Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ter85 píše:
Je leto, krasny pocasi, tak dej miminko do kocarku, zabal jidlo, svacu, deku a vyrazte ven. Omez dobu doma jen na noc a nezbytne nutnou dobu. Jed na par dni nekam-za kamaradkou, pribuznymi…co tchyne? Jake mate vztahy? Neslo by byt par dni u nich? Jinak s vasima nic moc nenadelas, pokud je to otazka par mesicu, tak bych nedelala zlou krev-stejne domluvy nepomahaji a snazila bych se to prezit. Mam zimni miminko a bydlime sami, ale i tak mi to doma lezlo na mozek, porad jsme trajdali a trajdame po venku.
I to mě napadlo. Proto jsem už psala kamarádce jestli se mnou dnes půjde ven. Ale zase celý den být venku nemohu, potřebuju si odpočinout. Je toho na mě už fakt moc po psychické stránce. U nikoho jiného být nemohu. To tu nechci rozebírat.
Jedina smysluplna rada je odstehovat se. Bydlite diky dobre vuli a uskromneni rodicu, proto mi rady typu zamykat ci poslat nekam prijdou neadekvatni.
Ve svem si pak muzes uplatnovat pravidla dle sebe.
Příspěvek upraven 07.08.14 v 12:23
@kozisek píše:
Tak tohle braní dítěte, jakmile kvíkne znám, to dělají babičky hodně…jinak odstěhovat se. To je těžké - nevím, jak máš staré dítě, jak ti do všeho kecají, jestli vaříš a máma ti stojí za zadkem a říká toto koření ne nebo v čem.
Vypadá to, že jsi i lehce cholerická a vyloženě už na ně alergická…tak fakt jedině pronájem, klidně jedna plus jedna. Pokud žiješ v jejich domě a s nimi, tak si holt myslí, že mají právo do toho mluvit
Miminku je 1,5 měsíce a moje povaha je právě flegmatická, ale toto mě už fakt hodně dost vytáčí. S rodinou jsem nikdy neměla dobré vztahy. Taky nechci podrobněji rozebírat.
@Anonymní píše:
I to mě napadlo. Proto jsem už psala kamarádce jestli se mnou dnes půjde ven. Ale zase celý den být venku nemohu, potřebuju si odpočinout. Je toho na mě už fakt moc po psychické stránce. U nikoho jiného být nemohu. To tu nechci rozebírat.
Kolik je miminku? Nerikam byt cely dny a tydny pryc, ale treba 3 dny v tydnu prchnout ven, vycistis si hlavu a odpocines si od vasich. Navic se i seznamis s dalsimi maminkami.
Chápu tě. Když promluva s mámou nezabírá a tebe to ničí, tak musíš sebrat sílu a být „drsnější“ než tvoje matka. Třeba i zvýšit hlas, houknout, že takhle ne. Miminko si vzít zpátky, trvat na tom.
Pokud nezabere, nebo bude dělat, že neslyší, tak bych zvolila variantu zamykat.
A stejně jako píše Ter85, tak se klidně ráno sebrat a být co nejvíce venku. Nebudeš pod tlakem a užijete se s miminkem.
Asi ti nezbyde nic jiného než se odstěhovat. Musíte se respektovat navzájem, ale i ty je. Ty u nich bydlíš. To, že si odskočíš na záchod a matka jde za řvoucí vnučkou není zas tak nic hrozného. ![]()
@Ter85 píše:
Kolik je miminku? Nerikam byt cely dny a tydny pryc, ale treba 3 dny v tydnu prchnout ven, vycistis si hlavu a odpocines si od vasich. Navic se i seznamis s dalsimi maminkami.
Miminku je 1,5 měsíce. Já o tom přemýšlela, ale k nikomu jít takhle bohužel nemohu.
Nu, je to o úhlu pohledu, byla jsem na kluka úplně sama, manžel o rána do večera v práci. Doteď si pamatuju tak jsem seděla na záchodě a malej plakal a byla jsem úplně vyřízená, protože jsem prostě musela…
Měla by ses nad sebou zamyslet a být taky trochu vděčná, ne každý má takovou pohodu jako ty - můžeš dát dítě mamince a jít si něco vyřídit na kafe s kamarádkou apod. Nic takového jsem léta nepoznala. Pokud ti to vadí a nejde se domluvit na pravidlech tak jedině se odstěhovat.
@Mefag-r píše:
Asi ti nezbyde nic jiného než se odstěhovat. Musíte se respektovat navzájem, ale i ty je. Ty u nich bydlíš. To, že si odskočíš na záchod a matka jde za řvoucí vnučkou není zas tak nic hrozného.
Tak to byl jen příklad, co mě zrovna napadl. Ono je toho víc.
@Bohulinka píše:
Nu, je to o úhlu pohledu, byla jsem na kluka úplně sama, manžel o rána do večera v práci. Doteď si pamatuju tak jsem seděla na záchodě a malej plakal a byla jsem úplně vyřízená, protože jsem prostě musela…Měla by ses nad sebou zamyslet a být taky trochu vděčná, ne každý má takovou pohodu jako ty - můžeš dát dítě mamince a jít si něco vyřídit na kafe s kamarádkou apod. Nic takového jsem léta nepoznala. Pokud ti to vadí a nejde se domluvit na pravidlech tak jedině se odstěhovat.
Já právě jsem vděčná a proto si nemyslím, že je správné zamknout pokoj jak mi tu holky radí. I mě to napadlo a muže taky, ale prostě si tohle nemohu dovolit, když u nich bydlím. Matce jsem jen řekla, že si nepřeji aby mi ho brala a nějak do toho zasahovala. Já jím kolikrát dítě půjčím sama od sebe a když se zeptají tak taky, ale s tímto aby mi ho brali vždy když pípne s tím nesouhlasím.
@Anonymní píše:
A nešlo by si naplánovat nějakou procházku s různýma zastávkama na odpočinek? Vrátit se domů jen třeba na oběd, sníst ho a zase jít ven a někde si pak sednout na lavičku?
@Anonymní píše:
Tak to byl jen příklad, co mě zrovna napadl. Ono je toho víc.
Ubližují holčičce? Nadavají ti, vyhazují tě z domu? Jsou i horší věci. Každý rodič „poučuje“ své děti, třeba jednou budeš i ty radit své dceři jak na výchovu svých dětí. Pokud bych bydlela u svých rodičů asi by to bylo stejné, ale pokud bych neměla kam jít, hold bych to musela překousnout.
@Špageta píše:
A nešlo by si naplánovat nějakou procházku s různýma zastávkama na odpočinek? Vrátit se domů jen třeba na oběd, sníst ho a zase jít ven a někde si pak sednout na lavičku?
I to by šlo. Samotnou mě to nebaví a ani v těch vedrech. Vždy jdu ven jen tak na hodinu, ale když napíšu nějaké kamarádce jako třeba teď, tak to tak asi budu praktikovat. Zkusím to:-)
@Mefag-r píše:
Ubližují holčičce? Nadavají ti, vyhazují tě z domu? Jsou i horší věci. Každý rodič „poučuje“ své děti, třeba jednou budeš i ty radit své dceři jak na výchovu svých dětí. Pokud bych bydlela u svých rodičů asi by to bylo stejné, ale pokud bych neměla kam jít, hold bych to musela překousnout.
Já si ráda nechám poradit, ale jen když si o radu sama požádám. Nestojím o to aby mi do toho kecali. Když do toho budou kecat, tak dosáhnou akorát toho, že já to udělám obráceně
@polkina Bohužel s tchýněma je to ještě horší!
Někdy bych raději bydlela 100 km daleko od tchýně!