Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Najdi si,,noční děsy,,…Náš malý to má taky ![]()
Ale neboj se, ono to v podstatě nic není, jen to děsivě vypadá.
Jinak jsme začal dávat Sedalii, ale nevím, jestli to pomáhá, podle mě moc ne. Ptala jsem se u dětské, říkala, že to je hrozně častý a že to nic neznamená. Jen že všechno víc prožívá.
A jak bys to resila se sousedy? Je mi to blby vuci nim ale co ja zmuzu
![]()
No těžko říct, jak to pochopí, ale možná bych jim to zkusila vysvětlit ![]()
Sousedovi bych upekla buchtu, omluvila se a vysvětlila pokud je inteligentní tak to pochopí ![]()
@ka2ka
On prave asi moc inteligentni nebude ma problem se vsema detma v baraku..
ale kdyz je sam vyvalenej dve hodiny na terase a cudi nam dymku rovnou dk loznice tak je to ovsem v poradku.. ![]()
Soused je s prominutim de.il. Kdyby mlatil do topeni, tak bych snad to dite vzala a sla se jo v noci zeptat, zda ma nejaky trik, jak dite utisit ![]()
Nocni rev jsem zazivala s prostrednim synem, ja si ho brala do postele. Ne ze by to pomohlo hned, ale postupem casu, jak mel jistotu, ze muze prijit, tak uz nerval, ale normalne potichu vstal a sel za mnou. Trvalo to dlouho, skoro rok, ale to uz bylo davno bez revu. A kolikrat prisel tak tise, ze me nevzbudil.
Pokud dite rve jakoby ze spanku, tak potrebuje probudit. Pokud by bezne prostrefky nestacily, otrela bych studenou zinkou oblicej, za krkem… A pak vzala pritulit k sobe.
Nebudit, dítě se budit vůbec při děsu nesmí! Ještě víc ho tím člověk vyděsí!
Nechat být, jen konejšivě mluvit, dítě nechce ani chovat a tak. Prostě v klídku, já třeba začnu zpívat a on se probudí sám.
@Bibi239
Kdyz sem ho takhle jednou chtela otrit tak prave zacal kricet jeste vic
problem je taky ten ze bydlime v bytovceca je tu slyset kazdej prd.My mame byt koupenej a on je v podnajmu
@Anonymní píše:
@Bibi239
Kdyz sem ho takhle jednou chtela otrit tak prave zacal kricet jeste vicproblem je taky ten ze bydlime v bytovceca je tu slyset kazdej prd.My mame byt koupenej a on je v podnajmu
Neotírej, nebuď, to jen zhoršíš a bude to celé trvat dýl. Dítě neví, že ho chceš otírat ty, jeho máma, on má v tom,,děsu,, strašný strach a paniku a tím se mu prohloubí.
Mohlo by to souviset se skolkou ze tam ted chodi? Ale predtim taky chodil ale ne kazdy den.Jsem z toho zoufala a jeste resit souseda ![]()
@Anonymní píše:
Mohlo by to souviset se skolkou ze tam ted chodi? Ale predtim taky chodil ale ne kazdy den.Jsem z toho zoufala a jeste resit souseda
U nás to začalo teĎ v září taky školkou. A to tam od prvního dne spí a naprosto to tam miluje. Vstřebává dojmy ![]()
@lyrica to me nenapadlo myslela sem ze je lepsi co nejdriv probudit.Je mi to cely tak lito ![]()
@Anonymní píše:
@lyrica to me nenapadlo myslela sem ze je lepsi co nejdriv probudit.Je mi to cely tak lito
Mě taky, to se neboj že ne. Ale on to ani neví, když se probudí. Tak ho pak pěkně pochovej, hlavně zachovej klid, to pomůže nejvíc. Je to stejná,,porucha spánku,, jako náměsíčnost, tam taky nesmíš budit. Přejde to ![]()
Ahoj,
jdu si pro radu.Mam triketeho syna zacala jsem chodit do prace a on do skolky.Jde tam v klidu je usmevavej zadnej problem, Akorat v noci z niceho nic vykrikne a spi dal.Dmes ale ve 4 hodiny rano brecel a nemohla jsem ho probudit ani utisit asi 10 minut.Do toho pod nama zacal hulakat soused kvuli tomu ze sme ho vzbudili a mlatil do topeni necim asi kovovym, Nevim vubec co mam delat, jak malyho uklidnit aby v noci nevyvadel, nejaka homeopatika??A se sousedem si taky nevim rady, ctyricatnik, nevim jestli za nim zajit a omluvit se nebo to neresit abych jeste nedostala par facek..,Jsem uz zoufala..