Rodinné právo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
stazinka09
11.7.13 17:28
@spiky01 píše:
@stazinka09
@mag
nejde mi zas tak o umrtí (závěť) ale spíše o dočasné opatrovnictví po dobu anšho? pobytu v nemocnici? dejme tomu

aha, tak to být jít mělo bez problémů, si myslím, respektive znám příklad z praxe, kdy toto zafungovalo. Matka samoživitelka s psychickým onemocněním měla dohodu s kamarádkou, že po dobu pobytu v nemocnici se o děti stará ona a děti jsou u ní. OSPOD toto respektoval, jen jaksi neměla oficiální statut poručníka, nevím jak by se postupovalo dejme tomu při jednání, kde je potřeba zákonný zástupce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2230
11.7.13 17:42
@stazinka09 píše:
aha, tak to být jít mělo bez problémů, si myslím, respektive znám příklad z praxe, kdy toto zafungovalo. Matka samoživitelka s psychickým onemocněním měla dohodu s kamarádkou, že po dobu pobytu v nemocnici se o děti stará ona a děti jsou u ní. OSPOD toto respektoval, jen jaksi neměla oficiální statut poručníka, nevím jak by se postupovalo dejme tomu při jednání, kde je potřeba zákonný zástupce :nevim:

jj, o tohle mi jde, kdy dejme tomu podobu našeho bezvědomí (kdy nemužem nic podepsat) děti nebyly v děcáku ale hned u babí. samozřejmě že vše je hypotetická uvaha, ale na druhou stranu jeden nikdy neví kdy potká de*ila na silnici, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
11.7.13 18:20
@spiky01 píše:
jj, o tohle mi jde, kdy dejme tomu podobu našeho bezvědomí (kdy nemužem nic podepsat) děti nebyly v děcáku ale hned u babí. samozřejmě že vše je hypotetická uvaha, ale na druhou stranu jeden nikdy neví kdy potká de*ila na silnici, že…

podle me by mohla mit „babi“ u sebe podepsanou dohodu nebo vase prani vyjadrene na papire a sepsane u notare (s vasimi podpisy, aby to bylo ofiko) a vzit si deti k sobe… ;) Aby mela nejaky oficialni doklad o tom, ze je to vase vule, aby si je vzala k sobe. Dal se to podle me resi s OSPODEM, aby to vedeli… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klapeto_nepřihl
12.7.13 23:03

Dobrý večer,

také bych potřebovala radu, kdyby se tu našel někdo z oboru a ochotný. Partner, se kterým mám dcerku 16 měsíců se rozhodl, že už s námi nechce žít. Máme dům na hypotéku, já na RD jej neutáhnu, tak musím pryč. Výživné na dceru mi bude dávat, domluvili jsme se. Chci se však optat, zda by měl přispívat i mě do konce RD? Protože táhnout byt a péči o malé dítě jako samoživitelka bude celkem nářez. Děkuji všem za rady a pochopení. Cítím se maličko v patové situaci. klapeto_nepřihl

• Citovat
  • Upravit
900
12.7.13 23:41
@klapeto_nepřihl píše:
Dobrý večer,také bych potřebovala radu, kdyby se tu našel někdo z oboru a ochotný. Partner, se kterým mám dcerku 16 měsíců se rozhodl, že už s námi nechce žít. Máme dům na hypotéku, já na RD jej neutáhnu, tak musím pryč. Výživné na dceru mi bude dávat, domluvili jsme se. Chci se však optat, zda by měl přispívat i mě do konce RD? Protože táhnout byt a péči o malé dítě jako samoživitelka bude celkem nářez. Děkuji všem za rady a pochopení. Cítím se maličko v patové situaci. klapeto_nepřihl

Do Dvou let ditete, paklize jste manzele tak do trech let ditete.ale musi to jit k soudu, jestli se nedohodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí