Rodina na baterky

Anonymní
7.9.20 04:21

Rodina na baterky

Musím to někomu říct, nebo sdělit, to už se nedá snést. Mám hrozně neochotnou rodinu. Nikdo z nich mi nechce nikdy hlídat malého, už pár dní skoro nespím a nikdo se neobtěžuje vzít třeba na hodinu malého ven. Když je žádám, že nemají čas. A když jo, tak na 15 minut a to se fakt nevyspim. Napadla mě chůva ale jak mám věřit cizí ženské? Co když bude špatně hlídat? Mám ročního syna. Nemůžu se vůbec na nikoho spolehnout i když sebevíc padám na hubu, už je mě špatně od hlavy, řežou oči a nemůžu se vůbec vyspat. Kafe si dát nemůžu, dělá mi zle na žaludek a já nemůžu vůbec fungovat. Jako pro malyho dělám první poslední a musím fungovat, ale kolikrát už nemůžu udržet oči a mám nervy v háji. Už přemýšlím že začnu brát léky na nervy ale ty by mě naopak ještě uspavali, to znám. Stydím se za celou svou rodinu. Už nemá cenu se ponizovat a o hlídání se prosit. Stejně hlídat nebudou a to furt dělají jak mají malyho rádi. Už takhle nemůžu dal. Bojím se abych se nezhroutila, poslední dobou se klepu ale před malým dělám, že mě nic není aby nebyl ze mě Nervózní. Poraďte jsem vážně zoufalá. Když si řeknu o pomoc, prostě nikdo nechce. A nechápou mě. Myslí jen na své pohodlí a odpočinek. Malý je nespavec…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3871
7.9.20 04:46

Partner, kamarádka taky nic? Pokud nemáš ve svém okolí nikoho blízkého, sežeň si placenou chůvu nejlépe na doporučení. Vzdy se najde v okolí paní, co má ráda děti a chce si privydelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
7.9.20 05:26

Bohuzel mela jsem to taky tak a narusilo to muj vztah k detem. Kazda mama by mela mit moznost si aspon obcas na par hodin odpocinout, pak se k detem vraci s uplne jinym elanem. Domluv se s partnerem, pokud to nejde jinak tak sezente chuvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
7.9.20 06:14

Dnesni doba je plna sobcu, clovek vsude slysi, jak jsou dnesni maminky line, ze nic nestihaji, ze driv se praly plinky atd, ale nikdo nemluvi o tom, ze ty deti jsou ted mnohdy jen v peci matky. Kdyz si maleho nekdo vzal, ja vlastne uklidem odpocivala. Vsichni v okoli unaveni, babicky nefunguji. Je to smutna doba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
7.9.20 06:25
@Anonymní píše:
Musím to někomu říct, nebo sdělit, to už se nedá snést. Mám hrozně neochotnou rodinu. Nikdo z nich mi nechce nikdy hlídat malého, už pár dní skoro nespím a nikdo se neobtěžuje vzít třeba na hodinu malého ven. Když je žádám, že nemají čas. A když jo, tak na 15 minut a to se fakt nevyspim. Napadla mě chůva ale jak mám věřit cizí ženské? Co když bude špatně hlídat? Mám ročního syna. Nemůžu se vůbec na nikoho spolehnout i když sebevíc padám na hubu, už je mě špatně od hlavy, řežou oči a nemůžu se vůbec vyspat. Kafe si dát nemůžu, dělá mi zle na žaludek a já nemůžu vůbec fungovat. Jako pro malyho dělám první poslední a musím fungovat, ale kolikrát už nemůžu udržet oči a mám nervy v háji. Už přemýšlím že začnu brát léky na nervy ale ty by mě naopak ještě uspavali, to znám. Stydím se za celou svou rodinu. Už nemá cenu se ponizovat a o hlídání se prosit. Stejně hlídat nebudou a to furt dělají jak mají malyho rádi. Už takhle nemůžu dal. Bojím se abych se nezhroutila, poslední dobou se klepu ale před malým dělám, že mě nic není aby nebyl ze mě Nervózní. Poraďte jsem vážně zoufalá. Když si řeknu o pomoc, prostě nikdo nechce. A nechápou mě. Myslí jen na své pohodlí a odpočinek. Malý je nespavec…

a co otec ditete?
jinak ano, placene hlidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
7.9.20 06:29

Nerozumím, proč Ti nepomůže otec dítěte.

Jinak mně rodina taky nehlídala, jen máma, ale to jsem jí musela dítě dovézt. Ale je fakt, že u mě teda fungoval manžel.

Nicméně i tak jsem byla ve 13 měsících malé normální zombík.

Nebála bych se paní na hlídání, vesměs jsou prověřené. Třeba hlidacibabicka, kterou jsme párkrát využili, byla vždycky bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
7.9.20 06:38

:hug: strašne! Já se od rodiny taky pomoci nedočkala, opravdu vůbec a to mamka neupracovala a nepracuje. A to jsem měla mladsiho syna, co nespal téměř do 2 let, 10× vzhůru celou noc, do toho další batole, které mě mezi tím nespanim sem tam taky vzbudilo. Střídali je se s manželem na „noční“, přes den bohužel, chodil dom až v 17.30, to mladší chodil jako mimino třeba za hodinu už spávat. Ja byla taky zralá na odpadnuti, přes den dvě děti a fungovat, do skolky starší nechodil, šel až ve 3.5. Jediná rada, zapojit chlapa, placené hlídání, nebo zkusit od roka jesle třeba na 2 dopoledne? Železo, hořčík a věř, že to přejde. Někdy dřív, někdy později. Já už bych miminko nechtěla práve z tohoto důvodu, ani omylem :oops:.

Příspěvek upraven 07.09.20 v 06:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.9.20 06:39

Spi, když spí dítě. Nedoháněj nic po nocích. Zapoj partnera a to pořádně. Pokud není, holt zaplať chůvu. Třeba jen na vození kočárku, to by nějaká aktivní důchodkyně zvládla. Nebo studentka. Ale lépe nejdřív ho trochu poznat. Co nějaká sousedka spíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
7.9.20 06:43
@e008 píše:
Dnesni doba je plna sobcu, clovek vsude slysi, jak jsou dnesni maminky line, ze nic nestihaji, ze driv se praly plinky atd, ale nikdo nemluvi o tom, ze ty deti jsou ted mnohdy jen v peci matky. Kdyz si maleho nekdo vzal, ja vlastne uklidem odpocivala. Vsichni v okoli unaveni, babicky nefunguji. Je to smutna doba…

Přesně tohle mi rika pořád moje mamka… Na co my si stěžujeme.
Kočár v ruce neměla ani u jednoho dítěte, bez nadsázky! Vztak k ní se hrozně u mě změnil, hrozně ochladl, nemám náladu ani když mi telefonuje a hraje se na babičku roku po telefonu. Když přijede jednou za čtvrt roku, jen když něco potřebuje, sedí u TV a Ven s dětmi jdu já!

A to, že jsem bývala celé prázdniny u babičky, potažmo chodila celý rok do skolky a bydlela u babičky v jiném městě, o tom se bavit nikdy nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.9.20 06:50

Pokud by rodina mohla a nefunguje, je toto smutne…moje by treba chtela fungovat, ale jsme daleko, coz je taky smutne. Nicmene, pokud nepomuze partner a muzes si to dovolit, neboj se placeneho hlidani, poptej se v okoli na reference. Kamaradka si zacala brat chuvu na jeden vecer kolem podobneho veku u deti a nemuze si to vynachvalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
7.9.20 06:52
@Terez001 píše:
Přesně tohle mi rika pořád moje mamka… Na co my si stěžujeme.
Kočár v ruce neměla ani u jednoho dítěte, bez nadsázky! Vztak k ní se hrozně u mě změnil, hrozně ochladl, nemám náladu ani když mi telefonuje a hraje se na babičku roku po telefonu. Když přijede jednou za čtvrt roku, jen když něco potřebuje, sedí u TV a Ven s dětmi jdu já!A to, že jsem bývala celé prázdniny u babičky, potažmo chodila celý rok do skolky a bydlela u babičky v jiném městě, o tom se bavit nikdy nechce :think:

Ja byla matkou malych deti pred vice nez 30 lety. Moje mama pracovala, prisla z prace a potrebovala si odpocinout, tchyne byla nemocna, nemohla se namahat (mmch mama je uz 10 let po smrti, nemocna tchyne stale zije a to je jen o rok mladsi nez moje mama). Chlap v praci, ridic, musel se vyspat. Takze na vse sama. Mne pritom vychovala babicka, matka moji mamy. Ta mi obcas pohlidala kdyz jsem napr. potrebovala zajit k lekari sama se sebou. A to ji bylo kolem 90!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.20 06:56
@e008 píše:
Dnesni doba je plna sobcu, clovek vsude slysi, jak jsou dnesni maminky line, ze nic nestihaji, ze driv se praly plinky atd, ale nikdo nemluvi o tom, ze ty deti jsou ted mnohdy jen v peci matky. Kdyz si maleho nekdo vzal, ja vlastne uklidem odpocivala. Vsichni v okoli unaveni, babicky nefunguji. Je to smutna doba…

Taky často poslouchám, jak jsme line, jak přály pliny, pracovaly (měly domácí práci), stavěly barák - nikdo jim nehlídali, dítě bylo s níma a makaly. Dítě bylo hodne, muselo sedět a poslouchat, když bylo menší, tak bylo v kočárku. Větší dítě asi sedělo na dese a čekalo. :nevim: Já u staršího dítěte spala dlouhou dobu tak 3 hodiny. Kolikrát jsem v 5 ještě nespala a už ani nevím, v kolik jsme pak vstávali. Nechápu, jak jsem to mohla s úsměvem dávat. Tchýně měla neustále nějaké reci, dělala scény, že jsem neschopná, co ona všechno zvladala. Druhé dítě bylo pohodove a velký rozdíl.

Zakladatelko, jediná rada je spát, když spí dítě. Já nikdy neusnula přes den - až u druhého dítěte jsem dokázala usnout i přes den (ale to jsem měla starší dítě ještě, tak to nešlo). A když nikdo nepomůže, zkus sehnat hlídání. Pokud cítíš, že to nutné potřebuješ, tak neotalej. Léky nepomůžou, pomůže spánek.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.9.20 06:59

Tak v prvé řadě by ses měla stydět za sebe, že sis vybrala chlapa, který ti doma nepomůže. Rodina za tohle nemůže. A pokud jsi na tom tak špatně, tak to moc jiného než chůva nezbyde.

• Citovat
  • Upravit
9023
7.9.20 07:10

Když jsem byla unavená, spala jsem s dítětem. Ona i lépe spala, když jsem byla s ní.
Nebo pomohl manžel, rodinu jsem nežádala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35879
7.9.20 07:10

Je to sice smutný, ale rodina nemá povinnost ti hlídat dítě. Spí když spí dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová