Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám už minimálně 2 týdny otoky okolo kotníků, které i bolí. jsem ve 32 týdnu. Zdá se mi, že dost přibírám cca 14 kg. Tlak mám 120/80 bilkovina neni. Začinala takto někomu preeklampsie? Diky, docela se bojim jak to bude pokračovat
Tlak normální, otoky mám furt, přibrala jsem 11 kg a jsem ve 23tt…
Přijde mi že máš normální projevy těhotenství.
![]()
@winicek Já teda myslím, že hlavní příznak preeklempsie je vysoký tlak, a ten ty máš ukázkový. Já si měřím tlak i doma a jak gyndař tak internistka mi řekli, že hodnoty do 140/90 jsou v normálu. Když by se to začalo zvedat, tak zavolat aby mi navýšili dávky léků.
Otoky v těhotenství má asi kde kdo, a u preeklempsie jsem někde četla, že je to nejvíc na obličeji a rukách.
@Pavli 29 ja treba byla otekla i v obliceji, na rukou a nohou a za cele tehotenstvi pres 20 kg nahore. Take jsem strasne plasila. Zajela jsem si tedy ihned do nemocnice a vse bylo v poradku. Bylo to ale take nejak cca kolem 30 tt.
Já měla tlak při preeklampsii 210/120 a otoky ani bílkovinu jsem neměla
.Tlak máš v pohodě a otoky patří k těhotenství podle mě se zbytečně stresuješ.
@winicek určitě nestresuj, mě vyskočil tlak a důležitá je bílkovina v moči…
Ahoj Maminky,
Tak asi poslední týden nebo dva, jsem znovu začala trpět nevolností (zvracení) a teď se přidala i bolest hlavy…
Tlakomer doma nemám, takže netuším, poslední kontrola byla v pořádku ale už jsem z toho vyčerpaná… Jsem 33 týden…
Tak jestli raději zajet k MUDr?
![]()
@Peťulec88 rozhodne jed, necekala bych - muzes ke sve nebo na gynekologickou pohotovost, zmeri ti tlak a bilkovinu v moci. Jinak kazdemu doporucuju koupit v lekarne diagnosticke prouzky na moc - muzete si doma overit, ze bilkovinu nemate a tlakomer. Tyhle dva indikatory jsou u preeklampsie zasadni a nez toho bych asi taky obcas panikarila.