Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kriss Tina kdyz vidim u kamaradek, jak se k nim jejich protejsky chovaji a rodice je berou v pohode, tak se mi chce az brecet, ja mam chlapa, ktery se o me zajima, doprovazi me domu, nepodvadi me, pracuje a stejne jim neni dost dobry :'( vubec si neumim představit byt v tehle situaci jeste dalsi cca 4 roky do doby, nez bych teoreticky chtela miminko… Strasne nerada vych mezi nimi volila…
A jsem rada, ze u vas se to srovnalo ![]()
@ferret píše: Čeho konkrétně se bojíš - co řeknou rodiče, nebo jestli „krize“ bude pokračovat, nebo něčeho jiného?Těžko radit na dálku, ale je ti 18, tak si užívej života, dělej, co je ti milé a rodičům vysvětli, že klidně ještě deset let čas ztrácet můžeš, s tímhle nebo s jiným
Reakce rodicu… Mam je rada, nechcibse s nimi hadat, ale stve me, zr uz tak dlouho nerespektuji moje rozhodnuti byt s nim… Snazila jsem se, qby se vice poznali, ale to se vzdy akorat zhorsilo…
No a co kdyby se snažil trochu víc taky tvůj přítel? Nasazuješ na rodiče, že se jim nelíbí blbé kecy, nedivím se jim. Dalo by tvému příteli hodně práce, kdyby prostě ovládl svůj třeskutý humor a před tvými rodiči se choval slušně a nepředváděl se? Kvůli tobě a třeba taky ze slušnosti?
@Anonymní píše:
Reakce rodicu… Mam je rada, nechcibse s nimi hadat, ale stve me, zr uz tak dlouho nerespektuji moje rozhodnuti byt s nim… Snazila jsem se, qby se vice poznali, ale to se vzdy akorat zhorsilo…
Pokud je to tak, tak bych se s nimi o něm přestala bavit, na rýpání bych nereagovala a přestala bych ho vodit domů. Na dotazy rodičů „co se děje“ bych reagovala tím, že pokud ho nebudou respektovat, budete spolu trávit čas někde jinde. Hádat se nemá smysl, pokud nerespektují Tvůj soukromý život, držela bych ho z jejich dosahu a nesvěřovala se jim.
Tak rodičům neříkej, jestli jsi to teda už neudělala, že už myslíš na dítě apod. Možná jen mají obavy, že když chceš na VŠ a máš takto „vážnou známost,“ že bys VŠ nemusela dodělat. Třeba by jim vadil každý. A jestli si ještě k tomu s partnerem nesedli povahami, tak to vypadá, jak to vypadá.
Asi bych se v této situaci snažila jim ho „nenutit,“ mluvit o něm spíš méně než více, naopak mluvit hodně o kamarádech a různých tvých aktivitách, koníčcích…, nevodit ho zbytečně domů. Ukázat, že máš vlastní pestrý život.
@Urtica-dioica píše:
Na dotazy rodičů „co se děje“ bych reagovala tím, že pokud ho nebudou respektovat, budete spolu trávit čas někde jinde.
Tohle je ale přesně ta volba, kterou zakladatelka nechce dělat. Vždyť na dotazy jde reagovat třeba i tak, že si ráda popovídá s rodiči v klidu sama, že má partner jiný program, nebo že u nich není nic nového, co by stálo za vyprávění apod.
@hanka.br. píše:
No a co kdyby se snažil trochu víc taky tvůj přítel? Nasazuješ na rodiče, že se jim nelíbí blbé kecy, nedivím se jim. Dalo by tvému příteli hodně práce, kdyby prostě ovládl svůj třeskutý humor a před tvými rodiči se choval slušně a nepředváděl se? Kvůli tobě a třeba taky ze slušnosti?
Nikdy to neni nic neslušného… Jen treba jiny nazor, jiny pohled na vec… Ja jsem mu to rikala, on se snazi, ale na druhou stranu nevi, co je akceptovatelne a co ne, kdyz se pred nim pretvaruji. I ja se nekdy potom divim, co maji za problem, kdyz ored nim se tomu smali… Kdyby to dali hned najevo, treba by k takovym situacim podruhe nemuselo dochazet…
@Anonymní píše:
Nikdy to neni nic neslušného… Jen treba jiny nazor, jiny pohled na vec… Ja jsem mu to rikala, on se snazi, ale na druhou stranu nevi, co je akceptovatelne a co ne, kdyz se pred nim pretvaruji. I ja se nekdy potom divim, co maji za problem, kdyz ored nim se tomu smali… Kdyby to dali hned najevo, treba by k takovym situacim podruhe nemuselo dochazet…
Tady to nikdo nerozsoudí, protože tu situaci nikdo neprožil. Zřejmě jsou vaši úplně umanutí a nechápaví, že pro nic za nic nemají rádi tvého přítele, nekuřáka, abstinenta, který tě nebije. Maminky ses ptala, co jí vadí? Ona ti to neřekla?
@ferret To určitě jde, ale zakladatelka píše, že se snažila a situaci to vždy jen zhoršilo…
@ferret píše:
Tak rodičům neříkej, jestli jsi to teda už neudělala, že už myslíš na dítě apod. Možná jen mají obavy, že když chceš na VŠ a máš takto „vážnou známost,“ že bys VŠ nemusela dodělat. Třeba by jim vadil každý. A jestli si ještě k tomu s partnerem nesedli povahami, tak to vypadá, jak to vypadá.Asi bych se v této situaci snažila jim ho „nenutit,“ mluvit o něm spíš méně než více, naopak mluvit hodně o kamarádech a různých tvých aktivitách, koníčcích…, nevodit ho zbytečně domů. Ukázat, že máš vlastní pestrý život.
O planech jsem jim nerikala nic, co se tyka VS, tak tu urcite chci dodelat… A kdyz jsem prisla s tim, ze bych rada na UK do Prahy, tak mi bylo receno „to te naockoval David“? Nijak jim ho nenutim, ale asi to budu muset jeste vice omezit
@hanka.br. píše:
Tady to nikdo nerozsoudí, protože tu situaci nikdo neprožil. Zřejmě jsou vaši úplně umanutí a nechápaví, že pro nic za nic nemají rádi tvého přítele, nekuřáka, abstinenta, který tě nebije. Maminky ses ptala, co jí vadí? Ona ti to neřekla?
Nikdy bych nerekla, ze jsou umanuti a bezchapavi, to bych si nedovolila, jsouto mi rodice a mamje rada… Na tohle tema se s ni moc bavit neda, nikdy mi to primo nerekla, vzdycky s tim prijde kdyz pritel odejde z navstevy…
Taky mi v šestnácti „ujel“ autobus ![]()
Je mi to všechno jasný. Docela sranda vrátit se v myšlenkách o 15 let zpátky
Ale zase mužů říct, že s tím, s kým mi ten autobus ujel, mám dneska dvě děti ![]()
@atominnka píše:
Tohle jsem v 16ti udělala taky. Taky se pak o mě starali, měla jsem zaracha a kontrolovali mě. Měla jsem je za největši trapáky.
No a teď, když mám sama děti, tak si myslím,že byli ještě mírní, já bych dceru zabila na místě.
Hehe, zákaz přespávání jsem měla ještě v 19ti![]()
![]()
@MeloryNox píše:
Taky mi v šestnácti „ujel“ autobus
Je mi to všechno jasný. Docela sranda vrátit se v myšlenkách o 15 let zpátkyAle zase mužů říct, že s tím, s kým mi ten autobus ujel, mám dneska dvě děti
to je super ![]()
Nechci se maminky dotknout, ale je neupřímná. Na přítele se směje a když se za ním zavřou dveře, sjede ho a stěžuje si. Nějaký konkrétní příklad, o čem se bavili a co je nakrklo, nemáš?
@Anonymní píše:
Nikdy bych nerekla, ze jsou umanuti a bezchapavi, to bych si nedovolila, jsouto mi rodice a mamje rada… Na tohle tema se s ni moc bavit neda, nikdy mi to primo nerekla, vzdycky s tim prijde kdyz pritel odejde z navstevy…
Těžko radit na dálku, ale je ti 18, tak si užívej života, dělej, co je ti milé a rodičům vysvětli, že klidně ještě deset let čas ztrácet můžeš, s tímhle nebo s jiným