Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím je tu nějaká maminka co by mohla odpovědět na můj dotaz a pohybuje se v advokacii, nebo rodinném právu??
Poslala bych SZ.
Díky moc…
Kubíku, děkuju že mně tak fandíš, ale já jsem sólista, rodinu nemám a absolvoval jsem jenom strojní průmyslovku. Na víc moje zázemí nestačilo. O právu vím asi tolik co běžný občan - a zbytek je výsledkem činnosti mojí prořízlé pusy… ![]()
Taky bych potřebovala radu ohledně rodinného práva. Je to rada pro kamarádku, tudíž bych ráda, kdyby mi někdo mohl pomoci SZ. Nechce to veřejně troubit
Tak našel by se tu někdo, kdo se v RP trochu vyzná? děkuji ![]()
Ahoj i ja bych potrebovala radu, ale z oblasti mezinarodniho rodinneho prava. najde se nekdo, kdo mi poradi. Taky buch to nerada troubila do sveta takhle verejne. Ozvala bych se pod svym nickem v SZ.
Ahoj, neříkám, že se úplně vyznám, ale studuju práva a pokusím se pomoci ![]()
@jbul píše:
Ja take radu z rod. prava. vyzivne pro syna
Napiště soukromou zprávu, poradím.
Mužu taky požádat o radu? jedná se o preventivní opatření-pokud by se nám s manželem něco stalo (nemáme žádné příbuzné) je možné sepsat nějakou dohodu o opatrovnictví pro „cizího“ člověka? je to kamarádky maminka, holky ji řikají babí a i se tak k nim chová, je skvělá, ale právně by na holky neměla nárok
@spiky01 píše:
Mužu taky požádat o radu? jedná se o preventivní opatření-pokud by se nám s manželem něco stalo (nemáme žádné příbuzné) je možné sepsat nějakou dohodu o opatrovnictví pro „cizího“ člověka? je to kamarádky maminka, holky ji řikají babí a i se tak k nim chová, je skvělá, ale právně by na holky neměla nárok
Není to možné respektive taková dohoda by nebyla nijak právně závazná. Vždy se řeší případná aktuální situace a hledá se nejlepší zájem dítěte. Nelze ošetřit ani závětí, dítě nelze „odkázat“.
Podle nového občanského zákoníku k tomu musí soud přihlédnout, tudíž bych to asi sepsala do závěti a tu uschovala u notáře
§ 931
(1) Není-li to v rozporu se zájmy dítěte, jmenuje soud poručníkem toho, koho naznačili rodiče, ledaže tato osoba poručenství odmítne. Jinak soud jmenuje poručníkem některou z osob příbuzných nebo blízkých dítěti nebo jeho rodině, ledaže rodič takovou osobu výslovně vyloučil. Není-li takové osoby, jmenuje soud poručníkem jiného vhodného člověka.
(2) Fyzická osoba, kterou soud jmenoval, může své jmenování do funkce poručníka odmítnout. Soud pak jmenuje jinou osobu.
@stazinka09
@mag
nejde mi zas tak o umrtí (závěť) ale spíše o dočasné opatrovnictví po dobu anšho? pobytu v nemocnici? dejme tomu