Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky,chci se zeptat,synové(10let a 8let) mají dostat rovnátka na doporučení od zubařky a já se chci zeptat hradí ty rovnátka pojišťovna,nebo si to budeme platit sami?Jestli jo,nevíte někdo kolik?Moc děkuji
Rovnatka pojistovna nehradi, nektera jen prispiva- castka je podle pojistovny a typu rovnatek, nekde u fixnich 1500 na celist ale celou delku lecby. Nejobycejnejsi fixni stoji cca 6-8 tis na celist a to jeste hodne zavisi na lekare plus jeste nasledna lecba a zavisi jak se Vam budou kazit (padat zamecky) apod. U nandavacich nevim . ale sopousta toho je na webu.
zrovna v sobotu říkala známá že budou dávat za fixní rovnátka 10-12tis
My máme sundávací na horní patro a stálo nás to 800,–. Ale každá úprava drátků 200,–.
Dcera má sundavací na horní i dolní. Stály nás 3500, ale žádné úpravy už neplatíme. Lékařku máme v Praze
U nás sundavací na obě čelisti necelé 4 tisíce, s platbou lékaři 4,5. O dalších platbách zatím nevím. (Praha).
Ahoj tak mým dcerám jsem platila sundávací 1000,–kč a pak už nic, ani za úpravy…teď bude mít ta starší (11let) fixní a máme si připravit 6tisíc…s účtenkou pak jdeme do pojišťovny (VZP) a ta nám uhradí 500,–, těch 500 je nějak časově omezeno…myslím do 14 let věku a jednou za rok…takže pokud by za rok dostala rovnátka i dolu dostaneme zase 500 příspěvek, pokud by je dostala už letos tak máme smůlu.
Podle nicku předpokládám, že jsme kousek od sebe tudíž máme stejnou ortodontistku…Pokud budeš mít ještě nějaký dotaz nebo si budeš chtít něco ujasnit klidně napiš SZ
Ahoj, mé 7-leté dceři by měli dát rovnátka, ale nejdřív jí musí rozšířit horní patro, které má užší než dolní. Chtěla jsem se zeptat jestli s tím nemáte zkušenosti, jak to dítě snáší, jestli normálně jí. Mám z toho trochu obavy. Dcera má skoliozu, nosí korzet. Teď nastoupila do školy. Aby to zvládla a nebylo toho na ni moc. Děkuju.