Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To, že si nevzpomene, to bych mu nevyčítala, jsi dospělá není problém ho na to fčas upozornit… to jak jsi psala, že když přijdeš s návrhem na víkend a jeho reakce je, že nic platit nebude(opravdu to řekl, nebo to jen předpokládáš?) tak to bych asi pouvažovala o změně do nového roku ![]()
Já jsem z roku 2014 potěšená
Stalo se plno pro nás pozitivních věcí, takže ho řadím k těm (i dost) vydařeným rokům ![]()
Teď je předčasné bilancovat. To nejlepší může ještě přijít, však jsou na to ještě víc jak tři týdny ![]()
Rok 2014 mi hodně vzal i dal…půl na půl asi. Vzpamatovavat se budu ještě asi dlouho.
Jéé, tak v tomdle já mám chlapa úžasnýho. Nikdy se mi nestalo, že bych nic nedostala k narozkám, svátku, valentýnu apod.
Kolikrát se mi stalo, že jsem si něco v obchodě prohlížela a pak se to objevilo doma
a jelikož jsme mladý pár, tak svátky slavíme každej sám u rodičů takže přítel vymyslel, že si pak uděláme druhé vánoce na horách kde si děláme jakoby štědrý den
Musím říct, že kdyby mi partner nic nedal třeba k vánocům tak by mně to asi hodně mrzelo. Já sama hrozně ráda davám dárky, takže bych asi byla smutná. Chlapi jsou v tomdle holt na hlavu, ae třeba když mu to řekneš tak se zamyslí ![]()
@Jokerka Teda zakladatelko, toho tvýho bych teda chtěla mít doma, samo v "". Máme dvě malé děti, takže času na nás dva moc není, ale na výročí 7.1. zařídil hlídání a pozval mě na večeři, na Valetýna taktéž a kino, k narozkám mi dal let baloném, úžasný zážitek a k svátku poukázku na 5× masáž. Já jemu jsem narozkám zaplatila dráhu na boulingu pro jeho partu, poslala jsem ho na 3 dny na ryby s kamarádama, na které kvůli dětem tolik času není atd. Výlety s rodinou podnikáme dle počasí min 3× v měsíci, typ zoo, dinopark, aquapark a další věci s ohledem na děti, teď jsme byli v Dětěnicích v krčmě na čertech a bylo to úžasný. Mezi vánocema jedeme sami na hory, sice jen na 2,5 dne, ale máme děti a toho hlídání také není tolik. Nedovedu si představit, pořád sedět doma na zadku. No a dárky hmotné rozepisovat nebudu, ikdyž dostávám krásný dárky, tak mě potěší i maličkost, toto opravdu není o penězích. Jo a kytku během roku dostávám x krát, jen tak. A ještě jeden dárek od mého zaměstnavatele, po 5ti letech na md mi volal ředitel, že pro mě má místo a ještě lepší, než před md, takže nadšení, nastupuju v dubnu. Tak asi tak. A špatné věci taky určo byly, ale ty se snažím vytěsnit.
@Jokerka píše:
Jenom takové shrnutí tohoto roku, a spíše si trochu postěžovat. Nemusím dostávat nějaké drahé dárky a podobně, ale tak snad každá žena čeká že by letos mohlo přijít nějaké překvápko aspon na určitý den, valentýn nic, narozeniny nic, výročí nic, svátek nic, a vánoce to bude taky nic. toto je seznam dárku od přítele. No já si vzpoměla na narozky a svátek. Nechci vypadat jak mrcha ale jednou za rok by se mohl přemoct, a když už mu řeknu že by jsme něco mohly podnikout tak mě řekne at něco vymyslím, ale bohužel nejsem kreativní, jako líbil by se mi víkend někde nebo tak, ale odpověd vím co by řekl jestli jsem normální že nic platit nebude. A pak se cítím trapně tak radši to necham na něm ale to se ničeho nedočkám.
Prostě sis vybrala držgrešli. Hrozný. S tímhle člověkem si v životě nic neužiješ. Budete sedět doma na zadku u televize. Nicméně je dost blbý, že jste oba stejní - jako promin, ale na to, abys zabrouzdala na webu a anšla nějakou akci nebo příležitost na výlet nemusíš bejt kreativní. stačí nebejt líná a nevzdávat to takhle předem, ale jestl itě přítel s čímkoliv si přišla poslal do háje, tak se nedivím, že máš spíšstrach něco hledat.
Bejt tebou, naplánuju výlet, řeknu mu o něm… a když řekne že to je drahý, tak tam jeď s kámoškou a užij si to s ní… uvidíš jak bude příště reagovat. Myslím, že ho bude štvát, že sis ty užila a on byl doma. Každopádně Vás to někam posune, ať už ke změně nebo ke konci.
Jinak ohledně dárků, no comment, to bych mu pěkně vyčinila. S přítelem to máme spolu dost dobrý v tomhle… Kupujeme si dárky ke všemu.. Já prostě říkám narovinu, že ráda dostávám dárečky a i je ráda kupuju ![]()
Při nějaké příležitosti-po dobré večeři, snídani nebo hezké chvilce partnerovi řekni. O svém problému. Dárky vyjadřují na dárce to, že dárce zná jeho tajná přání, literární směr, barvy a chutě. Že dárce dokáže opravdu druhému naslouchat a podporuje ho v tom, co dělá a co ho zajímá. Nejcennější jsou dárky z lásky. Zrovna na Valentýna jsme schopni překročit hranice vkusu. Třeba nemá partner odvahu na dávání dárků. Je v tom riziko zklamání nebo odmínutí. Třeba někdy někoho obdaroval a obdarovaný mu dal najevo, že není z dárku nadšený. Popovídej si o tom s partnerem v klidu. Přeji lepší příští rok ![]()
Jako maličkost to dá nějaký oblíbený zákusek, čokoláda, no ale když je jenom tohle tak to prostě ztrácí tu váhu toho. A když mu koupím ja maličkost tak to neberu jako že to je něco víc. Takže to neberu ani od něho. Jako opravdu taky nechci veledary ale aspon nějakou malou kytku by mohl koupit, nebo cokoliv co by vyjadrovalo že mě má rád když to neříká. Někdy jsem v rozpacích jesti mě miluje nebo ne, no asi by semnou nebyl kdyby ne, ale do hlavy mu opravdu nevidím. Tak by to mohl dát na jevo gestem. Přece to snad každá co máme vztah potřebujeme slyšet ne? A ne jen tak proplouvat vztahem u kterého to často vypadá že jede do nikam. Co tak letos bylo nejhorší že řekl že by mu bylo jedno jestli by sme byli spolu nebo ne a plus k tomu to řekl před mýma kamarádkama! Já se jem blbě usmála v tom okamžiku.
@Aries6 a v jakém duchu? klidně piš
Je to prostě shrnutí v jakémkoliv směru ![]()
@Maty1989 píše:
Já jsem z roku 2014 potěšenáStalo se plno pro nás pozitivních věcí, takže ho řadím k těm (i dost) vydařeným rokům
Právě, také jsem měla rok 2014 výborný, nová práce, nový přítel, nové bydlení, více peněz, vánoce mimo ČR. Co více si přát!
@Jokerka Všem z rodiny se jaksi sesypalo zdraví - děti, já, manžel… ale snad už to bude lepší.
Ale nic závažnýho, ale kdo má děti ví, jak je to vyčerpávájící, když jsou nemocné a člověk neí kudy kam.
@Blekota píše:
Právě, také jsem měla rok 2014 výborný, nová práce, nový přítel, nové bydlení, více peněz, vánoce mimo ČR. Co více si přát!
Tak to já jsem již 4 roky šťastně vdaná
Ale koupili jsme domek, po rodičáku jsem si našla práci, manžela konečně vzali pod firmu (byl pod agenturou), takže opravdu vydařený rok ![]()