Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, v prvé řadě je dost smutné že se cítíš takhle, kór po dvou letech vztahů
Já jsem s přítelem skoro dva roky, romantické večeře při svíčkách rozhodně nemáme, ale mazlíme se pořád, pořád se obímáme, koukáme spolu v objetí na film, zkrátka si pořád dokazujeme lásku, říkáme si že se milujeme. Ale je třeba brát v potaz že existují můžu kteří prostě jen neumí vyjadřovat city, ale píšeš že ze začátku vztahů to bylo jiné, tak těžko říct co se mu honí hlavou, teď už tě má jistou tak se přestal snažit, jak říkám těžko říct. Každopádně si s ním zkus promluvit.
2 roky manzele, libnem se na tvar, pri telce lezime prituleni, pusinky, cukrovani, ale nejake libani na verejnosti, osahavani to nam fakt vadi.. max se vest za ruku, ramena..jednou tydne vetsinou vikend jdem na veceri/obed ven, ale zadna romartarna; musim se priznat ze mi treba i je nekdy proti srsti, kdyz me manzel placne treba v kuchyni pres zadek, radeji at rovnou popadne a
…sladka slovicka pouzivame minimalne, naposledy na silvestra o pulnoci, spise jsou pro nas dulezite ciny a gesta nez jen „miluju te“ receno ustne..ze zacatku vztahu jsme si byli schopni poslat 50smsek denne o nicem, ted to je spise „kup chleba“, prijdu dyl… ale aspon neztracime cas tlachanim.. vim ze nekdo k zivotu potrebuju furt ujistovat o vzajemne lasce, ale my to proste vime a mame svoje zpusoby ![]()
My jsme s přítelem 12 let a objímáme se denně, pusa když přijde, když jdem spát nebo i jen tak, je u nás úplně běžná, moc by mi to chybělo kdyby to mělo být jinak…
Dáváme si pusu na přivítanou a rozloučenou, na dobrou noc. Obejmeme se, po venku spolu chodíme málo, ale když, tak se držíme za ruku. Při jízdě autem se pohladíme po stehně. Když jsme každý v jiné místnosti a děláme svoje, umíme za sebou aspoň jednou přijít a pohladit se po hlavě, tváři, dát pusu. V posteli se před spaním chytneme za ruce, nebo propleteme nohy.
Ale jak už bylo řečeno, ne každý muž k tomu má vztah. Záleží, jak se k němu chovala rodina, ve které vyrůstal. A jak se chovali rodiče k sobě navzájem.
Já bych takový věci zase klidně vynechala, u nás to vyžaduje manžel… Jasně mu to vysvětli a udělejte kompromis.
@Anonymní píše:
Dáváme si pusu na přivítanou a rozloučenou, na dobrou noc. Obejmeme se, po venku spolu chodíme málo, ale když, tak se držíme za ruku. Při jízdě autem se pohladíme po stehně. Když jsme každý v jiné místnosti a děláme svoje, umíme za sebou aspoň jednou přijít a pohladit se po hlavě, tváři, dát pusu. V posteli se před spaním chytneme za ruce, nebo propleteme nohy.Ale jak už bylo řečeno, ne každý muž k tomu má vztah. Záleží, jak se k němu chovala rodina, ve které vyrůstal. A jak se chovali rodiče k sobě navzájem.
Mame to doma podobne. Manzele jsme 14 let ![]()
@cecetka píše:
Mame to doma podobne. Manzele jsme 14 let
My taky, jsme spolu 22 let.
Jako bych to psala já zakladatelko. Úplně stejně jsem to měla já a trvalo to 4 roky. Teď jsem se sebrala a šla za mužem co mě tu lásku dává najevo. Bývalý sice bojuje a ve me se to teď moc pere přece jen jsem odešla po 5 letech i se synem.
Kdyz to mas tezky. Nekdo na to proste neni a nedochazi mu, ze tobe to vadi a stradas, protoze on to ma jinak. Muj muz je treba na tohle vic nez ja, takze je to spis on, kdo se dozaduje mazleni, pripomina se mi s pusou, oslovuje me zdrobnelinami a xkrat za den mi zopakuje, ze me miluje (podotykam, ze nejsme cerstve zamilovani, uz spolu nejakou dobu zijeme a nase konverzace pres den se prevazne toci kolem toho, kdo koupi chleba a vyzvedne postu
). Mne to chvili trvalo nez jsem se dokazala prizpusobit a stejne nejsem zadny extra romantik, zdrobneliny mi pres pusu moc nejdou a tulit se chodim tak vecer u televize, tak snad muj muz moc nestrada ![]()
Někdo to najevo dávat moc neumí.
Já na veřejnosti takové to přehnané ukazování lásky ráda nemám. Ale ráno vstávám třeba dřív, připravuju se v koupelně, přítel přijde později. Přijde, obejme mě, rozespalý se přitulí(moc roztomilé
). I když si každý dělá své věci, já třeba něco do školy nebo on něco hraje, tak kdyz projdeme kolem sebe, tak si dáme pusu na tvář nebo obejmeme. Bez toho bych si to moc neuměla představit a cítila bych se asi stejně jako ty. To ale nevynutíš ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, dlouhodobě mě docela trápí jedna věc v našem vztahu s přítelem a hrozně by mě zajímalo, jak to mají ostatní. Tedy konkrétně, moje otázka zní: Obsahují Vaše vztahy nebo manželství romantiku, něžnosti apod.? V jaké míře, intenzitě? Jak konkrétně? Jsem se současným přítelem něco přes dva roky a uvědomuji si, že něco takového v tom vztahu rozhodně chybí, tedy alespoň mně. On je sice tedy spíše takový ten praktický typ, což akceptuji, ale často přemýšlím jestli mě ten člověk má vůbec rád. Nevyžaduji bůh ví jakou romantiku, ale neurazilo by mě občasné pohlazení, objetí… nikdy mě nechytí za ruku, nic. Něco takového se zřidka objevilo občas ze začátku a teď se to stane leda jen jako součást sexu, který se mimochodem stal také dost stereotypním. Sama nemusím takové to "ťuťínkování na veřejnosti a tak, ale v soukromí? Zajímalo by mě jak to mají ostatní a Váš názor na to… Jestli to přeháním a vymejšlím kraviny? Sama nevím, ale přeci jen člověk občas potřebuje cítit lásku…Samozřejmě je mnoho způsobů, jak ji dokázat, to vím. Plánuje vše se mnou, žijeme spolu, bere na mě ohledy v mnoha věcech, rozumíme si, pomáháme si..ale říkám si, že takhle to přeci mají i přátelé. Mám ho ráda, on mě taky. Dovolím si říct, že jsem bývala dost atraktivní žena, ale co jsem s ním, tak se tak už vůbec necítím, opadává mi seběvědomí a to už jde pak z kopce jedno s druhým…
Omlouvám se, raději anonymně..
Romantiku může vnímat každý jinak..mě udělá radost, když mě partner obejme, vezme za ruku apod.ale absolutně nemusím, svíčky, srdce, kvítka v posteli, růžové povlečení, vonné tyčinky a něžnééé milování..
Doporučuji přečíst knížku 5 jazyků lásky, tam bys mohla najít odpověď na svoje otázky.
My jsme s manželem spolu přes 7 let. Ze začátku vztahu jsme se pořád líbali, objimali tulili a říkali si x-krát denně jak se milujeme. V dnešní době už je to jiné, ale pořád krásné. Neříkáme si, jak se milujeme, to prostě cítíme, nelibame se všude, kde to jde…
ale snažím se, aby neodešel bez pusy, stejně tak i on, před spaním bych bez pusy asi taky špatně spala. Přijde z práce, tak se obejmeme. Kytky mi nenosí (nezlobila bych se kdyby přinesl), ale nosí mi kokinka, oříšky, pár dní zpět mi donesl nutellu, což je lepší než kytka.
chodíme na romanrickej kebab nebo do mekáče na romantickej oběd.
to by mě hodně chybělo, kdybych takové blbiny neměla.
![]()
Zdravím, dlouhodobě mě docela trápí jedna věc v našem vztahu s přítelem a hrozně by mě zajímalo, jak to mají ostatní. Tedy konkrétně, moje otázka zní: Obsahují Vaše vztahy nebo manželství romantiku, něžnosti apod.? V jaké míře, intenzitě? Jak konkrétně? Jsem se současným přítelem něco přes dva roky a uvědomuji si, že něco takového v tom vztahu rozhodně chybí, tedy alespoň mně. On je sice tedy spíše takový ten praktický typ, což akceptuji, ale často přemýšlím jestli mě ten člověk má vůbec rád. Nevyžaduji bůh ví jakou romantiku, ale neurazilo by mě občasné pohlazení, objetí… nikdy mě nechytí za ruku, nic. Něco takového se zřidka objevilo občas ze začátku a teď se to stane leda jen jako součást sexu, který se mimochodem stal také dost stereotypním. Sama nemusím takové to "ťuťínkování na veřejnosti a tak, ale v soukromí? Zajímalo by mě jak to mají ostatní a Váš názor na to… Jestli to přeháním a vymejšlím kraviny? Sama nevím, ale přeci jen člověk občas potřebuje cítit lásku…Samozřejmě je mnoho způsobů, jak ji dokázat, to vím. Plánuje vše se mnou, žijeme spolu, bere na mě ohledy v mnoha věcech, rozumíme si, pomáháme si..ale říkám si, že takhle to přeci mají i přátelé. Mám ho ráda, on mě taky. Dovolím si říct, že jsem bývala dost atraktivní žena, ale co jsem s ním, tak se tak už vůbec necítím, opadává mi seběvědomí a to už jde pak z kopce jedno s druhým…
Omlouvám se, raději anonymně..