Roční chlapeček nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1995
14.10.11 11:58

Taky si myslím, že zakladatelka mluvením myslela kolik slov dítě řekne. A když se kouknu do tabulky od Hami, co mám doma, tak je tu u ročního napsáno: „Pokouším se o první slůvka.“ Tedy není ani uveden nějaký počet. A v Informacích pro rodiče (malá brožurka, příloha ke Zdravotnímu a očkovacímu průkazu) je u roku napsáno - používá dvě smysluplná slova. V textu je to pak i jednoduše vysvětleno, koukni se tam a uklidníš se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
19.10.11 10:42

Lulje, to mi připomíná jednu story s naší Týnkou: Měla asi rok a půl, sousedi se sklonili nad kočárek a žvatlavě se ptali: „Tak kampak jdeš, Krstýnko, na procházku?“ Týnka okamžitě odvětila: „Ne, do knihovny!“ Oni chvíli zůstali koukat jak telata a když se z toho šoku vzpamatovali, zeptal se hodný a trpělivý pan soused: „Joooo? Jdeš si půjčit knížečky?“ Na to se na něj Kristýnka podívala už opravdu jako na debila a odvětila: „Ne, vrátit cédéčka!“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
19.10.11 11:34

Ahoj malýmu je 13 měsíců.a taky toho moc nenamluví.říká jen bába,máma,táta,ham,Ňamňa…noo to je asi vše..ted uz toho dlouho moc nenamluvil rika ted porad jen baba..,tak to snad nezapomněl :roll: :-) taky si na všechno ukáže..když se ho zeptám jestli má žížu a chce napít tak mi rozumí.ale že by si řek sám to ne.chce to čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
19.10.11 11:56

Syn asi v půl roce říkal táta, babi a to mu vydrželo asi do 2 let. Až po druhém roce se rozmlouval. Byla jsem na nervy, protože se někdy vztekal a nevěděla jsem, co chce - to bylo neustále jako u výslechu. Takže to bude v pořádku. Oni kluci jsou krapet pozadu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
20.10.11 23:34
Nouky píše:
Lulje, to mi připomíná jednu story s naší Týnkou: Měla asi rok a půl, sousedi se sklonili nad kočárek a žvatlavě se ptali: „Tak kampak jdeš, Krstýnko, na procházku?“ Týnka okamžitě odvětila: „Ne, do knihovny!“ Oni chvíli zůstali koukat jak telata a když se z toho šoku vzpamatovali, zeptal se hodný a trpělivý pan soused: „Joooo? Jdeš si půjčit knížečky?“ Na to se na něj Kristýnka podívala už opravdu jako na debila a odvětila: „Ne, vrátit cédéčka!“ :lol:

Dobrý :potlesk: :potlesk:
(Naše Hany na 1,5r. prohlídce u doktorky, slzy v očích:
Dr.: Tys plakala? Nemusíš se bát.
H.: Nebojim se tebe. Bojim se drtiče. :cry: - Chvíli před naším odchodem jsem myla nádobí a do drtiče odpadu mi padl šnek z mašinky na maso. Drtič bouchnul a nahodil nám sra*kama celou kuchyň :poblion: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
20.10.11 23:39
Osmanka píše:
Oni kluci jsou krapet pozadu :-).

To asi nebude pravidlo :think: Připadá mi, že syn se teď rozmluvil tak, že naši malou předežene. A ta mluvila fakt hodně brzy :think: Ale chápu, že maminky se musí něčím utěšit, tak říkají, že klukům jde tohle hůř a tohle líp… :-D Kamoška má dvojčata a kluk mluvil taky dřív než holka :-) Já si tohoe zas říkám u nočníku - malý asi nebude v roce a půl bez plínek :zed: takže JSOU pomalejší a ne že ne :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.10.11 23:45

No, tak já mluvila v roce a půl v souvislých větách, manžel prý ve třech letech stále žvatlal jak hotentot.
Dneska není rozdíl poznat. :lol:
Kluci ale vážně bývají (statisticky) zabržděnější… :lol: Jestli se to dožene - posuďte každá sama… :mrgreen:

První syn do třech let mluvení naprd, zlepšilo se to až před 4. narozeninami. A už dobrý.
Druhý syn v 16 měs. mírně opakuje slova, je rychlejší, než byl ten první…

Ale v roce mluvit - kdeže. Ještě aby Ti někdo poradil dát ho v roce a půl teda honem na angličtinu, když v roce už má mluvit… :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.10.11 23:56
careynka píše:
muj rocni zase neukazuje, neopakuje, jen si zvatla tatatatatatattatatatatata tisickrat za sebou a nemam pocit, ze by byl opozdenej :-)

mám stejně starý kluky a jsme na tom úplně stejně :lol:
jeden z nich řekne mam (to má být ham) a tím to hasne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
21.10.11 00:04
eshta píše:
careynka píše:
muj rocni zase neukazuje, neopakuje, jen si zvatla tatatatatatattatatatatata tisickrat za sebou a nemam pocit, ze by byl opozdenej :-)
mám stejně starý kluky a jsme na tom úplně stejně :lol:
jeden z nich řekne mam (to má být ham) a tím to hasne :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.10.11 00:11
Davdan píše:
No, tak já mluvila v roce a půl v souvislých větách, (........)Ale v roce mluvit - kdeže. Ještě aby Ti někdo poradil dát ho v roce a půl teda honem na angličtinu, když v roce už má mluvit… :mrgreen: :wink:

Právě mezi tím rokem a rokem a půl je šílený skok. Syn v roce uměl asi 10 slov a teď v 16 měsících už krásně spojuje… a slova už jsem přestala počítat. Krásně se domluvíme :dance: Ale v roce???? Ani náhodou. Takže, zakladatelko, klíííííd - on se ti rozmluví :hug: (Teda aspoň já jsem se ještě nesetkala s ročním dítětem, které by mluvilo. Třeba nás tady ale někdo vyvede z omylu :think: Ale rozhodně to „nebude normální“ :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
21.10.11 07:58

Lulje: Dobrýýý! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
21.10.11 08:54
lulje píše:
Osmanka píše:
Oni kluci jsou krapet pozadu :-).
To asi nebude pravidlo :think: Připadá mi, že syn se teď rozmluvil tak, že naši malou předežene. A ta mluvila fakt hodně brzy :think: Ale chápu, že maminky se musí něčím utěšit, tak říkají, že klukům jde tohle hůř a tohle líp… :-D Kamoška má dvojčata a kluk mluvil taky dřív než holka :-) Já si tohoe zas říkám u nočníku - malý asi nebude v roce a půl bez plínek :zed: takže JSOU pomalejší a ne že ne :lol: :lol: :lol:

Chodíme plavat a fakt mi přijde, že ty holky jsou tam takové nějaké vyspělejší, že chlapci jsou takoví trubkovitější :-). Je to jedna věková skupina. Holky se oblíkají, vyslíkají komplet a kluci mají pleny a nic. Ale to není jen o nás - je to skupina 6dětí. Určo to není na 100% ale asi na tom něco bude. I lékařka to říkala. Protože řeší neustále nočník, který neuznáváme ve 2,5 letech - prostě sedí na něm a nic a za chvíli přijde počuraný a tak je to celé dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.10.11 14:41

Osmanko, nestraš :zed: :zed: :mrgreen: Já tu pomalost vidím u nás zatím jen v těch „nočníkových hrátkách“, tak snad i to dožene. V roce a půl asi bez plínek nebude, ale tak kdyby to bylo do dvou let, ještě bych to přežila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
21.10.11 21:16
MUFICE píše:
Mišela1 píše:
MUFICE píše:
Tak já snad neznám žádné dítě, které by v roce moc mluvilo. Děti v tomto věku říkají - máma, táta, bába a nebo taky nic. Našemu klukovi ted bylo 20 měsíců a říká tak 10 slov a zvuky zvířat říkat nechce a nechce :-( Doufám, že se snad do 2 let rozmluví. Že by spojoval slova do vět to u něj nehrozí a ještě mi bojkotuje nočník :evil: Jinak rozumí, co se po něm chce a nají se zcela sám.
Tak syn má 17 měsíců a jsme na to podobně jak s (ne) mluvením tak s nočníkem:-).
Zakladatelko lidi mají krátkou pamět, podle některých tchýní a babiček naše generace v půl roce chodila na nočník a pod.
Tak naše matka to taky říká :mrgreen: :mrgreen:

já jsem podle mamky hrála v roce pexeso :mrgreen: :nevim: :nevim:
a jako myslela to vážně, když se dnes koukala na mého skoro 3letého kluka, který se v pexesu trošku „potácel“ :lol: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ennola
9.11.11 12:29

mluvení

a proč vlastně chcete aby mluvil? má čas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure