Rodičák - poradíte mi?

Anonymní
8.6.20 19:02

Rodičák - poradíte mi?

Ahoj,
potřebuju poradit. V půlce měsíce nastupiju na rodičovskou dovolenou, ale do práce se nebudu vracet. Pracuju jako družinářka a budu si hledat práci v jiné škole. Ale rodičovská dovolená mi skončí a já potřebuji nastoupit až zase až v září za 3 roky, do kdy si nechám vyplácet příspěvek. Ale co nevím, ten půlrok co budu brát ten příspěvek po 3. narozeninách se mám hlásit na pracák?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
122551
8.6.20 19:09

Nerozumím otázce- za necelé tři roky půjde dítě přece do školky. Jinak rodičovský příspěvek si můžeš rozepsat, jak ty sama budeš chtít. Celková částka zůstává stejná. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
8.6.20 19:15

Jestli jsem to spravne pochopila, konci ti pracovni smlouva. Dokud budes cerpat rodicovsky prispevek, nemusis se nikam hlasit, zdravotni pojisteni bude hradit stat po celou dobu cerpani prispevku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
8.6.20 19:15

Jestli tě chápu dobře tak nejdříve se dostává mateřská dovolená ( příspěvek v zaměstnání) a až poté se vybírá rodičovský příspěvek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
8.6.20 19:16
@lenkadudek píše:
Jestli tě chápu dobře tak nejdříve se dostává mateřská dovolená ( příspěvek v zaměstnání) a až poté se vybírá rodičovský příspěvek :palec:

nerad, nerozumis tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
8.6.20 19:20

@matkabagristy
Aspoň jsem ti pomohla polochtat si ego. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
8.6.20 19:34
@lenkadudek píše:
@matkabagristy
Aspoň jsem ti pomohla polochtat si ego. :srdce:

na dusich na testech budes hvezda ty :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20921
8.6.20 19:44
@lenkadudek píše:
Jestli tě chápu dobře tak nejdříve se dostává mateřská dovolená ( příspěvek v zaměstnání) a až poté se vybírá rodičovský příspěvek :palec:

Chapes to uplne spatne. ;) dohledej si rozdily MD, PPM, RD a RP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
8.6.20 19:50
@Cenarius píše:
Chapes to uplne spatne. ;) dohledej si rozdily MD, PPM, RD a RP.

Tím pádem se zakladatelce omlouvám. A děkuji za inteligentní reakci, žádný učenec z nebe nespadl. :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
8.6.20 19:52
@Anonymní píše:
Ahoj,
potřebuju poradit. V půlce měsíce nastupiju na rodičovskou dovolenou, ale do práce se nebudu vracet. Pracuju jako družinářka a budu si hledat práci v jiné škole. Ale rodičovská dovolená mi skončí a já potřebuji nastoupit až zase až v září za 3 roky, do kdy si nechám vyplácet příspěvek. Ale co nevím, ten půlrok co budu brát ten příspěvek po 3. narozeninách se mám hlásit na pracák?

Jestli jsem pochopila spravne…
Takze nez se budes muset vracet, tak das vypoved, coz je jasny :lol: jestli ti teda so te doby nebude koncit smlouva. Dal budes pobirat RP a nahlasis se na pojistovne jako osoba pecujici o dite. Na UP nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.6.20 19:56
@1mila2 píše:
Jestli jsem pochopila spravne…
Takze nez se budes muset vracet, tak das vypoved, coz je jasny :lol: jestli ti teda so te doby nebude koncit smlouva. Dal budes pobirat RP a nahlasis se na pojistovne jako osoba pecujici o dite. Na UP nemusis.

Pokud bude pobírat RP, tak se bude po skončení zaměstnání na pojišťovně hlásit jako příjemce RP, ne jako osoba pečující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
8.6.20 20:00
@Lendeš píše:
Pokud bude pobírat RP, tak se bude po skončení zaměstnání na pojišťovně hlásit jako příjemce RP, ne jako osoba pečující.

Aha, tak to se omlouvam. Ja jsem jen rekla, ze jsme doma s detma :lol: akorat ted teda nevim, az dovyberu RP, tak tam budu muset znovu, jo? To me treba vubec nenapadlo. Myslela jsem, ze to ted do 7let ditete (nebo do kolika je ta osoba pecujici o dite), nemusim nijak extra resit. A ono teda zase jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.6.20 21:11

@1mila2 Doložila bych tam dopis o přiznání a ukončení RP a pak se nahlásila jako osoba pečující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
9.6.20 06:33
@Lendeš píše:
@1mila2 Doložila bych tam dopis o přiznání a ukončení RP a pak se nahlásila jako osoba pečující.

No, ja tam byla po porodu kvuli karticce pojistovny a ptala jsem se, kdy mam zase prijit. Ze pobiram PPM a pak budu mit RP. A ona rikala, ze jasny :roll: tak mi mela rict hnedka, ze musim donest papiry od RP. Mam teprve 3dite, pokazde mi koncila smlouva behem PPM a ani jednou jsme tam dopis o RP nenesla :roll: tak snad to tam mam v cajku. Do minulého ledna to v cajku bylo, pac to jsem tam byla kvuli poslednimu diteti. A ze jsme prechazela z RP na PPM ji vubec nezajimalo :think: ze je to jendo. Myslim, ze tam tech kolonek zas tolik nemaji :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.6.20 08:13

@1mila2 Tak snad to je OK, když to od tebe nechtěli. Co vím, tak to obvykle chtějí. Mně to nezaevidovali bez doložení potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat