Rovnátka - pojišťovna mi je neuhradí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.4.20 10:46

Dcera má 7 let. Doktorka říkala, že časem ji čekají ty sundávání rovnátka ( já se v tom prd význam ) ale řekla mi 1500,– za jednu četlist. Což jsem si oddychla…čekala jsem raketu. Já když jsem měla ve 20ti vytrhány všechny moudraky tak jsem se ptala na zubní chirurgii Dr kolik by stali na moji spodní čelist a říkala, že fixní určitě 16tis.
To já to prdím… Dva krive zuby spodní a není to vidět.

• Citovat
  • Upravit
14210
19.4.20 11:07
@Anonymní píše:
Dcera má 7 let. Doktorka říkala, že časem ji čekají ty sundávání rovnátka ( já se v tom prd význam ) ale řekla mi 1500,– za jednu četlist. Což jsem si oddychla…čekala jsem raketu. Já když jsem měla ve 20ti vytrhány všechny moudraky tak jsem se ptala na zubní chirurgii Dr kolik by stali na moji spodní čelist a říkala, že fixní určitě 16tis.
To já to prdím… Dva krive zuby spodní a není to vidět.

Tak u ortodoncie kam chodíme se uvádí za jednu čelist 15 tisíc. Jen za návrh léčby u dcery jsem platila 1000 Kč. Jinak kontroly, vyšetření to je vše na pojišťovnu. Starší dceři to naštěstí pan doktor zvládl srovnat bez rovnátek, jen postupným vytržením prvních zubů dříve než vypadly. Ty druhé pak jak narostly, tak se tam porovnaly samy a v pohodě.
Teď ještě chodíme s mladší dcerou a taky se začlo s protrháváním, aby ji ty druhé nerostly křivě a doufáme, že se mezera vepředu srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
19.4.20 11:09

Dcera si před pár lety urazila obě horní jedničky (už stálé zuby), zůstala malá část zubů a kořeny, na nich má nalepené „korunky“, aby vypadala normálně, kousat s nimi nesmí. Teď na podzim ji na horní čelist nasadili fixní rovnátka, protože se ji zuby začali sjíždět a tlačit do té mezery a křivila se i čelist. Pojišťovna zaplatila úžasných pět set a zbytek (zatím) deset tisíc jsme hradili my. Rovnátka bude mít do dospělosti a až ji přestane růst čelist, pokusí se jí zavést implantát a nasadit ty jedničky (což taky nemusí vyjít). Do té doby bude muset mít rovnátka, aby udrželi zuby tam kde mají být. Platit to budeme také my, takže dcera má založené spoření přímo na zuby, ze kterého to platíme a platit budeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
19.4.20 12:02

@Adelka908 řešila jsem teď nedávno rovnátka se synem, tak jenom taková poznámka. prý i po úspěšně ukončené léčbě je potřeba mít za zuby drátek, který je drží, aby se nerozlezly. protože jinak hrozí, že i srovnané zuby se zase časem „odrovnají“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
19.4.20 13:05
@sagina píše:
@Adelka908 řešila jsem teď nedávno rovnátka se synem, tak jenom taková poznámka. prý i po úspěšně ukončené léčbě je potřeba mít za zuby drátek, který je drží, aby se nerozlezly. protože jinak hrozí, že i srovnané zuby se zase časem „odrovnají“ :nevim:

měla jsme fixni rovnátka 1 rok a stejnou dobu ještě vyndávací na „zafixování“, od té doby se zuby nepohly a to už je skoro 25 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.20 19:41

@Jolynka to potěš koště, místo na ŠVP budu časem šetřit na rovnátka (jsem samozivitelka ) :zed:

• Citovat
  • Upravit
19.4.20 20:12

V dospělosti se dávají co já vím fixní. Snímacíma to už většinou nesrovnáš. Počítej jedná čelist cca 20 tisíc, průměrná doba léčby 1,5 - 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
19.4.20 21:40

Mně teda ani v dětství rovnátka pojišťovna neproplatila, něco málo možná jo, ale stejně v tom naši byli celkem +-15tis. Dospělí si to už platí sami, je to estetická záležitost. Jinak se mi nezdá že ti řekla, že už plastaky nosit nemusíš, každy koho znám včetně mě jsme je na noc museli nosit ještě roky a pomaloučku postupně vynechávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.4.20 22:22

@Tarlin takhle mi to opravdu rekla, rovnatka jsem mela celkem 3 roky a posledni rok mi skoro kazdou kontrolu rikala, ze jeste kousek a zuby budou rovne..zadne vynechani jsem nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty