plaším dopředu. takže je to pochopitelné. a u doktora klidně řekni, že bys chtěla event. častěji. třeba to veme a objedná tě tak. držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
5.5.17 19:00

@Kvent jojo jsem doma. Naštěstí to bylo rychlé. Preeklampsie se vyloučila, všechny vyšetření mám v pořádku. Akorát mám v moči bílkovinu, budu sledována v rizikové poradně.
A jak je tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.5.17 07:31

@berua13 tak to je dobre, ze jsi doma, je to lepsi na psychiku nez v nemocniciv:-) me je ted fajn, uz 4 dny zadne spineni, naposled to vydrzelo tyden, tak jsem zvedava :-D dneska jedem na chatu a babi si tam necha deti do pondeli, tak budu odpocivat a uzivat ticha a klidu :-) ted pujdu balit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí