Soda bikarbona a zuby

6311
24.4.11 18:01

Soda bikarbona a zuby

Ahojte,

mozno mi budete vediet poradit - odlomila, resp. odmrvila sa mi cast predneho dolneho zubu jednotky. Tak si lamem hlavu, co to mohlo sposobit. Nic tvrde som nejedla. Napadlo mi jedine, ci to nemoze byt tym, ze si dvakrat denne vyplachujem usta a hrdlo vodou so sodou bikarbonou. Kazala mi to alergologicka, aby mi kortikoidovy sprej na astmu nesposobil nejake plesnove ochorenie hrdla. Je fakt, ze kazala na stipku noza tej sody a ja som si davala viac. Mohlo mi to nejako zmakcit zuby, co myslite???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
707
24.4.11 18:24

nápodobně, u mě to byla horní jednička, najednou mi tam kousíček chyběl:( zubař už to doplnil, ale už se to vždycky bude muset opravovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
24.4.11 18:54

Ze sody a ani z mimca to neni/mimco zadny vapnik nevysava/,pricinu nejlepe odstrani stomatolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
24.4.11 19:01
Dana1980 píše:
Ze sody a ani z mimca to neni/mimco zadny vapnik nevysava/,pricinu nejlepe odstrani stomatolog.

tak příčinu už stomatolog asi neodstraní :wink: a to že těhotenství a následný kojení nemá vliv na kvalitu zubů pokud se nedoplňují minerály apod uměle, to je doložený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
24.4.11 19:39

Jj to dolozeny je,vapnik si mimco bere z kosti a ne ze zubu,zub prijima vapnik pouze jako neprorezany,pokud proreze je zub hotovy a uz neuvolnuje ani vapnik neprijima,tak nam to aspon vtloukali do hlavy na skole.Je to pry davno zazity omyl,ze co mimco to zub,je to blbost.Ono je to lehke to svest na mimco,ale pravda to neni.

Pricina,muze byt i v nejake prekazce ve zkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
24.4.11 19:44

Doteraz sa mi prave nikdy nic take nestalo, tak som v tom, ze je to kvoli tehotenstvu alebo tej sode bikarbone. Vapnika mam v strave urcite dost, jem vela mliecnych vyrobkov kazdy den a beriem aj vitaminy Femibion, je tam myslim aj D vitamin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
24.4.11 19:48
Allee píše:
Dana1980 píše:
tak příčinu už stomatolog asi neodstraní :wink: a to že těhotenství a následný kojení nemá vliv na kvalitu zubů pokud se nedoplňují minerály apod uměle, to je doložený?

Tak zubařka mi říkala že opravdu mimino ze mě žádnej vápník nevysaje- natož ze zubů

• Citovat
  • Upravit
byron
24.4.11 19:50
Dana1980 píše:
Jj to dolozeny je,vapnik si mimco bere z kosti a ne ze zubu,zub prijima vapnik pouze jako neprorezany,pokud proreze je zub hotovy a uz neuvolnuje ani vapnik neprijima,tak nam to aspon vtloukali do hlavy na skole.Je to pry davno zazity omyl,ze co mimco to zub,je to blbost.Ono je to lehke to svest na mimco,ale pravda to neni.Pricina,muze byt i v nejake prekazce ve zkusu.

JO takhle mi to zubařka vysvětlila, já ale porblémy s ezuby neměla vůbec…

• Citovat
  • Upravit
5165
24.4.11 20:01
sonam píše:
Doteraz sa mi prave nikdy nic take nestalo, tak som v tom, ze je to kvoli tehotenstvu alebo tej sode bikarbone. Vapnika mam v strave urcite dost, jem vela mliecnych vyrobkov kazdy den a beriem aj vitaminy Femibion, je tam myslim aj D vitamin.

Mohla si treba spatne zkousnout nebo na neco nakousnout,zajdi si ke svemu stomatologovi a urcite to vyresite. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
24.4.11 20:09

Idem tam hned v stredu, snad nieco vymysli, aj ked jasne, ze do povodneho stavu sa to uz nedostane. Hlavne mi ide o to zistit, cim to je, aby sa to neopakovalo na dalsich zuboch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
24.4.11 23:43

jak píšou holky

s klárkou mi upadl taky kousíček zubu a ted s druhým také :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
25.4.11 12:01

jo, všude se píše, že těhotenství a kojení samo o sobě na kvalitu zubu vliv nemá, že je to spíš horší hygienou a jedením sladkostí, ale to teda já za sebe říct nemůžu. Zuby jsem si čistila pořád stejně důkladně, sladký jsem sice jedla víc, ale neudělaly se mi kazy. Ulomení kousku zubu spíš svědčí o jeho zeslábnutí a to ze sladkýho nebude… A že by to byla náhoda, že je nás tady víc, co se jim zrovna po dítěti ulomil zoubek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
26.4.11 08:16

Prave ze sa stravujem rovnako ako predtym - sladke sice jem, le nie viac, zato som dost pridala mliecnych vyrobkov. Trosku tej sody bikarbony si aj teraz do vody na vyplachovanie ust a kloktanie po protiastmatickom spreji pridavam, ale fakt len na stipku noza - cista voda nepomaha a zacne ma velmi skrabat v krku. Tie kortikoidove spreje su asi dost silne, ale nedovolim si to vysadit, ked som tehu, babo potrebuje kyslik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viktore
9.6.12 13:39

soda bikarbona

Soda bikarbona na pgchem.sk za 1,70€ - 1kg je to potravinarsky atestovana latka takze problem stym nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.