Rodičovský příspěvek - nedoložení rozsudku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rodičovský příspěvek - nedoložení rozsudku
Ahoj maminky, mám na vás dotaz.
Minulý rok v srpnu jsem si žádala o RP, který mi byl přiznán. Jelikož jsem se ale s otcem dcery rozešla ještě v těhotenství, tudíž jsem s nim ani nežila, vyloučili ho z okruhu domácnosti od 1.8.2016 - 31.7.2017. A to proto, že jsem ještě neměla rozsudek o svěření dítěte do péče. Vůbec jsem si neuvědomila doložit dodatečně rozsudek. Nyní mi kvůli tomu rodičák nevyplatili. Hledala jsem tedy zpětně veškeré papíry. A na papíru o vyloučení osoby z okruhu domácnosti je napsáno: Po uplynutí doby je možné znovu podat žádost a spolu s ní rozsudek o svěření dítěte do péče a potvrzení že otec neuplatňuje daňové výhody. To opravdu kvůli nedoložení rozsudku musím opět žádat o rodičák a čekat další měsíc na vyjádření, tudíž být více jak měsíc bez jakéhokoli příjmu??? Nebo stačí doložit rozsudek a vyplatí mi ho jen opožděně? Budu ráda za vaše zkušenosti a od
povědi. V pondělí půjdu na ÚP, ale teď mi to leží v hlavě a přes víkend se z toho asi zblázním… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Gumidci píše:
@iiiv pokud je v RL, bere se jako společně posuzovaná osoba
Což je ale pro rodičák celkem fuk, pokud tedy současně nemá dítě s jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápala bych to u porodného, ale nenapadá mě jediná souvislost s rp, jedině, že by byl brán rodičák na otce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 jenže pokud je v RL, tak se tam vypisují i údaje o otci a musí se právě doložit i rozsudek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gumidci Tak tam vypíšu i otce a neřeším, že s ním nežiju, ne? Proč dokládat rozsudek, když to je fuk (krom té vyjímky, co jsem uvedla výše). Ono totiž zakladatelce nejspíš nešlo jen o RP, ale i o nějaké další sociální dávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gumidci ale tenhle měsíc stejně rodičák nedostanu, když znovu zažádám o vyloučení až ted vid?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky taky tomu nerozumím…kdybych žádala o příspěvek na bydlení atd, tak bych to chápala…počítá se z příjmů celé domácnosti…ale u rodičáku tomu nerozumím…otec byl uveden, údaje mají, posílal i potvrzení o tom, že nemá úlevy na dcerku…a jen kvůli tomu že mi ho vyloučili jen na rok, tak ted mi neposlali ani korunu
doufám že mi to pošlou alespon zpětně za tenhle měsíc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem si žádala o RP, s otcem jsem nežila…tak chtěli rozsudek, ale ještě jsem ho neměla, takže mi ho z domácnosti vyloučili jen na rok…s tím, že jsem ho asi měla doložit…ale nenapadlo by mě, že kvůli tomu mi ted nevyplatí rodičák…stejně i kdyby se mnou žil, tak na to nemá žádný vliv…jiné dávky nepobírám, ani nechci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit