Rizoto-co přidat aby nebylo tak suché

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44207
22.8.10 20:52

Já dávám kečup nebo rajský protlak a potom koření. Pro děti jen ten čistý rajský protlak. Jenom toto „červené“ rizoto mi chutná, bílé ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
22.8.10 21:31

Ahoj, nečtu celou diskusi, tak snad nebudu někoho opakovat: do rizota přidávám vodu ze zeleniny (kupuju hrášek+mrkvička sterilizované ve sladkokys nálevu, tak tam ten náled dám taky) nebo poukud dělám z mražené nebo zahradní zeleniny, tak tam přicintnu lák z okurek nebo vodu z nakládaný červený řepy (rizoto je pak krásně růžový - mohlo by zaujmout dítka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
23.8.10 08:29

Já vařím tak, že orestuju cibulku, přihodím maso na kousky, zasypu kořením, ze všech stran opeču, pak přisypu hrnek rýže, zaliju 2 hrnky vody, přiklopím a dusím. Těsně před doděláním přisypu mraženou zeleninu. Až se voda vstřebá, je hotovo. Suchý to není. My pak ještě sypeme sýrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.10 12:09

Orestuji cibulku, na ni třeba na kostky nakrájená kuřecí prsa, sůl, výborné je přidat koření na kuře a nechat zrestovat. Podlít vodou,přidat 1- 2 kostky kuř. bujonu. Nechám tak 10 min podusit a do zálkladu přidám opranou rýži Parboiled. Ta se ti zaručeně nerozvaří a nemusíš řešit množství vody,potřebuje ho opravdu dost. Přidám mraženou zeleninu(hrášek,mrkev ,kukuřice),když máš doma,tak malou sklinku leča a zalít teplou vodou. Asi 3 prsty nad rýži. Zamíchat.Nechat dusit.Až je voda téměř vydušená, ochutnat, popř. dochutit bud tím kořením na kuře,vegetou nebo jen solí. Nechat vodu vydusit,event. když je rizoto ještě suché,klidně přidej vodu. Nemusíš vydusit úplně do prázdna na dně,ta tekutina se po vypnutí sama vstřebá. Nahoru při podávání sýr a máš zaručeno,že rizoto mít suché rozhodně nebudeš . :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii