Rodičovský příspěvek postaru a školka

11
30.8.13 11:05

Rodičovský příspěvek "postaru" a školka

Zdravím :)
Chtěla jsem moc poprosit o radu.
Mám syna, kterému budou v listopadu 3 roky, rodičák mám podle starého do 3 let. Přijali ho do školky, ale dnes mi zdělili, že do toho listopadu může chodit jen na 5 dní v měsíci.
Vím, že u nové varianty rodičáku, může i 2leté dítě chodit neomezeně, ale zajímalo by mě jak je to se starou variantou.
Nevím kde, ale mám pocit, že jsem někdě četla, že to nově platí i u starých rodičáků.
Nemůžu se dneska už dovolat k nám na sociálku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
30.8.13 11:09

Taky jsem mela za to, ze uz je to vsechno jinak (i u starych). tak drzim palce, az uspejes na socialce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101746
30.8.13 11:13

@lenca2013 Z hlediska pobírání rodičáku může chodit od 2 let bez omezení i u starých rodičáků… ale to neřeší problém školky, třeba já neberu rodičák vůbec a stejně moje přijaté dítko smí chodit až od 3 let. Jelikož jsou mu 3 v říjnu, tak to neřeším, ale celkem by mě zajímalo, jak je tohle řešeno zákonem, zda může ředitelka tyhle pravidla určovat nebo ne :think: ale možná může, jelikož jsou myslím trochu jiné podmínky, když tam mají děti pod 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.8.13 11:18

Mě ředitelka řekla, že buď si převedu rodičák na tu novou variantu, nebo se RP vzdám. Ale já jsem jí tvrdila, že teď už to platí i u starých, tak jsem ráda, že jsem měla pravdu :)
Jinak u nás to není problém když ještě nedovršil 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101746
30.8.13 11:19

@lenca2013 Tak v tom případě ji řekni, že sis ten rodičák vyřešila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29640
30.8.13 11:24

Myslím, že to platí od prosince 2012, kdy byla novela, která se vztahuje i na ty „staré“ rodičáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.8.13 11:30

@j.a.n.i1 Jj, mám vyřešeno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
30.8.13 11:31

Me vezmou dceru ted od zari, a v zari bude dva roky a pul, muze neomezene jen nevi jestli mi pry kvuli tomu nevemou rodicka, ten mam jeste dva roky, nevite jak to je? A muzu si privydelavat ( na praxi) nejake penize bez toho aby mi je vzali ten rodicak?

• Citovat
  • Upravit
29640
30.8.13 11:31

Lenco,

http://portal.mpsv.cz/…covsky_prisp

Viz poslední odstavec. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.8.13 11:38

@marin Super, díky. Vytisknu a jdu do školky. Ať můžeme v pondělí nastoupit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.8.13 11:45

Dnes jsem si kvůli tomu volala na ÚP ( jak prosté, že? :lol: )
Dítě může navštěvovat MŠ od dvou let, nezáleží na staré, či nové RD, nikomu rodičák neseberou, navštěvovat MŠ může celodenně celý měsíc.
Moje dcera má 2,5 roku, nastupuje od 1.9. Jsem na rd. Přivydělat si mohu neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
30.8.13 12:21

Dítě může být ve školce od dvou let neomezeně, rd neseberou. Do dvou let může být dítě ve školce/jeslích/sokromé školičce pouze 46h za měsíc, jinak seberou rp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
30.8.13 12:32

@berry4 mala nastupuje v utery, 11 zari ma 2,5 roku. Nema pliny naji se obcas sama. Takze mi rodicak nevemou i kdyz jsem na rodicaku? Ale je tam limit privydelku ne? budu chodit na praxi a tam bych mohla kolem 2tisic mesicne. A nevadi ze mala bude chodit denne neomezene cely rok?

• Citovat
  • Upravit
mag
12867
30.8.13 12:34

Ne, nic z toho nevadí, přivydělat si můžeš neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
30.8.13 13:08
@mag píše:
Ne, nic z toho nevadí, přivydělat si můžeš neomezeně.

děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat