Rodinné právo

5778
7.10.10 09:26

Rodinné právo

Prosím je tu nějaká maminka co by mohla odpovědět na můj dotaz a pohybuje se v advokacii, nebo rodinném právu??

Poslala bych SZ.

Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.10.10 09:59

napiš Jurovi, ten zná vždy na všechno odpověď :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
7.10.10 10:15

Já jsem advokátní koncipientka, z RP něco vím, zkus to :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
7.10.10 10:37

Kubíku, děkuju že mně tak fandíš, ale já jsem sólista, rodinu nemám a absolvoval jsem jenom strojní průmyslovku. Na víc moje zázemí nestačilo. O právu vím asi tolik co běžný občan - a zbytek je výsledkem činnosti mojí prořízlé pusy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
7.10.10 11:02

Ahoj, zkusím to, až na to, že nejsem těhule ani mamina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
7.10.10 11:04

To opravdu nevadí, máš SZ… Díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
6.2.13 11:08

Taky bych potřebovala radu ohledně rodinného práva. Je to rada pro kamarádku, tudíž bych ráda, kdyby mi někdo mohl pomoci SZ. Nechce to veřejně troubit :oops: Tak našel by se tu někdo, kdo se v RP trochu vyzná? děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tululum
6.2.13 13:00

rada

Ahoj i ja bych potrebovala radu, ale z oblasti mezinarodniho rodinneho prava. najde se nekdo, kdo mi poradi. Taky buch to nerada troubila do sveta takhle verejne. Ozvala bych se pod svym nickem v SZ.

• Citovat
  • Upravit
71
11.2.13 20:22

Ahoj, neříkám, že se úplně vyznám, ale studuju práva a pokusím se pomoci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
11.2.13 20:28

Ja take radu z rod. prava. vyzivne pro syna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
14.2.13 19:44
@jbul píše:
Ja take radu z rod. prava. vyzivne pro syna

Napiště soukromou zprávu, poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
11.7.13 16:17

Mužu taky požádat o radu? jedná se o preventivní opatření-pokud by se nám s manželem něco stalo (nemáme žádné příbuzné) je možné sepsat nějakou dohodu o opatrovnictví pro „cizího“ člověka? je to kamarádky maminka, holky ji řikají babí a i se tak k nim chová, je skvělá, ale právně by na holky neměla nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
11.7.13 16:55
@spiky01 píše:
Mužu taky požádat o radu? jedná se o preventivní opatření-pokud by se nám s manželem něco stalo (nemáme žádné příbuzné) je možné sepsat nějakou dohodu o opatrovnictví pro „cizího“ člověka? je to kamarádky maminka, holky ji řikají babí a i se tak k nim chová, je skvělá, ale právně by na holky neměla nárok

Není to možné respektive taková dohoda by nebyla nijak právně závazná. Vždy se řeší případná aktuální situace a hledá se nejlepší zájem dítěte. Nelze ošetřit ani závětí, dítě nelze „odkázat“.

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
11.7.13 17:00

Podle nového občanského zákoníku k tomu musí soud přihlédnout, tudíž bych to asi sepsala do závěti a tu uschovala u notáře

§ 931
(1) Není-li to v rozporu se zájmy dítěte, jmenuje soud poručníkem toho, koho naznačili rodiče, ledaže tato osoba poručenství odmítne. Jinak soud jmenuje poručníkem některou z osob příbuzných nebo blízkých dítěti nebo jeho rodině, ledaže rodič takovou osobu výslovně vyloučil. Není-li takové osoby, jmenuje soud poručníkem jiného vhodného člověka.
(2) Fyzická osoba, kterou soud jmenoval, může své jmenování do funkce poručníka odmítnout. Soud pak jmenuje jinou osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
11.7.13 17:22

@stazinka09
@mag
nejde mi zas tak o umrtí (závěť) ale spíše o dočasné opatrovnictví po dobu anšho? pobytu v nemocnici? dejme tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí