Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj maminky, rostou nám poslední stoličky a mám pocit, že jsou nejhorší ze všech zoubků..malej se mi pořád budí, pláče, teď máme i vodový průjem
vždy, když se vzbudil, tak jsem mu to namazala calgelem, ale i ten už potom nepomáhal..včera jsem mu zkusila dát panadol a spinkal krásně celou noc…tak se chci zeptat, jestli mu ho můžu takhle na noc dávat, když nemá teplotku…děkuju
PANADOL BABY 1X100ML Suspenze
cena od 71 do 85,– Kč
Ke snížení horečky a bolesti provázející chřipku, nachlazení, infekční onemocnění dětského věku. K tlumení bolesti provázející prořezávání zoubků a bolesti zubů.
takže ano.. ![]()
Ahoj,já bych ho dala.Prvnímu synovi jsem ho taky dávala dost často,ten vyloženě zuby protrpěl
.Tak proč mu na noc neulevit.
děkuju moc za podporu..já si jen vyčítám, abych toho do něj nervala moc..
taky bych mu ho dala pokud pomaha, bude to trvat par dni a budete mit klid oba dva, proč se zbytečně trápit
merett píše:
taky bych mu ho dala pokud pomaha, bude to trvat par dni a budete mit klid oba dva, proč se zbytečně trápit
nevim, proc me to nenapadlo driv, musim se dostat vzdycky az do uplneho vycerpani, aby mi zapnul mozek…:-)
Já taky občas dávám - spíš tedy Nurofen, ale ono je to v zásadě jedno… Jako jasně že se to nesmí přehánět, ale my si přece taky tu a tam vezmeme prášek, když nás něco bolí… Takže při evidentní bolesti určitě dávám - a osvědčilo se mi nedávat plnou dávku, třeba jen poloviční, úplně mu to stačí (to myslím jen při té bolesti, při horečce samozřejmě plnou).
BohunkaP píše:
Já taky občas dávám - spíš tedy Nurofen, ale ono je to v zásadě jedno… Jako jasně že se to nesmí přehánět, ale my si přece taky tu a tam vezmeme prášek, když nás něco bolí… Takže při evidentní bolesti určitě dávám - a osvědčilo se mi nedávat plnou dávku, třeba jen poloviční, úplně mu to stačí (to myslím jen při té bolesti, při horečce samozřejmě plnou).
takze když dávám teď 7ml tak mam dat treba 4ml?ja mu vcera dala 7ml a dneska taky a bojim se, ze kdyz mu to snizim, tak to nezabere, jak ma…:-/ ale samozrejme budu klidnejsi, ze do neho necpu tolik paracetomolu..je mu 17mesicu a jeste mi nedokaze rict co ho boli..
Víš co, to je těžko radit, to asi musíš vyzkoušet… buď to zabere a budeš vědět, že mu to stačí, nebo to nezabere a příště dáš normální dávku. Určitě by Ti tu napsalo x holčin, že u jejich prcka to nefunguje
U nás ano. Připadá mi to jako u dospělých - mně třeba taky na bolest hlavy většinou stačí půlka Paralenu a mojí sestře nikdy…
Každopádně bych řekla, že mu tím neublížíš
Něco jiného je to samozřejmě při horečce, tam by se s tímhle experimentovat nemělo.
Příspěvek upraven 30.03.11 v 21:18
BohunkaP píše:
Víš co, to je těžko radit, to asi musíš vyzkoušet… buď to zabere a budeš vědět, že mu to stačí, nebo to nezabere a příště dáš normální dávku. Určitě by Ti tu napsalo x holčin, že u jejich prcka to nefungujeU nás ano. Připadá mi to jako u dospělých - mně třeba taky na bolest hlavy většinou stačí půlka Paralenu a mojí sestře nikdy…Každopádně bych řekla, že mu tím neublížíš
Něco jiného je to samozřejmě při horečce, tam by se tímhle experimentovat nemělo.
jo s horeckou jsme si uzili taky svy
mne treba na bolest hlavy ani nestaci jeden
dekuju moc za rady!
dcera trpěla hrozně s trojkama a čtyřkama večer tváře jako slabikáře
dávám Nurofen a taky míň ne půlku,ale míň třeba místo 7ml tak 5ml a zabíralo to. Pětky úplně bez problému najednou při čištění koukám a jsou tam.
no já se nejvíc bála právě trojek, ale ty nebyly tak šílený…u čtyřek jsme si prošli šestou nemocí a to doktor říkal, že horečky jsou k těm stoličkám a prd, najednou vyrážka a oznámil nám, že jsme si prošli touhle nemocí..nejhorší je, že jak jsou velké, tak se rvou hrozně pomalu a ty děti, co na zoubky trpí to musí hrozně bolet…a to nemluvím o tom, že slintá jak bernardýn ![]()
vážně nemá smysl děti trápit bolestí moje mamka mi pořád říká,že za nás nic nebylo a zuby nám lezly taky,ale já si myslím proč když můžu tak neulevím od bolesti. Kolikrát se i manžel ptal,když viděl ty tváře jestli jí večer dám Nurofen. Dcera neslintala nikdy, ale ruce v puse pořád
POZOR.
Mezi Nurofenem a panadolem je rozdíl!!!!
Panadol je šetrnější na žaladek. Nurofen není tak šetrný.
ještě se chci zeptat, jestli k zoubkům můžeme mít vodový průjem, už máme průjem 4dny, ale dneska je to pátý den a je to asi nejhorší ze všech dnů, od půl šesté od rána měl už 5× průjem, teď mi ani nechtěl papat oběd..když jsemm to volala doktorovi, tak je to prý zoubkama..dietu máme, ale podle doktora máme dát jen nějakou slabší..hylak taky dáváme, ale zatím nevidím rozdíl ![]()