Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
.
Příspěvek upraven 08.08.25 v 17:23
@elis98
Předpokládám, že už jsi dospělá. Pokud tobě vztah s přítelem vyhovuje, rodiče by měli respektovat tvoji volbu. Záleží taky, jestli bydlíte u nich, nebo máte svoje bydlení.
Byt tebou, tak poslucham rodice, protoze oni vidi bez rzovych bryli, co je zac. Urcite te neupozornuji jen tak pro nic za nic, ze by ti chteli slapat po stesti…
@elis98 je ti 17 pokud je to cislo v tve nicku rok narozeni. Takze nejsi dospela zrejme, a pokud rodice tveho pritele neschvaluji, mas moznost byt samostatna. Pokud ho nemaji radi, ma to zrejme duvod
To neni nic zvlastniho. Me neprijala tchyne, po letech se to zlepsilo, ale proste si nesedime.
Zapremyslej, co jim vadi a jak moc maji pravdu. Ale partnera si vybiras jen ty, je to tvoje volba
Moje otázka zní, jaký vztah měli tvoji rodiče k bývalým partnerům? Moji rodiče totiž měli problém s každým z mých partnerů. Nikdo jim nebyl dost dobrý, každý z jiného důvodu, ale na každém se něco našlo. Je to velice nepříjemné, protože to samozřejmě vytváří bariéry. Moje taktika je tudíž taková, že se na to dívám s nadhledem a rodičům jsem jasně dala najevo, že do některých věcí mi nemají co kecat. I tak ale vznikají neustále konflikty na toto téma a moje matka využije sebemenší příležitosti, aby zkritizovala mého muže. Všimla jsem si ale tohoto problému ve více rodinách. Řešit se to dle mého názoru v podstatě nedá, pokud nechceš zvolit radikální řešení, jakože se přestaneš s rodiči stýkat atd.
@elis98 píše:
Mám menší - no, on je spíše i větší - problém a nevím, jak ho řešit. Rodiče nepřijali mého přítele. Neustále mi vše dávají za vinu, že za to může on. Že se mnou manipuluje, dělám to, co chce,… Uznávám, že v některých věcech snadno podlehnu a třeba nejsem s ním až tak zásadová, jako jsem třeba vůči rodičům, ale tohle mě už vážně štve. Neustále se hádáme, je mezi námi dusno. Pak vždycky jen sedím a brečím a nevím, co si počít. Měli jste to taky tak? A jak se to vyřešilo?
Ahoj a toto vidi jen tvi rodice, nebo i okoli? Sama priznavas, ze jsi s nim min zasadovejsi, nez obvykle. Ono je dost podstatne, v cem konkretne se drziz svych zasad a v jakych vecech se prizpusobujes priteli. Chapu, prudici rodice jsou na zabiti, ale mozna maji v leccems pravdu, kterou ty pres ruzove bryle zamilovanosti nevidis.
@elis98 měla, neustále at si někoho najdu jestli nejsem divná a fakt náhoda že jsme se potkali a já furt že to je jen kamarád
, jo byl i když prý on to od začátku bral jako vážný vztah ale nedalo se tam žít furt něco, pak mu začali vykládat at se se mnou rozejde že jsme hrozná a zlá tak jim řekl že na něj zlá nejsem
a víceméně řekli že bud budu žít tam s nima a co nejdřív zafinacuju novou střechu a nebo si vyberu v té době studenta a at vypadnu
. Tak jsme si vybrala jak jsme to cítila nejlépe
Hlavně prý at mě nenapadne si nic odnést protože to platili oni ![]()
Tak rodiče to vidí nezaujatě..,nejsou zamilovaní jako ty..
Určitě bych nad tím alespoň popřemýšlela
![]()
@elis98 zakladatelko, kolikpak Ti je let? Chápu správně že s rodiči žiješ?
@elis98 píše:
@Bibi239 @JayLee Právě, že jsou to závistiví lidé, kteří nesnesou, když je někdo šťastný. A i kdybych ty „růžové brýle“ měla, je to nijak neohrožuje, k nim se chovám pořád stejně.
Tobe jeste neskoncila puberta vid? Zli rodicove, kteri ti chteji kazit zivot, vid? Chybi mi smajlik tukajici si na hlavu.
@elis98 píše:
@Bibi239 @JayLee Právě, že jsou to závistiví lidé, kteří nesnesou, když je někdo šťastný. A i kdybych ty „růžové brýle“ měla, je to nijak neohrožuje, k nim se chovám pořád stejně.
Tak pokud je to takhle, tak bych se na jejich názor povznesla
a neřešila to.
Já tedy nechápu jak by rodiče měli závidět své dceři
![]()