A zase ta rodičovská

5501
11.10.18 16:17

RP a RD spolu vůbec nesouvisí. Zaměstnavatele tvůj RP nemusí vůbec zajímat, můžeš ho vybrat během roku a další dva být na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5501
11.10.18 16:22

Jo a na RD jsi od chvíle, kdy ti skončí MD, pokud mezi MD a RD nečerpáš řádnou dovolenou. A zaměstnanec jsi celou dobu, pokud máš platnou smlouvu, takže nechápu, že se ptáš, jestli jsi zaměstnanec, NEBO na RD 8o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
11.10.18 16:43
@rozand píše:
RP a RD spolu vůbec nesouvisí. Zaměstnavatele tvůj RP nemusí vůbec zajímat, můžeš ho vybrat během roku a další dva být na RD.

Přesně jak to píšeš jsem si to také myslela. Paní na úřadu práce mě presvedcovala, že je to nesmysl a že neexistují žádné dva pojmy jako je rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek. Že je pouze rodičovský příspěvek a podle jeho výše se určuje jak dlouho budu doma a jakmile ho výberu, musím do práce nebo na pracak. Pokud chci prodloužit musím jít na svou pojišťovnu a na té záleží jak se k tomu postaví. Jestli mi odsouhlasi prodloužení rodičovské dovolené aniž bych pobirala rodičovský příspěvek. Já na ni hleděla neboť jsem vše pořádně studovala a touto informací mě naprosto zaskočila a nebudu se s ní hádat, když nejsem z oboru a ona je ta, která tomu jistě rozumí víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
11.10.18 16:45
@rozand píše:
Jo a na RD jsi od chvíle, kdy ti skončí MD, pokud mezi MD a RD nečerpáš řádnou dovolenou. A zaměstnanec jsi celou dobu, pokud máš platnou smlouvu, takže nechápu, že se ptáš, jestli jsi zaměstnanec, NEBO na RD 8o .

Ano, také jsem si to tak myslela. Dokud mi ona madam netvrdila, že na RD budu až od 1.1.2019. Tedy nevím co ty dva týdny předtím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
11.10.18 16:47

@Marffusha Blbost no, paní mele kraviny, na to stačí google. Rodičovská dovolená je volno z práce, rodičovský příspěvek peníze od státu. Proč bys chodila na pracák, když práci máš? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
11.10.18 17:12

nevíte, proč jsou ty uřednice tak mimo, když to denně dělají?? mně tvrdili to o té min 50 kč RP co musím pobírat, aby za mě platil stát zdravotní pojištění …psala jsem na VZP a ti mi řekli, že pokud to nepřesáhne měsíc ta mezera mezi koncem RP a začátkem nové mateřské (můj případ) tak nemusím řešit nic a pokud by to přesáhlo tak jen vyplnit na pojistovnu Čestné prohlášení L - osoby celodenně řádně pečující o dítě a vše by měl VZP hlásit na základě mých informací můj zaměstnavatel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
24.10.18 13:45
@Marffusha píše:
Ano, také jsem si to tak myslela. Dokud mi ona madam netvrdila, že na RD budu až od 1.1.2019. Tedy nevím co ty dva týdny předtím…

Jsi zaměstnaná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
24.10.18 17:46
@eumedon píše:
Jsi zaměstnaná?

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
24.10.18 18:03

@Marffusha Aha, tak v tom mají ty úřednice guláš. Když jsi zaměstnaná a dobereš RP, tak klidně můžeš zůstat na RD třeba do třetích narozenin dítěte a jsi státním pojištěncem zdravotního pojištění z titulu RD.

Tak se o rodičovské dovolené s nimi nebav, když tomu nerozumějí. bav se s nimi o tom, čemu rozumějí (nebo by měly rozumět) - o rodičovském příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.10.18 18:04

@Marffusha Paní na úřadě očivině neví o čem mluví, když ztotožňuje rodičovskou dovolenou s rodičovským příspěvkem. Na rodičovské dovolené budeš od té doby odkdy ji nahlásíš zaměstnavateli, tzn. buď od konce MD nebo po konci řádné dovolené, pokud si ji budeš vybírat. A rodičovský příspěvek začneš pobírat od toho ledna, s RD se to vůbec nemusí překrývat, nemá to spolu nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí