Roční dítě v noci pláče a budí se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
18.3.19 08:24

Máme to stejně. Malýmu je rok a děs běs. Zrovna dnešní noc opět katastrofa. V jedenáct začal řvát a nešlo s ním nic. Co je na světě, tak nevím co to je se vyspat aspon 3 hodiny v kuse :( jsem stále unavená, podrážděná, všichni mi lezou na nervy. Obdivuji přítele že ma se mnou takovou trpělivost a chápe mě. Kolikrát jsem fakt z té únavy nesnesitelná. Budí se někdy i každou hodinu,sedne začne řvát, někdy stačí dát dudlík a spí dál ale někdy to trvá třeba přes pul hodiny než zase usne. A tak je to každou noc. :zed: je pravda že mu lezou zuby, občas dám nurofen na noc, potřu gelem,ale stejně to nemá žádný efekt,takže nevím jestli to jeho buzení je zubama nebo něčím jiným. Trochu mě uklidnilo,že v tom nejsem sama,měla jsem pocit, že všechny děti krásně spí jen ten můj protestuje. Jen si říkám kdy se to všechno zlepší, od narození to mám s malým náročný a furt to nechce skončit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 00:37

Roční mimi nás chce zničit?

Prosím o radu. Roční dítě už dva a půl měsíce pláče celé noci a v klidu je jen na mém klíně přicucnutě k prsu. Prso vleže na postelí nestačí, řve jak tur. Dnes jsme poprvé zkusili tatínka a též šílený neutišitelný řev. Zkouším nosit, přebalit, dát na nočník, masírovat bříško, dát kousatko, nic nepomáhá, jen to prso a moje náruč a to non stop celou noc od 11 do 5-6. Většinu času ani nepije, jen dudlá. Manžel tvrdí, že to údajně dělá naschvál, aby nás zničil. Na otázku, co by z toho asi měl, říká, že prý to tak mimina prostě dělají. :lol: Tipuji že to má od své maminky, která mi říká, že je to tím že mu kaši na noc pořádně nepřisladím a že nemá dudlík :roll: Nevíte, čím to může být a jak nám všem pomoci? Přes den už nefunguju jako normální člověk. :zed: :cert:

• Citovat
  • Upravit
1113
9.10.20 00:44

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: S “maminkou” a manželem jsi mě pobavila teda. Prej naschvál. :mrgreen: Mám to stejně, asi tě nepotěším. :lol: Malé budou 2 roky za 2 měsíce a prso má nonstop. Když ji něco trápí je přicucnutá 25 hodin denně. :roll: V noci už si teda aspoň zvykla cumlat v leže, to je jediné štěstí jinak bych asi umřela. Myslím že ho to přejde, asi se budeš muset naučit spát zatím v sedě no… 8o Jinak nevím co poradit. Asi není ani moc co jiného radit než to že to musíte vydržet než se malý teda rozhodne vám neničit vztah. 8o 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3462
9.10.20 00:45
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Roční dítě už dva a půl měsíce pláče celé noci a v klidu je jen na mém klíně přicucnutě k prsu. Prso vleže na postelí nestačí, řve jak tur. Dnes jsme poprvé zkusili tatínka a též šílený neutišitelný řev. Zkouším nosit, přebalit, dát na nočník, masírovat bříško, dát kousatko, nic nepomáhá, jen to prso a moje náruč a to non stop celou noc od 11 do 5-6. Většinu času ani nepije, jen dudlá. Manžel tvrdí, že to údajně dělá naschvál, aby nás zničil. Na otázku, co by z toho asi měl, říká, že prý to tak mimina prostě dělají. :lol: Tipuji že to má od své maminky, která mi říká, že je to tím že mu kaši na noc pořádně nepřisladím a že nemá dudlík :roll: Nevíte, čím to může být a jak nám všem pomoci? Přes den už nefunguju jako normální člověk. :zed: :cert:

No tak po radě tychne by ti dítě nespalo už vůbec, jak by bylo nárokované cukrem :roll: to jsou rady… U nás to ale bylo kolem roku podobné. Pravidelně ve 2 budíček a do 4-5 řev a musela jsem být u něj jen já a konejšit… Přes den jsem byla mumie… Přešlo to pak nějak samo cca kolem 14-15mesice. Jinak radu tedy nemám, předpokládám že v jednom pokoji spolu spíte… Co třeba zkusit šum nebo nějaké ukolébavky z rádia? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
9.10.20 06:19
@Anonymní píše:
Prosím o radu. Roční dítě už dva a půl měsíce pláče celé noci a v klidu je jen na mém klíně přicucnutě k prsu. Prso vleže na postelí nestačí, řve jak tur. Dnes jsme poprvé zkusili tatínka a též šílený neutišitelný řev. Zkouším nosit, přebalit, dát na nočník, masírovat bříško, dát kousatko, nic nepomáhá, jen to prso a moje náruč a to non stop celou noc od 11 do 5-6. Většinu času ani nepije, jen dudlá. Manžel tvrdí, že to údajně dělá naschvál, aby nás zničil. Na otázku, co by z toho asi měl, říká, že prý to tak mimina prostě dělají. :lol: Tipuji že to má od své maminky, která mi říká, že je to tím že mu kaši na noc pořádně nepřisladím a že nemá dudlík :roll: Nevíte, čím to může být a jak nám všem pomoci? Přes den už nefunguju jako normální člověk. :zed: :cert:

A tu kaši na noc mu dáváš? Nemůže být problém v tom? Některé děti s citlivějším bříškem to na noc pěkně zaplácne. Osobně bych v takovém případě asi dala šanci i tomu dudlíku, ale v roce chápu, že nechcete začínat a za pár měsíců odvykat no… A přes den to máte jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 06:33

Mléčné věci mu nedělají moc dobře, takže na noc obvykle žádná kaše není, maximálně nemléčná rýžová nebo jáhlová l. Přes den je obvykle poměrně veselé velmi akční dítě y které se právě učí chodit. Šum zkusím navrhnout, tatínek to sice v noci nesnáší, ale snad lepší než nespat vůbec. Už jsem přes den ve stavu, že zapomínám vyzvednout starší ze školy, zapomenu uvařit oběd…musím si vše psát na papír, co nenapíšu, neudělám. :zed: Krční páteř odrovnaná, pořád mě bolí a k tomu se motá hlava, mívám ro právě po spánku vsedě a to mám i ten cestovní polštářek kolem krku. :cert:

• Citovat
  • Upravit
24417
9.10.20 07:20

Já teda kojila jen do sedmi měsíců, pač byl u prsa a pak jsme přešli na UM. Což v podstatě vyústilo v to stejné co dělal u prsa. Vypil ho fakt hodně a i plakal. Celkově teda hůře spí. Ale nejlepší co jsem pak udělala někdy v roce a čtyřech měsících bylo vzít to mléko v noci úplně. Pár nocí bylo náročnějších, vysvětlovala jsem, že mlíčko není, ale hodně rychle to přešlo. Asi fakt za tři noci byl klid a byl mnohem spokojenější. Už ho z toho mléka fakt bolelo bříško a nemohl v klidu spát. Byl to jen zvyk jak se uklidnit. Po odebrání dudlíku dva měsíce na to se to ještě víc zlepšilo. Já se teda bála, že bude mít hlad, ale asi jsem možná měla zakročit dříve. V těch jeho sedmi měsících jsem prostě přišla o mléko a to plakal v noci hlady. Mohlo za to vyčerpání. Možná kdybych byla tvrdší a to prso nedala v noci úplně na požádání a po každém zaplakání tak kojime dál. Já začala u toho UM tak, že jsem si poprvé řekla, že první láhev dostane až třeba po půlnoci a pak ty intervaly prodlužovala. Až jsem se teda naštvala a první flašku fakt dostal až ráno. Ale chtělo to velké odhodlání a opravdu to nebylo jednoduché. Nemám ráda když pláče, ale už mu to mléko naopak ubližovalo. Já si myslím, že si z tebe fakt dělá dudlíka a z kojením už to nemá nic společného :think: trapíte se takto oba dva :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
9.10.20 07:31

Dcera má 13 m a resim aktuálně už par týdnů neco podobného. Vždy se dost kojila v noci, klidně co hodinu, ale najedla se, otočila se na druhy bok a spala dal. Teď se otočí a do minuty začne řvát, takže zpět k prsu a tak furt dokola… vlastně je na prsu od té doby, co jdu spát až do rána, jinak by řvala. Naštěstí teda můžeme ležet :andel: kamarádka mi říkala, že to její dcera měla taky tak při tom, když ji lezly stoličky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
9.10.20 11:16

Jak spi pres den? Syn v tehle dobe prechazel na 1 spanek ze 2, ale bylo to pro nej jeste malo a kdyz jsme nepohlidala, ze si dostatecne odpocine pres den, spal v noci mnohem hur. Nenecha se „osidit“ misto kojeni vsede polozenim v posteli brichem na bricho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3746
9.10.20 11:56

Podle mě by se to taky vyřešilo UM, záleží, kdy asi plánuješ odstavovat. Je to prostě tak, že kojene deti se často budi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
9.10.20 12:03
@suzka1 píše:
Podle mě by se to taky vyřešilo UM, záleží, kdy asi plánuješ odstavovat. Je to prostě tak, že kojene deti se často budi.

Je to proste tak, ze na deti pusobi milion faktoru, ktere zpusobuji, ze lepe nebo hure spis. I kojene deti spi celou noc a i deti na UM se casto budi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
10.10.20 07:56
@suzka1 píše:
Podle mě by se to taky vyřešilo UM, záleží, kdy asi plánuješ odstavovat. Je to prostě tak, že kojene deti se často budi.

Nemusí to tak být a nemusí to mít vliv, třeba mé dítě se po přechodu na UM ještě dlouho budil úplně stejně jako v době, kdy byl kojený (a to byl cca do roka) - opravdu míval hlad v noci. Ale zas to měl vždy tak, že vypil mlíko a usnul, pokud ho něco netrápilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.25 00:14

Potřebuju poradit zda je to normální můj syn od té doby co se naučil lezt tak každou noc když spi furt na mě leze otáčí se na bricho a leze furt se probouzí ale má zavřené oči tedka už mu bude rok a je to čím dál tím horší teď se budi každou hodinu a furt breci nechce byt ani na rukou nic zkoušela jsem mu dát i v noci najist jestli nemá hlad ale nemá stejnak to furt dělal breci strašně dlouho sotva se uklidní a vůbec neotevre oči
Už nevím co mám dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401