Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@eva1404 Dobry den, tato praca by ma zajimala z odborneho hladiska. Na tuto temu jsem psala diplomovku aj dizertacni praci. Mohu Vam pripadne zaslat. Ak budete mat zaujem, tak mi napiste. Inak, ak by sa Vam nepodarilo zohnat dost respondentov, tak oslivte zakladatelku organizacie Treti rodic. Vic pripadne v sz
Prošla jsem vztahem s péčí o dítě v dost zvláštní situaci klidně napiš ![]()
Holky, děkuju že se snažíte mít námitky a určitě v dobrém na něco upozornit…ale přímo název mi předefinovávala paní rofesorka..
a přitom už bylo jasné, čím se bude bakalářská práce zabívat.
V případě dotazů mi piště do soukromých zpráv, kde vám ráda vše zodpovím. ![]()
Budu se těšit, Eva
@Basha3 píše:
@Jana206 To nie je pravda. Nevlastna matka je i ta, ktera je proste partnerka otca. Pozri si defonice, kym zacnes kecat blbosti
Definic a pojetí je hodně já se přikláním k těm autorům, kteří tvrdí, že není. Stejně tak pojetí rodiny se mění a různí autori ji definují trochu jinak. Ještě jsem se nesetkala s termínem nebo jevem, který by měl pouze jednu definici. Nová partnerka otce, byť ve střídave péči, není nevlastní matka(aspoň z určitého pohledu). Psychologii mám za sebou už na střední škole a i na VŠ. Wikipedie není zdroj.
Ale chápu, že vy, co jste v té situaci, byste rády věřily, že to tak je ![]()
@Jana206 píše:
Definic a pojetí je hodně já se přikláním k těm autorům, kteří tvrdí, že není. Stejně tak pojetí rodiny se mění a různí autori ji definují trochu jinak. Ještě jsem se nesetkala s termínem nebo jevem, který by měl pouze jednu definici. Nová partnerka otce, byť ve střídave péči, není nevlastní matka(aspoň z určitého pohledu). Psychologii mám za sebou už na střední škole a i na VŠ. Wikipedie není zdroj.Ale chápu, že vy, co jste v té situaci, byste rády věřily, že to tak je
NO to fakt neeeee. ![]()
Hele, já ten pojem taky nemám ráda, nepoužívám, přijde mi divnej. Ale obecně bych řekla, že je vnímáno macecha ( nevlastní matka) =nová partnerka otce ![]()
Prosím, tohle je naproto zbytečné. Tohe nebylo cílem této diskuze ![]()
@eva1404 píše:
@Jana206Prosím, tohle je naproto zbytečné. Tohe nebylo cílem této diskuze
Nech nás diskutovat. Nás to baví.
![]()
@Jana206 Ja nevychazim z definice z Wiki. Teto tene jsem se odborne venovala 10 let
Prosla jsen nespocet i zahranicnych studii a pod. Nevlastna matka nie som, ale ako pubertak som to zazila. A i ked oartnerka nojho otca nebola matkou v pravom zmysle slova, tak urcitu rolu vo ne/vychove maka. Ale autirke by som dopirucila v nazve zuzit temu na rekonstruovane rodiny
@eva1404 píše:
@Jana206Prosím, tohle je naproto zbytečné. Tohe nebylo cílem této diskuze
Vždyť o nic nejde, nehádám se
Ráda si přečtu jiný názor, jiný pohled, případně prehodnotim, pokud někdo předloží jiný pohled ![]()
@Basha3 Děkuji za příspěvek. Já jsem tedy nevlastní matku vnímala tu, která roli matky plně nahradí, se všemi kompetencemi. Od začátku souhlasím s tím, že vliv na výchovu má nová partnerka otce, ale nevnímám ji jako nevlastní matku
Je fakt, že chápání rodiny se dnešní rozvodovosti a rozchodovosti dost posouvá.. Už toho nechám, šlo mi fakt jen o to, koho autorka vlastně hledá. Ta druhá cílová skupina by se hledala hůř.
Mám nevlastní dítě. Je ve střídavé péči obou rodičů, čili polovina času. Můžeš mi napsat sz.
Vidím, že se tu rozproudila debata na téma definice, ale jak to popisuješ, je mi to jasný a splňuju. 😁 Celá bakalářka by mě zajímala, ať už se budu nebo nebudu účastnit.