Poslední stoličky - Panadol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
31.3.11 13:23
bertík28 píše:
POZOR.
Mezi Nurofenem a panadolem je rozdíl!!!!
Panadol je šetrnější na žaladek. Nurofen není tak šetrný.

to je pravda,ale malá nemá ráda jahodové příchutě jahody jo a Nurofen je pomerančovej takže proto já dávám Nurofen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
31.3.11 13:29
dajdulka25 píše:
ještě se chci zeptat, jestli k zoubkům můžeme mít vodový průjem, už máme průjem 4dny, ale dneska je to pátý den a je to asi nejhorší ze všech dnů, od půl šesté od rána měl už 5× průjem, teď mi ani nechtěl papat oběd..když jsemm to volala doktorovi, tak je to prý zoubkama..dietu máme, ale podle doktora máme dát jen nějakou slabší..hylak taky dáváme, ale zatím nevidím rozdíl :-(

ano malá má taky průjem né tak dlouho k objedu jí dám mrkev a rýži a ke sváče borůvky a rohlík unás to zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
1.4.11 12:49

A co třeba paralenové čípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
1.4.11 12:52

no jenže u nas se ryze proste neji, nechapu co mu na tom tak vadi..:-( dneska jsem zkusila i boruvky a pry si je mam snist sama…neprijde mi ze bysme meli klasickej prubeh napr.strevni chripky, je v pohodě, hraje si, blbne, snědl by na co přijde, ale to má teď smůlu..dneska v noci se mi 3× za sebou pokakal, tak jsem už ráno volala doktora a prý to bude spojitost střevní chřipky a růst zoubků…nemůže mu ten panadol, co mu dávám na noc nějak ten průjem zhoršit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
1.4.11 12:57

těžko radit každé dítě reageju jinak já si myslím,že to tím paralenem být nemůže ale co když ano. Zajdi raději k Dr at máš přes víkend klid. A to,že lítá a hraje si je taky normální moje malá i při teplotě je jako čert což nechápů. At se to brzo upraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
1.4.11 13:04

no rano jsem tam volala, pry kdyby to bylo vic nez 5× tak mam zajit na vyter..ale pry nam rostouci zuby pridaji navic dva prujmy, takze nevim, jak to mam pocitat..kazdopadne jsem rada, ze mi ji i pije, uz jsem zazila horsi prubeh prujmu, kdy jsme skoncili v nemocnici a nepil mi..teplotku nemame, tak snad se to brzy upravi..doktor mi rikal, ze ted to radi vsude… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.4.11 20:34

Tak jsem panadol dávala týden, zoubky ještě nejsou venku…včera jsem mu zkusila jednu noc nedát a zase ho to určitě bolelo, protože se dost budil…myslíte, že ho můžu dávat dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.11 20:40

Určitě bych mu ho dala, naší malé ho dávám taky, když se klubou zuby. Bez toho by prořvala celou noc.
Dřív jsme dávali Nurofen, ten pak už nezabíral, tak jsme přešli na Panadol a dobrý. JEště je Paralen sirup, taky pro prcky, ale ten prý má teď nějaký výpadek v lékárně, tak právě máme ten Panadol. Ale zabírá a to je důležitý :-)

Příspěvek upraven 11.04.11 v 20:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.4.11 20:51
Haňulka žabulka píše:
Určitě bych mu ho dala, naší malé ho dávám taky, když se klubou zuby. Bez toho by prořvala celou noc.
Dřív jsme dávali Nurofen, ten pak už nezabíral, tak jsme přešli na Panadol a dobrý. JEště je Paralen sirup, taky pro prcky, ale ten prý má teď nějaký v lékárně, tak právě máme ten Panadol. Ale zabírá a to je důležitý :-)

ja se jen bojim, abych mu neuskodila tim paracetamolem :-( vim, ze mu tim ulevuju od bolesti a zaroven mu nechci pritizit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.11 20:57
dajdulka25 píše:
Tak jsem panadol dávala týden, zoubky ještě nejsou venku…včera jsem mu zkusila jednu noc nedát a zase ho to určitě bolelo, protože se dost budil…myslíte, že ho můžu dávat dál?

Nám když rostly první stoličky, tak se potvory začaly klubat hned všechny za sebou, takže malá byla na Nurofenu skoro pořád. V té době jsme Panadol neměli :-( Ale poraď se radši s DR, bude vědět líp. Já jsem jí jen chtěla ulevit a tak jsem to neřešila, jak dlouho to bereme. Upřímně kdyby mě chytly zuby, tak si taky něco od bolesti dám, abych netrpěla jak zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.11 20:59
dajdulka25 píše:
Haňulka žabulka píše:
Dřív jsme dávali Nurofen, ten pak už nezabíral, tak jsme přešli na Panadol a dobrý. JEště je Paralen sirup, taky pro prcky, ale ten prý má teď nějaký v lékárně, tak právě máme ten Panadol. Ale zabírá a to je důležitý :-)
ja se jen bojim, abych mu neuskodila tim paracetamolem :-( vim, ze mu tim ulevuju od bolesti a zaroven mu nechci pritizit…

Co jsem slyšela a četla, tak je líp snášen ten Panadol a Paralen než Nurofen. Ale taky záleží na člověku. Třeba mě i když dospělé osobě je po Ibalginu (který je obsažený v Nurofenu) blbě od žaludku, takže u mě je možný jenom Paralen, beru ho i když mě bolí hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.11 21:01
dajdulka25 píše:
BohunkaP píše:
Já taky občas dávám - spíš tedy Nurofen, ale ono je to v zásadě jedno… Jako jasně že se to nesmí přehánět, ale my si přece taky tu a tam vezmeme prášek, když nás něco bolí… Takže při evidentní bolesti určitě dávám - a osvědčilo se mi nedávat plnou dávku, třeba jen poloviční, úplně mu to stačí (to myslím jen při té bolesti, při horečce samozřejmě plnou).
takze když dávám teď 7ml tak mam dat treba 4ml?ja mu vcera dala 7ml a dneska taky a bojim se, ze kdyz mu to snizim, tak to nezabere, jak ma…:-/ ale samozrejme budu klidnejsi, ze do neho necpu tolik paracetomolu..je mu 17mesicu a jeste mi nedokaze rict co ho boli..

Zrovna na tohle jsem se ptala Dr a řekla mi, že jí to škodí v tom směru, že jí nedám plnou dávku, která ji připadá podle váhy a věku a tudíž to nemá ten účinek, jako že jí to prostě neuleví. Panadol a Paralen obsahují jinou účinnou látku proti Nurofenu a proto mají taky jiné dávkování, ač mi taky 7ml přislo moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.4.11 21:03
Haňulka žabulka píše:
dajdulka25 píše:
BohunkaP píše:
Já taky občas dávám - spíš tedy Nurofen, ale ono je to v zásadě jedno… Jako jasně že se to nesmí přehánět, ale my si přece taky tu a tam vezmeme prášek, když nás něco bolí… Takže při evidentní bolesti určitě dávám - a osvědčilo se mi nedávat plnou dávku, třeba jen poloviční, úplně mu to stačí (to myslím jen při té bolesti, při horečce samozřejmě plnou).
takze když dávám teď 7ml tak mam dat treba 4ml?ja mu vcera dala 7ml a dneska taky a bojim se, ze kdyz mu to snizim, tak to nezabere, jak ma…:-/ ale samozrejme budu klidnejsi, ze do neho necpu tolik paracetomolu..je mu 17mesicu a jeste mi nedokaze rict co ho boli..
Zrovna na tohle jsem se ptala Dr a řekla mi, že jí to škodí v tom směru, že jí nedám plnou dávku, která ji připadá podle váhy a věku a tudíž to nemá ten účinek, jako že jí to prostě neuleví. Panadol a Paralen obsahují jinou účinnou látku proti Nurofenu a proto mají taky jiné dávkování, ač mi taky 7ml přislo moc :wink:

dekuju moc za tuhle odpoved…ja uz davam taky plnou, z mensich davek jsme taky ulevu nemeli :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.4.11 21:03
Haňulka žabulka píše:
dajdulka25 píše:
BohunkaP píše:
Zrovna na tohle jsem se ptala Dr a řekla mi, že jí to škodí v tom směru, že jí nedám plnou dávku, která ji připadá podle váhy a věku a tudíž to nemá ten účinek, jako že jí to prostě neuleví. Panadol a Paralen obsahují jinou účinnou látku proti Nurofenu a proto mají taky jiné dávkování, ač mi taky 7ml přislo moc :wink:

dekuju moc za tuhle odpoved…ja uz davam taky plnou, z mensich davek jsme taky ulevu nemeli :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.4.11 14:03

Já jsem si taky nejdřív myslela, že je to dávka jako pro koně :wink: , že bude stačit poloviční, ale fakt nestačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.