Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, chtela jsem se zeptat co umí vaše deti skoro ve 13m?? já bych rekla že nás Matej je sikovnej az moc ale dela mi problem ze nemluvi, na vse si ukáze, rika jen mama, baba, kde. pak dělá jestě krávu a kočku ale to je vse, aby treba rikal táta to nehrozi. kdyz jsme byli na rocni tak jsem to mudre rikala a ta mi rekla, ze ale rozumi co po nem chceme a ze si na vse ukáze. jak ho podporit v mluve? knizky prohlizime nekolikrát denne, venku mu porád rikam kde co je, ale porád nic
proste sice chodi uz náky 4mesice, rozumí co chceme, zkousi si malovat ale nemluvi a nemluvi
jak jsou na tom vase deticky?
Ahoj, řekla bych, že děti, které v tomto věku mluví, jsou spíše šikovnější výjimky ![]()
Naši taky nemluví, jen máma, táta, ham, to, nebo toto ![]()
zakládání takovýhle diskuzí fakt nechápu, máš normálního, šikovnýho chlapečka..však on se rozmluví, to se neboj
Příspěvek upraven 13.10.11 v 10:54
Stejne a v 18 mesicich:D Rika mama,tata,baba,ham, bububu,papa, ham, haf a to je asi tak vsechno:D
Ale za to „zpiva“ ![]()
Příspěvek upraven 13.10.11 v 10:54
Taky jen táta (ten je častější), pak máma, a někdy cosi, jako ham. Zvířátka vůbec.
Jestli mu je třináct měsíců, tak bych to fakt neřešila, my na našeho mluvíme neustále, ukazujeme a on si mluví po svém
Rozhodně mě to nestresuje, tak začne později, rozumí až moc dobře
Zvládá éro, pták a taková „důležitá“ slova
ale, že si nadělal do pleny z něj nedostaneš
Je to dítě ![]()
taky máme doma nemluvu,teď jsou mu už 3 roky a říká asi jen 10slov srozumitelně a zbytek hatmatilkou,v roce něco mlel ale slovo to nebylo ani jedno,ani máma táta
mluvila jsem s dr a ta říkala,že je důležité,aby nám rozuměl co mu říkáme a logopedka říkala,že na něj mme pořád mluvit,že si ukládá slovní zásobu,že to některé děti naposlouchávají a pak se rozmluví až ve větách a plně srozumitelně tak čekám,kdy mě trefí šlak až mi náš tatar řekne celou souvislou větu ![]()
A aby četl bys nechtěla??
![]()
Dělám si srandu, pokud rozumí co mu říkáš, tak je všechno v pořádku.
Moje druhá dcera začala mluvit až ve třech letech, důvod byl lehká encefalopatie po očkování… ![]()
zuzamate píše:
V tomhle věku mají děti mluvit????
no skladat rozvite vety ![]()
Syn v roce říkal jen „táta, auto, kolo“. A v roce a půl začal dělat věty, takže bych si na tvém místě fakt nedělala starosti.
Bože, co já bych někdy dala za to, aby aspoň chvíli nemluvil
![]()
Zkus na něj míň spěchat a dej na doktorku, pokud ti rozumí, dá najevo, co chce, slyší, brouká si, žvatlá, tak mu dej čas a nehrň to tak na něj, má času habaděj. ![]()
markéto - žádné dítě v roce nemluví.
ty rychlejší umí občas nějaký zvuk. haf, čiči, mama, bababa.
kdo ti říkal, že má dítě v roce mluvit?
Byl to nějaký cvok, neber ho vážně a halvně si od něj nenech kecat od života nebo se zcvokneš.
V roce je dít takové přerostlé mimino - mluvení není jeho priorita.
pa
har.
bumbinka píše:
Syn v roce říkal jen „táta, auto, kolo“. A v roce a půl začal dělat věty, takže bych si na tvém místě fakt nedělala starosti.
Bože, co já bych někdy dala za to, aby aspoň chvíli nemluvil![]()
![]()
hele a my porad vety neskladame jaktooooooooo?