Rodičovák na druhé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovák na druhé dítě
Ahoj maminy, píšu sem protože to nemůžu na netu vyhledat. Pokusim se to popsat tak aby se to dalo pochopit
.Mam dvouletého syna a beru na něj rodičovák. Druhý mam porodit teď v polovině července. Nárok na mateřskou nemam. Takže jak se narodí to druhé tak mi na syna rodičovák končí a musim zažádat o rodičovák na druhé dítě. To všechno vim, ale co nevim je to, že když se narodí např. patnáctého tak to budu muset polovinu dávky co mi příde desátého vrátit nebo ne? Někde jsem slyšela že se to tak dělá, proto prosim maminy co s tim mají zkušenosti ať napíší jak to měly ony. Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, mi se narodil syn na konci prosince, rodicak na prvniho mi stopli k 31.11. tzn. penize v prosinci jsem dostala naposledy/zpetne za listopad/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě právě bylo řečeno že stačí zavolat v den porodu na úřad a v ten den mam stopku.Ale to jak to je s těma penězma už mi neřekly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@milunka21 No, jelikož se rodičák platí zpětně, tak to co ti přijde plácnu v říjnu jsou peníze za září a tedy z nich nic vracet nebudeš, když se druhé détko narodí v říjnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@milunka21 No, jelikož se rodičák platí zpětně, tak to co ti přijde plácnu v říjnu jsou peníze za září a tedy z nich nic vracet nebudeš, když se druhé détko narodí v říjnu.
Jestli to je tedy tak, tak to se mi ulevilo. Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po porodu to stopnout, pokud porodíš v červenci, tak za červenec už dostaneš nový RP. když to do konce července nahlásíš, bude to ok, nemusíš tam volat hned z porodního sálu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi konci rodicak na dceru v zari a druhe ditko se ma narodit v listopadu, tak na tu dobu mezi tim se nejspis budu muset zaregistrovat na pracaku kvuli zdravotnimu pojisteni, nevite, kdy tam mam zajit? Jestli v zari nebo uz v srpnu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já se trochu přifařím s otázkou, ať nezakládám nové téma. Jsem na RD, prcovní poměr jsem měla na dobu určitou, takže již zanikl. Čekáme druhé, které by se mělo narodit ještě v době první rodičovské. Že nebudu mít nárok na PPM vím, ale opravdu je možnost jen 4leté varianty RD? Manžel je normálně zaměstnán, platí zdravotní, sociální..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj. Já se trochu přifařím s otázkou, ať nezakládám nové téma. Jsem na RD, prcovní poměr jsem měla na dobu určitou, takže již zanikl. Čekáme druhé, které by se mělo narodit ještě v době první rodičovské. Že nebudu mít nárok na PPM vím, ale opravdu je možnost jen 4leté varianty RD? Manžel je normálně zaměstnán, platí zdravotní, sociální..
pokud chlap splňuje podmínky, tak zvol částku a délku přes něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se ale to by pak znamenalo, že by na RD byl on? Nějak se v tom ztrácím. Já právě četla článek, kde bylo napsáno, že pokud muž toto splňuje, není to problém, ale prostě jsem z toho vlastně nic nepochopila ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@martina.se ale to by pak znamenalo, že by na RD byl on? Nějak se v tom ztrácím. Já právě četla článek, kde bylo napsáno, že pokud muž toto splňuje, není to problém, ale prostě jsem z toho vlastně nic nepochopila
ne, jenom díky jeho výměru budeš moct zvolit částku a délku čerpání, na RD budeš normálně Ty. Taky jsem volila přes chlapa. On si v práci nechá potvrdit papír, s tím na ossz, tam dostaneš další lejstro a to předložíš při žádosti o RD. Nezapomeň ukončit ten starý - pokud Ti ještě poběží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je po anonymitě
byla jen kvůli tomu, že to zatím nešíříme po okolí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit