Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Blanka S píše:
dcera trpěla hrozně s trojkama a čtyřkama večer tváře jako slabikáředávám Nurofen a taky míň ne půlku,ale míň třeba místo 7ml tak 5ml a zabíralo to. Pětky úplně bez problému najednou při čištění koukám a jsou tam.
Opravdu jsi mě uklidnila, co my jsme zažili s prvníma stoličkama - hrůza. Pak přišli trojky a bylo to ještě tisíckrát horší, trvalo to asi dva měsíce, průjem, nejedl, nespal, přes den strašný scény. Jestli nás to čeká i u pětek, nechám si napsat lexaurin:-)
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli dáváte nějakou dietu na průjem při růstu stoliček a špičáků? Já jsem proti bolesti dávala bud Panadol nebo Nurofen, ale ted má malá dost průjem a myslím že ji ted k té bolesti zoubků ještě bolí i bříško tak ji nechci těma sirupama to trávení zhoršit…na druhou stranu ji zase neulevím od bolesti, takže je to začarované.. Děkuju za radu!
Zira píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli dáváte nějakou dietu na průjem při růstu stoliček a špičáků? Já jsem proti bolesti dávala bud Panadol nebo Nurofen, ale ted má malá dost průjem a myslím že ji ted k té bolesti zoubků ještě bolí i bříško tak ji nechci těma sirupama to trávení zhoršit…na druhou stranu ji zase neulevím od bolesti, takže je to začarované.. Děkuju za radu!
já mu dávala hylak a dietu, pak se to vždycky zlepšilo…
A jakou dietu? Ona ted moc nechce jíst, teda jí, ale jen mléčné věci-mlíko, jogurty (ty ji asi dělají dobře že jsou z ledničky), kaši trochu. Oběd masozeleninový skoro odmítá..:-(
Zira píše:
A jakou dietu? Ona ted moc nechce jíst, teda jí, ale jen mléčné věci-mlíko, jogurty (ty ji asi dělají dobře že jsou z ledničky), kaši trochu. Oběd masozeleninový skoro odmítá..:-(
kaši ji nedavej, ta by ji nemusela delat dobre, jogurty muze, nejlepsi asi bila sladka activie, aspon u nas a do ni jsem mu vzdycky vysypala jeden lactobacilek, k jidlu nejlepe ryze (ta u nas bohuzel neprosla) a pak jsem mu delala na pare brambor s mrkvickou a nahazela jsem mu tam trosku vlocek(srovnaji zazivani)a kdyz nemel vodovy prujem, tak jsem mu dala i na paru trochu kureciho masicka..jinak rohlik, jablíčková přesnídávka, vysadit mléko…když mi to tenkrát takhle řekl doktor, tak jsem si to neuměla představit, ale když jsme pak s průjem skončili v nemocnici, tak jsem to pochopila..ale to se netýkalo zoubků-jen aby jsi se nevystrašila…
No tak zlé to snad nebude. Rýže bohužel taky neprošla, vlastně k obědu nejí skoro nic, ale jinak je teď děsně spokojená, tak zatím ji dávám ostatní jídla jak je zvyklá. Zuby už prosvítají, snad to nebude dlouho trvat…Díky za rady!
Holky, můžu se taky zeptat? Malé začala růst stolička, naštěstí je bez teplot, ale na večer bych ji chtěla trochu ulevit. Doma máme dětský Nurofen, píšete, že jste dávaly i 7ml, ale v příbalovém letáku píšou, že se má podat jen 2,5 ml, tak trochu tápu, kolik ji toho dát. Zítra bude mít 14 měsíců a má přes 11kg.
Myslíte, že když ji na poprvé dám těch 2,5ml, tak že ji to neuleví?
Děkuju ![]()
Banny.J píše:
Holky, můžu se taky zeptat? Malé začala růst stolička, naštěstí je bez teplot, ale na večer bych ji chtěla trochu ulevit. Doma máme dětský Nurofen, píšete, že jste dávaly i 7ml, ale v příbalovém letáku píšou, že se má podat jen 2,5 ml, tak trochu tápu, kolik ji toho dát. Zítra bude mít 14 měsíců a má přes 11kg.
Myslíte, že když ji na poprvé dám těch 2,5ml, tak že ji to neuleví?Děkuju