Rozchod a dluh

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17306
25.10.18 11:31

@Dadka39 Tak se odraz ode dna bez něj a s čistým štítem, tedy bez dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
25.10.18 11:49

Ten jeden nájem přece nemůže být tak vysoká částka… měla jsi to vrátit už dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.10.18 11:51

půjčila jsem si to minulý měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
25.10.18 13:06

Ještě k zakladatelce. Pokud jste manželé a nemáte zúžené SJM, nelze uvažovat o vzájemném dluhu, ledaže by peníze pocházely ze zdrojů mimo SJM. Před útěkem či dalším neuváženým počínáním by bylo dobré navštívit finanční poradnu. V případném insolvenčním návrhu budete posuzováni jako manželé společně. Pokud manžel hospodaří normálně a má úspory, je možné, že návrh bude zamítnut nebo se ukáže jako zbytečný. Pro řešení problému útěkem a okradením věřitelů i manžela nemám publikovatelný výraz. Pro normálně hospodařícího manžela není manželka, která dělá statisícové dluhy a vysedává s kamarádkami u vína, žádným přínosem. Měl včas podat návrh na zúžení SJM, aby se nemusel na dluzích podílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.22 17:14

Ráda bych se zeptala, zda je nutné do majetkového vyrovnání při rozvodu uvádět i kontokorent a půjčku? Nestačí napsat takto:
Pohledávky nebo dluhy spadající do společného jmění účastníků této dohody, které nejsou v této smlouvě uvedeny, přebírá ten z účastníků, který konkrétní smluvní vztah, ze kterého pohledávka nebo dluh vznikl, uzavřel.
Samozřejmě vím, ze kdyby jeden neplatil, stejně musí dluhy platit i druhý, takže mi to nedává logiku se o tom rozepisovat. Bohužel ale nevím, zda je to takto v pořádku, aby mi to soud nevrátil.
Díky za odpověď, když budete někdo vědět. Psali jste vše?

• Citovat
  • Upravit
20857
6.1.22 17:34

Podle mě, co se neuvede, tak bere na sebe ten na jehož jsou jméno. Nebo asi líp je uvést s tím, že je ten dotyčný bere úplně na sebe. Výsledek stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
6.1.22 18:21
@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala, zda je nutné do majetkového vyrovnání při rozvodu uvádět i kontokorent a půjčku? Nestačí napsat takto:
Pohledávky nebo dluhy spadající do společného jmění účastníků této dohody, které nejsou v této smlouvě uvedeny, přebírá ten z účastníků, který konkrétní smluvní vztah, ze kterého pohledávka nebo dluh vznikl, uzavřel.
Samozřejmě vím, ze kdyby jeden neplatil, stejně musí dluhy platit i druhý, takže mi to nedává logiku se o tom rozepisovat. Bohužel ale nevím, zda je to takto v pořádku, aby mi to soud nevrátil.
Díky za odpověď, když budete někdo vědět. Psali jste vše?

Ne. Stačí uvést, že veškeré neuvedene závazky a dluhy spadají na toho, na jehož jméno jsou napsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
6.1.22 19:45

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie