Možnost mimoděložního těhotenství v 5+5tt

6.2.18 16:54

Možnost mimoděložního těhotenství v 5+5tt

Ahoj holky, tak jsem dnes ráno absolvovala první vstupní prohlídku na gyndě. Podle všeho jsem 5+5tt ale na ultrazvuku nebylo ani prd, ani gestační váček..a tak mi dr nabral krev a teď mi sám od sebe volal s výsledky je hcg je něco přes 2000 což už by prý mělo být něco vidět a ať počítám s mimoděložním těhotenstvím. Na kontrolu jdu zase až za týden..nešpiním, mám akorát trochu bolestivá prsa a bolí mě záda (jako by pod žebry u ledvin) a trochu bricho ale nejsou to žádné extra křeče, to je prý normální. Mám odpočívat a do nemocnice jet až v případě větších bolesti a krvácení. Je mi 23 je to moje první těhotenství a už první návštěva mě hrozně vyděsila :-( Měl to někdo podobně? Je možné že doktor pouze straší? Moc děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
6.2.18 17:07

Bohužel se obávám, že nestraší. V 5+5 už je embryo natolik velké, že nejde přehlédnout. Mohlo by to těhotenství být mladší, ale HCG 2000 už je zase tak vysoké, že to už by zase prostě mělo být něco vidět. Takže se obávám, že jen nestraší, ale je reálná šance, že je to mimoděložní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15174
6.2.18 17:34

Přesně jak píše terinka. při takové hodnotě už by mělo být něco v děloze vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.18 17:49

Myslíte ze tedy nemam čekat do pondělí ale jet do nemocnice hned zítra i bez příznaků??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
6.2.18 18:29

Ja byt tebou tak urcite pockam! kdyz mas takovy hcg, tak to by ale uz mohl videt i to mimodel ve vejvocodu ne? - pripadne me opravte, ze to tak neni

ja kdyz jsem mela podezreni na geu, tak jsem hodne krvacela a bolest mi vystrelovala do ramene, ale ja mela mnohem nizsi hcg, takze na utz nebylo videt vubec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.2.18 18:33
@Losolka123 píše:
Myslíte ze tedy nemam čekat do pondělí ale jet do nemocnice hned zítra i bez příznaků??

to není potřeba, těhotenství je mladé, HCG nízké, takhle brzy to nepraskne. Takže i když je to záhul na psychiku, do pondělí klidně vydrž. Doktor ví, co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.2.18 18:35
@Euforia píše:
Ja byt tebou tak urcite pockam! kdyz mas takovy hcg, tak to by ale uz mohl videt i to mimodel ve vejvocodu ne? - pripadne me opravte, ze to tak nenija kdyz jsem mela podezreni na geu, tak jsem hodne krvacela a bolest mi vystrelovala do ramene, ale ja mela mnohem nizsi hcg, takze na utz nebylo videt vubec nic

opravuji tě, že to tak není, mně ho hledali, každý den ultrazvuk a nenašli. Ono totiž mimoděložní nemusí být jen ve vejcovodu, proto to hledání. A měla jsem HCG mnohem vyšší a nenašli ho. Tedy ultrazvukem. A bolest nebyla žádná, krvácení také ne, příznaky žádné, až to ruplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.18 19:52
@Euforia píše:
Ja byt tebou tak urcite pockam! kdyz mas takovy hcg, tak to by ale uz mohl videt i to mimodel ve vejvocodu ne? - pripadne me opravte, ze to tak nenija kdyz jsem mela podezreni na geu, tak jsem hodne krvacela a bolest mi vystrelovala do ramene, ale ja mela mnohem nizsi hcg, takze na utz nebylo videt vubec nic

Neviděl právě nikde nic, podle něj vše v pořádku u podle pohmatu. Buď je prý těhotenství mladší a uvidí se v pondělí a když opět nic nebude tak mimodelozni. Čtu právě e některým se něco na ultrazvuku ukázalo až v 7tt takže mám stále naději protože mě opravdu nic nebolí ale na druhou stránku mě doktor strašil ze někdy je to s obvyklými těhotenským příznaky až se mi udělá špatně a mužů zacit krvacet do břicha..ach ta nejistota a pondělí je daleko :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.18 20:00
@Losolka123 píše:
Ahoj holky, tak jsem dnes ráno absolvovala první vstupní prohlídku na gyndě. Podle všeho jsem 5+5tt ale na ultrazvuku nebylo ani prd, ani gestační váček..a tak mi dr nabral krev a teď mi sám od sebe volal s výsledky je hcg je něco přes 2000 což už by prý mělo být něco vidět a ať počítám s mimoděložním těhotenstvím. Na kontrolu jdu zase až za týden..nešpiním, mám akorát trochu bolestivá prsa a bolí mě záda (jako by pod žebry u ledvin) a trochu bricho ale nejsou to žádné extra křeče, to je prý normální. Mám odpočívat a do nemocnice jet až v případě větších bolesti a krvácení. Je mi 23 je to moje první těhotenství a už první návštěva mě hrozně vyděsila :-( Měl to někdo podobně? Je možné že doktor pouze straší? Moc děkuji všem

Byla jsem také v 5tt+5 na prohlídce. Váčky vidět byly, ale embryo ne. Dr. strašil mimodeloznim anebo zamlklym, protože by mělo být vidět srdíčko. Navíc mě bolelo v pravém podbřišku. Na další prohlídku si mne pozval 6tt+3, právě kvůli zmíněným možným problémům. Teď mě okopává zevnitř :) 21tt :)
Nejde být v klidu, to chápu. Ale zatím bych stále doufala.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.18 20:07
@anonymni_prezdivka píše:
Byla jsem také v 5tt+5 na prohlídce. Váčky vidět byly, ale embryo ne. Dr. strašil mimodeloznim anebo zamlklym, protože by mělo být vidět srdíčko. Navíc mě bolelo v pravém podbřišku. Na další prohlídku si mne pozval 6tt+3, právě kvůli zmíněným možným problémům. Teď mě okopává zevnitř :) 21tt :)
Nejde být v klidu, to chápu. Ale zatím bych stále doufala.
Držím palce!

Děkuji moc za podporu, nervy jsou to hrozne ale stále doufám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí