Mamka žárlí na tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.6.13 21:38

To je jen vymlouvání na neznalost práce s PC. Jak to souvisí právě se slovem fynynčně, hort, vona a tak dále?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.13 21:40

Říkám si proč někdo píše sem, když se o téhle věci s námi nebaví jen chce rýpat :roll: Hort některý lidi jsou jiný že :mavam:

• Citovat
  • Upravit
janciceee
14.6.13 21:44
@Anonymní píše:
To je jen vymlouvání na neznalost práce s PC. Jak to souvisí právě se slovem fynynčně, hort, vona a tak dále?

Tak tak ;)

• Citovat
  • Upravit
221
14.6.13 21:46

@pepina12 to já taky řeším problém se svou matkou. Ona si k sobě staršího syna bere teda ochotně, ale já a ex jsme to již zakázali, protože ho vůbec nehlídá. Jednou se mi od ní vrátil s rozbitou hlavou. Mamina si spokojeně spala v obýváku a můj syn si ve vedlejším pokoji vylezl na skříň a skočil dolů. Hlavou zavadil o stůl a neštěstí bylo na světě. Navíc když chce mít klid (na spaní), kluka vyžene ven. A zatímco ona spí, syn běhá před barákem na úzkém chodníčku u hodně frekventované silnice. My ho ještě samotného ven nepouštíme, i když je mu sedm let. Je hodně zbrklý a mám strach, aby mi nevletěl pod auto. Matka to ale odmítala respektovat. Ještě nám nadávala, že kluka neučíme k samostatnosti, protože v jeho věku by měl chodit ven už normálně. Takže k ní má zákaz jezdit na delší dobu. Může maximálně přes jednu noc. Za to extchýně si ho bere třeba i na týden. Také poslouchám výčitky, že ona může a máma ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
14.6.13 21:51

Ahoj, promluvila bych si s mámou na rovinu, sama přeci musí pochopit, že když jste s tchyní z jedné vesnice, tak jsou tam ty styky častější. Myslím, že návštěvy jednou týdně jsou dostačující.

Pro dokonalé anonymy - pokud nemáte co říci k tématu, tak zalezte

• Citovat
  • Upravit
162
14.6.13 21:56

Jak hrdinské, pomlouvat něčí pravopis jako anonym. Vždycky si říkám, že snad není možné, aby byli lidi, kteří mají tolik času, aby přispívali do diskuze pouze tím, že někomu vyčítají gramatické chyby. A hle, vyskytují se i v pátek večer, samozřejmě anonymně. Já jako napůl lingvista trpím, když vidím gramatickou chybu, ale zase jsem studovala i něco jiného a vím, že lidé trpící lehkou mozkovou dysfunkcí za to nemohou. Tak, když už máte něco k tématu, prosím, ale když ne a chcete si jen rýpnout, tak mějte „koule“ na to, napsat to pod svým jménem, jinak si jděte léčit momentální mindráky někam jinam, je to trapný a smutný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
15.6.13 03:18

Tak já se přiznám, a klidně veřejně, protože se za svůj názor nestydím, že některé chyby mi fakt vyrazily dech. Třeba zrovna fynynčně, to není překlep, když to někdo napíše 2× za sebou stejně, nebo taky steklá. Zakladatelko, kde ti dcera stekla, že bych si taky nechala nějaké dítě stéct? :mrgreen:

Já osobně si myslím, že to není počítačem, to je základní neznalost gramatiky. Nechci rýpat, fakt to nechápej zle, ale až ti děti povyrostou, jak jim budeš kontrolovat domácí úkoly? Já mám kamarádku, je taky původem cizinka jako já a její gramatika je příšerná. A už jí to vadí, protože psala s dvojčaty úkoly a děti dostaly špatné známky. Na rodičáku jí učitelka řekla, že musí s nima hodně psát diktáty a učit je, že ta čeština je špatná. Jenže jak může, když sama mluví špatně a ještě hůř píše, že? Já se to taky musela doučit, síce mi ještě některé věci dělají problémy, ale myslím, že píšu už dost obstojně.
Ono se to může zdát, nebo můžete říkat, že psát bez chyb není důležité, ale co když budete potřebovat napsat nějakou oficiální žádost, stížnost nebo jiný úřední dopis? :think: Nepomyslí si o vás pak ten, kdo ho obdrží, že jste hloupá? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.G12
15.6.13 08:15
@Jazz27 píše:
Tak já se přiznám, a klidně veřejně, protože se za svůj názor nestydím, že některé chyby mi fakt vyrazily dech. Třeba zrovna fynynčně, to není překlep, když to někdo napíše 2× za sebou stejně, nebo taky steklá. Zakladatelko, kde ti dcera stekla, že bych si taky nechala nějaké dítě stéct? :mrgreen:Já osobně si myslím, že to není počítačem, to je základní neznalost gramatiky. Nechci rýpat, fakt to nechápej zle, ale až ti děti povyrostou, jak jim budeš kontrolovat domácí úkoly? Já mám kamarádku, je taky původem cizinka jako já a její gramatika je příšerná. A už jí to vadí, protože psala s dvojčaty úkoly a děti dostaly špatné známky. Na rodičáku jí učitelka řekla, že musí s nima hodně psát diktáty a učit je, že ta čeština je špatná. Jenže jak může, když sama mluví špatně a ještě hůř píše, že? Já se to taky musela doučit, síce mi ještě některé věci dělají problémy, ale myslím, že píšu už dost obstojně.
Ono se to může zdát, nebo můžete říkat, že psát bez chyb není důležité, ale co když budete potřebovat napsat nějakou oficiální žádost, stížnost nebo jiný úřední dopis? :think: Nepomyslí si o vás pak ten, kdo ho obdrží, že jste hloupá? :nevim:

Jistě že si to pomyslí. A smutné je, že potom takové mámy vykřikují ve škole, že učitelky špatně známkují, vysvětlují apod., když samy dítěti nemůžou pomoct s učením, protože to neumí. A to ani nekomentuju třeba psaní životopisu a jiných věcí. Tady to není důležité, to máte pravdu, ale můžou nastat situace, kdy to třeba pokazí dojem při žádosti o práci :-(

• Citovat
  • Upravit
292
15.6.13 08:38

Jako já nevim co tady furt kecáte o pravopisech, tak si založte nové téma o gramatice jste fakt ubohe, kvůli tomu že zakladatelka udělá chyby hned tady řešite tohle, udělejte si svoje tema a nelezte sem když nemluvite o tématu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
15.6.13 09:42

Ta paní, co založila tuto diskuzi může být cizinka stejně jako dysortografik, což znamená, že za to nemůže. A už vůbec to neznamená, že její děti se nenaučí dobře češtinu, co to je za ujetý tvrzení? Jejda, já znám spoustu Čechů, jejichž gramatika stojí za nic a pramálo to vypovídá o tom, co umí jejich děti. Pokud vím, že neumím dobře gramatiku, je celkem zbytečné dřít ji jen abych mohla psát diktáty s dětmi. Prostě najdu někoho, kdo to umí líp. A poznámka o matkách, co potom nejvíc křičí něco o učitelkách, to už je úplně pavlačová záležitost, že. To svědčí jen a pouze o pisatelce. Mé děti mají i otce, který je naučí dobře svůj jazyk a já zase svůj, pokud ho neumím dobře, dám je na doučování. A na doučování češtiny, pokud si dobře pamatuju, chodilo za mých školních let spousta dětí, jejichž rodiče byli oba Češi. Na odborné věci je v tomto případě asi lepší odborník. Nic to nemění na tom, že příspěvky tohoto typu totálně OT v diskuzi svědčí jen o tom, že dotyčná buď nemá, co dělat, je naštvaná či zamindrákovaná a léčí si to ve virtuální diskuzi anebo nemá vlastního života dost :mrgreen: Pěknou sobotu a berme život s rezervou a legrací :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
15.6.13 10:30

Jéžíš,
tady se to zas zvrhává do urážek o zamindrákovaných znuděných ženských. Já se zakladatelce omlouvám, rozhodně jsem se jí nechtěla dotknout nebo něco podobného, pokud je nějakej ten dys-, tak samozřejmě za to nemůže, o tom žádná. Ani netvrdím, že její děti nebudou umět češtinu, třeba právě naopak, ještě ony mámu něco naučí. Já jsem si bohužel dovolila úvahu od tématu, protože některé ty chyby zakladatelky fakt bily do očí. Taky jsem se s češtinou ze začátku prala, a jako cizinka mám tady dost kamarádů cizinců různých národností a vím, že to opravdu není jednoduché, když jdete na úřady nebo písemně žádat o cokoliv.
Ta moje kamarádka, taky sousedka, když je nejhůř, hodí sešit sem, jestli bych se na to nekoukla, že ona fakt neví. Není proto špatná, ani horší člověk než jsem já, jen to prostě přiznala, že se nikdy moc neučila a nemá na to hlavu :D
Já se snažím učit, a jde to. Aspoň myslím. :mrgreen:

A k tématu: Zakladatelka si to musí jen vyříkat, je to jen o komunikaci. Zeptat se mámy, jak si to představuje, říct ji svou představu a najít kompromis. Co jiného poradit? Mluvte, mluvte, mluvte o tom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.8.14 10:15

konečně jsem našla téma, které hledám

Dobrý den, jsem také babička a tchýně. Také naříkám, že vnučku málo vidím. Druhá babička si pro jezdí každou chvíli autem, já jsem odkázaná na vlak. Když u mě byla na chvíli vnučka před vánocemi, moc se jí u mě líbilo, pekly jsme cukroví, hrály si a td. Ale druhá babička přišla na kafe. Od té doby ke mě vnučka nechtěla, protože prý mám malý byt, nelíbí se jí to tu a bojí se u mě spát…Přece jen se mi podařilo ji získat na týden teď o prázdninách, společně s druhou vnučkou. Měly jsme se nádherně, holky si hned v neděli sestavily jídelníček, chodily jsem ven, hrály nejrůznější hry, jezdily vlakem, protože je jim to vzácné. Ale neumíte si představit, jak mě telefonem obtěžovala druhá babička! Stále mi vnucovala svůj program, potom se přidala i její dcera, maminka jedné vnučky. Druhá snacha mi říká, že jsem asi zbytečně moc hodná. No dopadlo to tak, že jsem se již neudržala a oběma jsem vynydala. Nikdo se mi neozívá, ani vnučka, ani můj syn, její táta. Jsem zase ta špatná babička. Nemohu to dostat z hlavy, stále to probírám a tak jsem ráda, že jsem se mohla svěřit vám. Co s tím? Babička Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
13.8.14 11:13

@trvalka V první řadě vyřešit vztah se synem, tam je asi začátek problému :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová