Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte stejný problém. Mojí holčičce byl před týdnem rok a stále nemá ani jeden zoubek. Sice dole vidíme naběhnuté dásničky, i naše doktorka říkala, že se klubou, ale takhle už to má skoro 2 měsíce a stále nic. Máte někdo zkušenost, že se zoubky proklubaly až takhle pozdě??
![]()
Nám první zoubek vyrostl skoro v 10 měsících.Teď má malá 15(zítra 16)měsíců a máme jich 6 a další na cestě.Neboj určo všechny narostou a když to viděla i doktorka a nic neříkala je to ok
Jo, my jsme měli nateklé dásně snad 2 měsíce a v roce 1 zub. Teď má 4 !!! Stále nekouše - mixuji. Já to prý měla taky tak, holt geny. A doktorka říká že nakonec určitě vyrostou - ještě prý neviděla dítě kterému by nenarostly ![]()
Mám 4 děti a všechny slavily první narozeniny bezzubé
. První zoubky se objevily mezi 14-15 měsícem. V roce a půl měly okolo 6 zubů ![]()
Ahoj malemu narostl prvni zoubek ve 13mesicich a dalsi nasledovaly hned zanim behem 3mesicu jsme meli skoro vsechny az na spicaky ty nam rostly az ve 2,5letech a take se nam promichal poradi rustu zubu nejdrive spodni 1 pak horni pak misto 2 nam narostly stolicky..ted mam druhe ditko uz mame 8mesicu a zadnej zoubek zatim nemame ![]()
Jééééé co já bych za to dala, aby naše malá byla ještě bezzubá
je jí 14 měsíců a má jich 9, ale ještě pořád kojím a moc toho nepojí, takže já bych skákala radostí
aspoň bych nebyla tak porafaná ![]()
ahoj dcera měla první zub někdy v 11 měs. od půl roka měla oteklé dásničky a nepřetržitě slintala takže to bylo bezva období, ted je jí 16 měs. a má 14 zubů, takže ještě to může být úplně jinak:-)
Ahojky, náš prcek měl tento týden rok a zuby nikde a ani nepozoruju nateklé dásně. Dr. říkala už v osmi měsících, že zuby brzo vyrosstou a kde nic tu nic. Zase se říká, čím později vyrostou, tím déle vydrží. A bývají prý i kvalitnější…Ale nevím. Vyrostou určitě ![]()
Ahoj, já bych to neřešila. Naše malá měla rok, má 8 zubů vyrostlých a teď jí rostou 4 stoličky naráz (už jsou prořízlé, uf) a všichni říkají, že je to rychlé. A někteří i že v roce neměly jejich děti žádný zoubek.
Moji oba kluci teda už v roce kousali,a le třeba moje babi říkala, že táta a strejda vůbec, ale že pak to rostlo jak saláty
A ikdyž tenkrát teda emimina a ani knížky pořádně nebyly, akorát babský poudačky a ona byla už dost zoufalá z těch keců sousedek, tak jí pak doktor řekl, ještě se nenarodilo dítě, který by zůstalo bez zubů do konce života!
Martínek měl první zub v roce a zubař v tom neviděl problém… však on bez zoubků nezůstane neboj
To vůbec neřeš, zoubky vyrostou
Každé dítko to má jinak. Můj prcek měl 8zubů v 8mi měsících a teď ve 13ti měsících mu rostou všechny řezáky i stoličky najednou ! ![]()
Zuzz píše:
Ahojky, náš prcek měl tento týden rok a zuby nikde a ani nepozoruju nateklé dásně. Dr. říkala už v osmi měsících, že zuby brzo vyrosstou a kde nic tu nic. Zase se říká, čím později vyrostou, tím déle vydrží. A bývají prý i kvalitnější…Ale nevím. Vyrostou určitě
no u nekoho opravdu tak muze byt ale unas ne budeme mit 5let a zuby des minuly tyden jsme byli trhat stolicku
a dalsi se nam kazi ato cistime porad nekdo mi tvrdi zese zuby kazi z anntibiotik ale to uz sem nepatri ![]()
Zuzz píše:
Ahojky, náš prcek měl tento týden rok a zuby nikde a ani nepozoruju nateklé dásně. Dr. říkala už v osmi měsících, že zuby brzo vyrosstou a kde nic tu nic. Zase se říká, čím později vyrostou, tím déle vydrží. A bývají prý i kvalitnější…Ale nevím. Vyrostou určitě
No to můžu potvrdit, mě narostl první zub ve 14 měsících a mám 1 plombu. Tak snad bude malá po mě