Rodičák na tři roky bez PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Budeš brát rodičák ode dne porodu. Délku zvolíš přes přítele a bude to těch cca 6tisíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáš nárok na PPM, tak budeš pobírat rodičák od porodu. Jestli bys ho chtěla do 3 let dítěte, tak je to nějakých těch 6.100,–… od narození do těch 3 let. Bez peněz nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jedna věc. Jelikož se nám nejspíš nepodaří otěhotnět na poprvé, budu mít termín porodu cca dejme tomu v září. Budu tedy od května (konec rodičáku) do září na pracáku s minimálním platem? Jo, měla bych se na to ptát spíš na pracáku, než tady, ale chtěla bych být trochu v obraze, než tam půjdu. Počítám, že jako těhotnou na pár měsíců mě nikde nezaměstnají.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A ještě jedna věc. Jelikož se nám nejspíš nepodaří otěhotnět na poprvé, budu mít termín porodu cca dejme tomu v září. Budu tedy od května (konec rodičáku) do září na pracáku s minimálním platem? Jo, měla bych se na to ptát spíš na pracáku, než tady, ale chtěla bych být trochu v obraze, než tam půjdu. Počítám, že jako těhotnou na pár měsíců mě nikde nezaměstnají.
Máš v podstatě 3 možnosti:
- Jít po skončení rodičáku na pracák
- Přihlásit se na pojišťovně jako osoba pečující o dítě
- Prodloužit si ještě zbylý rodičovský příspěvek na staršího
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima Je asi na mě, abych si zjistila, která z těch možností je pro mě nejvýhodnější, taky asi podle toho, kdy se podaří otěhotnět, že? pro mě jsou úřady a věci kolem španělská vesnice, děkuju za pomoc…kouknu na netu na to ošetřování.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky. Chtěli bychom s přítelem druhé miminko, ale během rodičáku s prvním mi skončila pracovní smlouva (v květnu). Rodičák na prvního mi končí též v květnu, příští rok. Tudíž na PPM nárok nemám, to je mi jasné. Vím ale, že byly nějaké změny ohledně rodičáku. Dočetla jsem se na internetu, že si můžu zvolit délku rodičáku přes přítele, ten samozřejmě pracuje.
Když bych chtěla mít rodičák na tři roky, to mi tu částku 220t vážně vydělá 36ti a budu tedy brát každý měsíc těch cca 6tisíc? nebo budu několik měsíců bez peněz a potom začnou platit? Tohle jsem se už nikde nedočetla. Děkuju, druhé miminko oba chceme, ale nemáme v tomhle vůbec jasno…