Boule nad rostoucí stoličkou

80
20.4.11 21:49

Boule nad rostoucí stoličkou

mám dotaz,… náš malý má něco přes rok. dote'd měl 8 zubů a začaly růst stoličky. máme to vždycky na etapy, kdy poznám, že to leze. neuvěřitelně totiž slintá a je protivný. jedna se mu už vyklubala, ale všimla jsem si, že na spodních (vlevo i vpravo) má nad místem růstu velké boule. hlavně teda vlevo. úplně jsem se zhrozila, ale našla jsem článek kde píší cituji: „Prořezávání stoliček je často mnohem bolestivější, protože jsou velké, mohutnější a mají větší povrch. Jejich prodírání se na svět doprovází vyboulená dáseň. V některých případech se může vytvořit modravá cysta naplněná tekutinou. Když zub prorazí ven a cysta praskne, dítěti zůstane v ústech trochu krve. Nelekněte se, situace vypadá mnohem dramatičtěji, než ve skutečnosti je. Když už cysta konečně praskne a tekutina vyteče, je bolest pryč. Znamená to, že vše se dalo do pořádku přirozenou cestou.“
Je to přesně náš případ, boule je vypoulená asi 3-4mm nad úrovní dásně, je taková bílá místy s modrofialovými flíčky, jakoby v tom byla i krev. Na pohmat je to takové tvrdší,… zjistila jsem to v pondělí a přesto se mu to stále nechce prořezat :cry: dnes jsem zezadu zoubek nahmatala, jinak jde cítit pohmatem pouze ta tekutina… určitě ho to bolí, je dost nevrlý, ale horečku nemá.
má s tím někdo tady zkušenosti? jak dlouho může trvat, než to praskne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80
21.4.11 08:00

vážně s tím nikdo nemá zkušenost? myslíte, že bych s tím měla zajít k doktorce? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mishelinnka
17.7.11 19:06

Vím co to je..

Ahojky, ta boule je nejspíš váček…dcera ho taky měla ale nad ,léčnou vyhnilou stoličkou…museli jí ju trhat…pěkný den :-) :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
80
25.7.11 13:54

U nás to dopadlo tak, že malému se ty boule udělaly ve větší či menší míře na 3ze4 stoliček. Volala jsem doktorce, ale ona mi řekla v podstatě totéž, co bylo psané v tom citovaném článku.
Museli jsme počkat, až to prasklo a stoličky se vyklubaly ven. Pouze v případech, kdy ho to evidentně hodně bolelo jsme dávali něco od bolestli.
Takže rada na to nebyla žádná,.. prostě jen čekat. Tím, že rostly zároveň to trvalo celkem asi 14dní, ale naštěstí je to už za námi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.