Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My v baráku máme teď jedny nově, ale okolo jich žije mraky. V některém paneláku je jich víc než bílých a i když nejsou všichni špatní, znám jich plno slušných, s některýma se i hodně kamaradim…vyrostli jsme spolu a máme se rádi. Hluční zkrátka jsou všichni, hlavně, když jich a víc. Mají takový temperament, takovou náturu a to teď nemyslím ve zlém, prostě jsou takoví, většina je ráda i středem pozornosti atd. A oni se určitě nezmění, mají to v sobě a nějaké domluvy nepomohou. Prostě oni když se baví, tak se baví na plno, když se hádají, tak tak, že to slyší půl sídliště, az by se mohlo zdát, že to dělají schválně. Na druhou stranu se dá na to zvyknout, já už to nevnímám, možná vždycky chvilku po zimě, než si člověk zvykne, ale pak pohoda. Prostě nezbývá nic jiného, než se s tim smířit a nebo se odstěhovat.
Když neruší noční klid, tak s tím nic neudelas. Ale já jsem bydlela v domě, kde byla víc než polovina Romů, a byl tam až na ty občasné hádky klid. Ale to se mi ti sousedi i omlouvali, ze to vi ze dělají kraval
![]()
Máme je za přímé sousedy.
Vyplatila se mi slušnost.
Nejsou zvyklý zdravit, ted nás zdraví i z auta. Paní mi za vraty nechává pečivo pro slepice.
Když se jim narodil chlapeček popřáli jsme jim, jako komukoliv jinému, oni jsou to normální lidi přece, jen mají jiné návyky a jsou prostě hluční…
Zkusila bych to po dobrém.
Na zlé je vždy času dost, jsou i horší sousedé…
@jahuhudka píše:
Domluvit se se sousedy a na stridacku od 6 do 22 sekat, vrtat, řezattřeba pochopí. Problem je, ze hlučnost mají v genech.
Jo, aby jim pak svuj temperament ukazali v lepsim pripade sekyrkou ve dverich…
😂 ![]()
No jo no..budte radi, ze nerusi ten nocni klid… a nam se kazdej divi, ze nechcem kupovat nemovitost
..oni nedelaji nic nezakonneho, na svoji zahrade si muze kazdy rvat, jak chce, muzete se s nimi spratelit a rvat s nima..dokud oni neporusuji zadne narizeni, zakon, vyhlasku..tak co bys chtela delat? Postavte vysokou zed a odhlucnete si barak..plastova okna atd…
Neuděláš vůbec nic. My máme za sousedy to samé v bledě modrém. Nikdo si nedokáže představit, co to udělá s psychikou a potažmo i s manželstvím. My to máme o to horší, že jsme v řadovce. U nás to došlo už tak daleko, že jsme se rozhodli odstěhovat. Chceme další dítě, v tomto stresu bych ho snad ani nedonosila. Je to smutné
Nechápu, proč se tak někdo chová.
@Anonymní píše:
@KeckaJ dům je jejich, koupili ho za poděděné peníze. Dům ale drahy nebyl, puvodni Dům je rozpadly a neobyvatelný. Žijí v hospodářské budově. (Tam žila taky sousedka) Ale i tak je to malá stará rozpadla barabizna, o kterou se nikdo nestaral.
Pak se modlit, ať jim to co nejdřív spadne na hlavu.. Pac tohle mít vedle sebe je peklo a obrana žádná. Leda postavit hodně vysokou zed..
Ja myslim, ze oni to ani nedokazi nijak ovlivnit. nema cenu jim ani nic rikat, natoz podnikat nejake protiakce. Chapu, ze je to neprijemne. postavte tu zed.
Ty jo, zakladatelko, tohle je fakt neštěstí… Jen mě napadá někde upozornit na to, že žijí v nevyhovujicich podmínkách
U nás ve vedlejší vesnici byla taková chajda a u ní cikánské ghetto, neskutečná skládka, smrad, špína a v tom kupa dětí. Jednoho dne je všechny vystěhovali neznámo kam… Tak tipuju, že to možná bylo kvůli těm dětem, že žily fakt v hnoji ![]()
@Mialina píše:
Ty jo, zakladatelko, tohle je fakt neštěstí… Jen mě napadá někde upozornit na to, že žijí v nevyhovujicich podmínkáchU nás ve vedlejší vesnici byla taková chajda a u ní cikánské ghetto, neskutečná skládka, smrad, špína a v tom kupa dětí. Jednoho dne je všechny vystěhovali neznámo kam… Tak tipuju, že to možná bylo kvůli těm dětem, že žily fakt v hnoji
Jenže barák je jejich. Když řeknou, že chtějí rekonstruovat? A na něco se čeká? Jako pokud jsou jen hluční a nevytváří skládku, nikdo jim nic na jejich pozemku neudělá!
A možná bych byla ráda, že jsou jen hluční!
@KeckaJ píše:
Jenže barák je jejich. Když řeknou, že chtějí rekonstruovat? A na něco se čeká? Jako pokud jsou jen hluční a nevytváří skládku, nikdo jim nic na jejich pozemku neudělá!
A možná bych byla ráda, že jsou jen hluční!
Pravda, no tady jsou omezené možnosti, jak se bránit, lépe řečeno téměř žádné… Ja bych asi upozornila, anonymně, že tam je nebezpečné prostředí a hrozí pád budovy atd. Minimálně myslím, že by to měli prosetrit
Toto je hrozne, otravuje to život a co si budeme povídat, hodnota nemovitosti tím jde pěkně dolů ![]()
No co ted. Problem je hlavne ten, ze nekdo vubec proda dum cikorkam v bily oblasti. Jakkoli je to rasistické, je to zaroven vrcholne sobecke k puvodnim obyvatelum. Hodnota nemovitosti jde dolu, i uroven bydleni, prave kvuli tomu hluku. Kdyz jsme v jedne vesnici predelavali velky vybydleny dum na byty, obyvatele meli nejvetsi starost abych jim tam nenastehovala cikany (a nerejzovala 14 tis za holobyt). Asi 7 lidi se normalne prislo zeptat. Nikdy bych to neudelala a to v te obci vubec nebydlime.
Ja je nemam rada, za rasistu se nepovazuju protoze mi treba vietnamci nebo cernosi vubec nevadi, n epovysuju se nad ukrajince. Ale chci aby lidi ve spolecnosti byli prinosem, pracovali a meli odpovednost za svoje deti. Nejaky sosani davek a plozeni deti kvuli rodicaku, ted uz 300t, a moznosti valet se doma, to mi opravdu dost vadi. Jeste je mit vedle, to bych ten pozemek snad odkoupila. Oslovila bych sousedy, dali bychom dokupy penize a koupili to spolecne. Podle vyse vkladu by se upravily podily. Muze tam byt treba hřiště, nebo ty objekty tam zbourat a pak to spolecne prodat jako parcelu a penize dostat zpet. Nejspis se ziskem, ale urcite se ziskem klidu. Stavet zdi je jen nastve a to nechces.
Nechápu proč je extra zmíněno, že jsou Romové, s hlučnými sousedy mám spoustu zkušeností a byli vždy bílí. Problém je, že jsou hluční, ne jejich etnicita ![]()
@Liberalissima píše:
Nechápu proč je extra zmíněno, že jsou Romové, s hlučnými sousedy mám spoustu zkušeností a byli vždy bílí. Problém je, že jsou hluční, ne jejich etnicita
Já si taky ve shodě s Rocánkovou myslím, že z většiny lidí nemluví rasizmus, ale zkušenost.