Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda nemám ráda tohle dělení: jeden platí nájem a druhý to ostatní, nebo jakékoli jiné. Peníze mají být společné, ač jeden vydělává málo a druhý hodně. Jestli on už má nasyslíno 100 tisíc, tak mu vlastně nic nedluží, protože by měl s tím, co jí půjčil 200 a když to rozdělí jako že to je v SJM, tak to co jí půjčil, je vlastně její. Stejně tak on má nárok na půlku peněz, co má ona na účtě.
@Keyllah píše:
ale víš, že to může být trestné, že?
Jako prohrabat manželce kabelku a nalezené peníze propít v místní nálevně? Jediným trestem může být následná kocovina ![]()
Ne, přesunout peníze z účtu, s kterým mám povolenou disponovat a jedná se o rodinné peníze, to opravdu trestné není. To je jako dát někomu svoji platební kartu ať si něco koupí a pak si jít stěžovat na fízlárnu, že si někdo něco koupil ![]()
@Keyllah píše:
ale víš, že to může být trestné, že?
No nevím tedy. Když on ty peníze vybere a bude tvrdit, že je vybral na její žádost a peníze ji dal, jak prokáže, že tomu tak nebylo? ![]()
@zoidberg @samá práce kluci, jestli budete v budoucnu před rozvodem vybírat z účtu manželky a následně tyto finance odklánět, než dojde k vypořádání sjm, tak vám to pak na soudě vysvětlí, nebojte ![]()
@Keyllah píše:
@zoidberg @samá práce kluci, jestli budete v budoucnu před rozvodem vybírat z účtu manželky a následně tyto finance odklánět, než dojde k vypořádání sjm, tak vám to pak na soudě vysvětlí, nebojte
Snad 2× nevstoupí do téže řeky
.
@Černá vdova píše:
Snad 2× nevstoupí do téže řeky.
za všechny můžeme doufat ![]()
@Keyllah píše:
za všechny můžeme doufat
Jsem přesvědčená, že tihle dva vlezou spíš do truhly, než znova do chomoutu
.
@Keyllah píše:
@zoidberg @samá práce kluci, jestli budete v budoucnu před rozvodem vybírat z účtu manželky a následně tyto finance odklánět, než dojde k vypořádání sjm, tak vám to pak na soudě vysvětlí, nebojte
Aha, takže mluvíš o účelném odklánění, tak to já neuznávám ani ze strany mužů ani ze strany žen. Teď už chápu to tvoje tvrzení, že je to trestný čin. To jsem pochopitelně nemyslel. Myslel jsem, že si vezme jen trochu na pár lahvinek a nějakou tu kurtizánku ![]()
@Černá vdova píše:
Jsem přesvědčená, že tihle dva vlezou spíš do truhly, než znova do chomoutu.
Tsche, náhodou já se oženit chci, jenže pak vždycky vlezu sem a je na dlouho po chuti ![]()
@TrueIsFalse píše:
Když ona si jen tak může přivlastnit jeho peníze, nemá on to stejné právo? Nejsou náhodou na JEJÍM účtu SPOLEČNÉ peníze, ze kterých on má nárok na polovinu?
nejsou náhodou na jeho účtu větší peníze a ona k němu nemá dispoziční právo?Takže ona nemá k jeho, on nebude mít k jejímu Není to náhodou zmetek, který fyzicky napadá svoji manželku? I takového hajzla se budete zastávat?
Nic nevracet,nas*at.Je to zmetek, který tě týrá jak psychicky tak fyzicky.To, že tě manipuluje tím dluhem v tobě jen vyvolává strach odejít.Dluh, vznikl v době trvání manželství, takže je váš společný, nechala bych to,ať to rozsekne soud.Určitě mu nic nedávej k vypořádání dluhů,majetku dojde při rozvodu.Seber odvahu a odejdi, tak jak jsi říkala až bude v práci, pokud se ho důvodně bojíš, kdoví jak by to dopadlo.Přeji hodně sil a tomu tvému impotenci.
@zoidberg píše:
Tsche, náhodou já se oženit chci, jenže pak vždycky vlezu sem a je na dlouho po chuti
Jenže Ty se oženíš až v důchodu se svou pečovatelkou
.
@Černá vdova píše:
Jenže Ty se oženíš až v důchodu se svou pečovatelkou.
až neuvidí na monitor a nebude moct na emimino ![]()
Zdravím vás všechny, mám podobný problém. S přítelem jsem 7 let, skřípe to a to hodně, ale o tom moc řeč není, spíše to že vidí jen sebe, své koníčky, doteď bydlí ve svém bytě. Stalo se, že jsem potřebovala půjčit na nájem, a též mám teď strach, že když navrhnu rozchod, vše mi vyčte a peníze bude chtít zpět ( po 7 letech"půjčil" na nájem). Kdyby býval se už dávno sestehoval, mohlo být vše jinak. Tak teď nevím co dělat. Život stojí za houby a já se potřebuji odrazit ode dna, s ním to bohužel nejde, ty roky stále jen mrtvý bod… děkuji za rady ![]()
@Dadka39
Takže vlastně ty potřebuješ aby se on nastěhoval k tobě a dával aspoň půlku najmu. Vrať mu prachy a je čas udělat pápá. ![]()