Rozbitý balíček - vrácení peněz

Anonymní
5.4.22 20:24

Rozbitý balíček-vrácení peněz

Ahoj všichni,
po babičce jsme našli mnoho starých sad nádobí a rozhodli jsme se je prodat. Přes fb na marketplace jsme toho prodali spoustu, posílala jsem zásilkovnou a vše jsme se snažili zabalit tak, aby se nic neponičilo. Teď mi ale nastala nepříjemná situace. Cca před měsícem jsem poslala balíček sady nádobí jedné paní za 369 Kč. Ten den jsem posílala ještě 3 balíčky s porcelánem a vše bylo zabalené ještě do papíru, folie a krabice. Vše došlo v pořádku, až na jeden balíček. Paní po mě chtěla okamžitě vrátit peníze a balíček mi odeslala zpět. Balíček tedy přišel a napsala jsem reklamaci na Zásilovnu s prosbou o vyplacení částky balíku zpět. Reklamace mi ale nebyla uznána, protože se prý zasilkovnou vůbec nemají posílat křehké věci. A moje otázka zní, co teď? Paní na mě neustále tlačí, ať ji peníze vrátím. Mě ale nepřijde, že je to moje chyba. Paní si ode mě něco vybrala, zaplatila a já ihned odeslala. Tím přeci mezi námi obchod končí. Nebo se pletou? Jak by jste se zachovali vy?? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
5.4.22 20:27

Já bych peníze vrátila, protože pokud se to opravdu rozbilo, nebylo to dostatečně zabalený. A jelikož jsi to posílala službou, která křehké věci z povahy věci nepřepravuje, vina je na tvé straně, jakožto objednatele služby. Buchtě se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
5.4.22 20:28

Ty jako odesílatel neseš za balíček odpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
5.4.22 20:39
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
po babičce jsme našli mnoho starých sad nádobí a rozhodli jsme se je prodat. Přes fb na marketplace jsme toho prodali spoustu, posílala jsem zásilkovnou a vše jsme se snažili zabalit tak, aby se nic neponičilo. Teď mi ale nastala nepříjemná situace. Cca před měsícem jsem poslala balíček sady nádobí jedné paní za 369 Kč. Ten den jsem posílala ještě 3 balíčky s porcelánem a vše bylo zabalené ještě do papíru, folie a krabice. Vše došlo v pořádku, až na jeden balíček. Paní po mě chtěla okamžitě vrátit peníze a balíček mi odeslala zpět. Balíček tedy přišel a napsala jsem reklamaci na Zásilovnu s prosbou o vyplacení částky balíku zpět. Reklamace mi ale nebyla uznána, protože se prý zasilkovnou vůbec nemají posílat křehké věci. A moje otázka zní, co teď? Paní na mě neustále tlačí, ať ji peníze vrátím. Mě ale nepřijde, že je to moje chyba. Paní si ode mě něco vybrala, zaplatila a já ihned odeslala. Tím přeci mezi námi obchod končí. Nebo se pletou? Jak by jste se zachovali vy?? :roll:

Stojí ti 370 korun za dohady?
Já osobně bych jí peníze vrátila hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
5.4.22 20:40

Měla bys peníze vrátit. Přece nebude platit za rozbité zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
5.4.22 20:42

Zásilkovna má vpřepravních podmínkách, že nepřepravuje křehké věci, tak bych kvůli třem stovkám vůbec nedebatovala a peníze vrátila.
 https://files.packeta.com/…MeziNami.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
5.4.22 20:43

Vrátila bych peníze, pokud to posíláš přes zasilkovnu, kterou se křehké věci nemají posilat, tak je to tvůj problém. Tim pádem za ten balík neseš odpovědnost ty, kdybys to poslala třeba přes poštu jako křehký balík, tak se pak dá něco vymáhat, za zničení zboží, ale tohle byla jen a jen tvoje chyba. Ono i když zničí něco třeba z eshopu, tak e-shop vrací peníze a pak si to řeší sám s dopravcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
5.4.22 20:50

Žil byl kdysi jeden odesílatel a tomu se povedlo u zásilkovny vyreklamovat rozbitý balíček…
Takto by mohla začínat pohádka, která nemá s realitou nic společného. Zažil jsem u zásilkovny několik reklamací a vždy jen výmluvy, odkazy na jejich pravidla a když jim dokážete, že všechny jejich podmínky byly dodrženy, tak mrtvý brouk a když nedáte pokoj, tak zase výmluvy. Přiznám se, že jsem to vždy nakonec vzdal, protože za dobu, co jsem se s nimi dohadoval, tak bych si vydělal několikrát tolik. O zadržování peněz klidně dva týdny z vyplacených dobírek ani nemluvě. Postupně přenaučujeme zákazníky na balíkovnu, která ač spadá pod českou poštu, tak překvapivě funguje, není drahá, reklamace řeší a peníze máme skoro hned, jak zákazník zaplatí dobírku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15514
5.4.22 20:54

Tak tady není co řešit. Měla bys peníze vrátit hned a bez keců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
5.4.22 20:55

A proč by ona měla platit něco co je rozbité?? :think:
Chyba je to snad její?
Peníze ji vrať… je to fér…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31011
5.4.22 21:29

Tez souhlasim s tim, ze bys penize mela vratit a i s omluvou.

Takto mi pani z e-shopu poslala potraviny ve sklenickach, ktere se take nesmeji posilat - do te doby jsem netusila. Dosly rozbite. Mel reklamovat odesilatel, tak jsem ji psala, ona vysvetlila situaci - ze reklamace neprojde - a obratem mi poslala vse nove a jeste na jeji naklady. Coz jsem ani necekala, byla jsem smirena. Kazdopadne jsem to ocenila jako velice slusne jednani a asi by to tak melo byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
5.4.22 21:33

Resis 400?
Z dědictví navíc.
Vrát peníze a nedebatuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
5.4.22 21:34

Vrať ji peníze. Tohle není vůbec k diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
5.4.22 21:34

Mě trošku zaráží, že jste už při odesílání nenahlásila, že jde o křehké zboží. Zásilku by odmítli a mohla jste to poslat pojištěné třeba poštou. Každopádně bych peníze bez debat vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.4.22 21:47

Kdo chtěl to zboží přes zásilkovnu poslat? Ty nebo kupující? Pokud si tento způsob přepravy vyžádala zákaznice, je to její problém a jde to na její triko. Pokud jsi na této přepravě trvala ty, je to tvůj problém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák