Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vezmeš si ho normálně na sebe, jen doložíš jeho denní vyměř. základ, pokud vím.
Zadat muzete za sebe formular dostanete na socialce-urad prace a dolozite pouze jeho prijmy a to vam vyjednou na zaklade formulare na OSSZ.
RP může být psaný na tebe jen měsíční výší budeš volit přes chlapovo příjem,jinak RP 220TISÍC můžeš čerpat min.6měsíců a max.4roky
Ještě prosím, jaký konkrétní papír má si manžel sehnat? Stačí od zaměstnatele denní vyměřovací základ nebo na sociálce mají na to nějaký spešl papír. Díky
@kristyna5 Z práce bude potřebovat vyplnit stejnou přílohu jako se dokládá k žádosti o peněžitou pomoc v mateřství a tu dodá na OSSZ spolu s formulářem Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku - ten najdeš tady: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp
Vím že je toto staré téma ale mohu se zeptat také chci rodičovský na manžela napsat do teď byl na mě a chci se zeptat na to že jsem během matřeské dostala vyhazov z práce protože se firma rušila tak jsem nezaměstnaná a když na manžela napíšu rodičák tak jak to bude se mnou o naší holčičku se bude starat já ale musím se nahlásit na pracák nebo prostě zůstavám já stále na rodičovské a na něj to bude jen napsané? Snad chápete 😂 předem děkuji ![]()
@Mamater1234 Proč chceš převést rodičák na manžela, když budeš dál pečovat ty? Musela bys vyřešit zdravotní pojištění. Pokud ti jde o pobírání vyšší částky díky příjmům manžela, tak tam se nic převádět nemusí, dál pobíráš ty, jen doložíš manželův DVZ.
@Lendeš už tohle tema u nas neni aktualni uz mame davno vyreseno ![]()