Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, lezim doma so skracujucim sa cipkom (uplne mekkym) a vcera som dostala chripku. Behom dna skosila celu nasu rodinu (vcetne babi a deda, ktori nam pomahaju). Niekto hold doniesol dom… volala som dr, mam paralen, kapat si do nosa nasivin, vela tekutin a ako mierny astmatik sprej ventolin pri naznaku kaslu, aby sa mi nerozjel. Coz som uz samozrejme strekla, lebo kasel nastupuje tiez.
Min. tyzden som bola na kontrole gyn a tam mi prikazali byt v klude uplne a bez choroby, zeby to mohlo sposobit komplikacie. Som 29tt (28+2). Zazili ste daco podobne a dopadlo to dobre? Boli ma cely clovek a je mi jak na umretie, ze ma bolia aj vlasy snad. Teplota 37,8. Ale nasadila som paralen. Miminku uz snad choroba neublizi, len sa bojim toho predcasneho porodu, ktorym ma stale strasia. Pri kychnuti mam pocit, ze sa mi utrhne brucho a desne ztvrdne, nastastie zas povoli. Inak mi tvrdne stale, ale to dlhodobo. Dakujem za spatnu vazbu a podporu!
![]()
Tyjo. Chudaku. ![]()
Ja bych asi zavolala do porodnice, a zeptala se tam co a jak. Treba by te hospitalizovali a byla by jsi alespon pod dohledem.
@vertunka píše:
Tyjo. Chudaku.Ja bych asi zavolala do porodnice, a zeptala se tam co a jak. Treba by te hospitalizovali a byla by jsi alespon pod dohledem.
Asi taky bych to tak udělala zavolala a zeptala se co a jak pro jistotu ![]()
Tak som zavolala. Ze ak nemam bolesti podbrusku ci rozkroku alebo zad, ci pripadne spinenie, mam len lezat a spat (liecbu odsuhlasili). Dojst v pripade urgentu. Zase by neradi nakazili vsetky ostatne rodicky. Len mi este dvihli o jeden utrogestan na noc viac a na 8tbl magnezka. Pripadne kontrola cipku, ak by sa mi to fakt nezdalo. Ale to moze urobit aj obvodak.
Asi chapem, ze nechcu nakazit porodnicu, len sa tak nejak podvedome sama bojim.