Rozchod s přítelem, když máme dítě

Nikolkaa7281
15.4.24 19:02

Rozchod s přítelem když máme dítě

Dobrý den, holky zajímá mě jak to je když se rozcházíme s přítelem, mám byt v pronájmu který je psaný na mě a jeho bych musela odhlásit aby mi sníželi nájem a mohla si vyřídit příspěvek na bydlení, jak je to s alimenty? Dát to soudně??
Můj příjem je jen RP

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
15.4.24 19:45

Alimenty ideálně soudně, pokud má dítě do 2 let tak i alimenty na tebe. K příspěvku je soudně nepotřebuješ, ale do budoucna to je jistota. O nějaký příspěvek můžeš žádat až za tři měsíce od odepsání bývalého přítele, musíš pak vyplnit formulář, že u vás už ty 3 měsíce nebydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
15.4.24 19:59

@Nikolkaa7281 Akorát tedy nevim proč by ti meli po odhlášení pritele snižovat najem, když budeš vyuzivat stale stejny byt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16231
15.4.24 20:01
@j.a.n.i1 píše: Více

Doufám, že myslí jen rozdíl v záloze na vodu a poplatky na popelnici třeba, ne nájem jako takový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikolkaa7281
15.4.24 20:04

@zrcadlo ano na zálohách a popelnice neplatil, nemá v ČR trvalý pobyt

• Citovat
  • Upravit
408
17.4.24 21:11

Nájem zůstane stejný. Máš ovšem nárok na prípěvek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
18.4.24 18:55

Vždycky mě fascinuje, jak se lidi rozejdou, tím si vytvoří dvojité náklady na bydlení a s naprostou samozřejmostí si řeknou o peníze ze státního, tedy vlastně svou neschopnost nechají zaplatit ostatní lidi…
Co kdybyste se snažili ty zvýšené náklady profinancovat sami? Nebylo by pak finančně lepší dítěti nerozbíjet rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
18.4.24 19:00

Nějak mě chybí část " najdu si levnější byt "
Neeeee, jasný, hned příspěvek :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
18.4.24 19:12

Ta hranice pro příspěvky je tak nízko, že na to dle mě nikdo nedosáhne.
Já bych šla do práce, pro dítě seženeš jako pracující samoživitelka jesle za minimální cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
18.4.24 19:30
@Dollorres píše: Více

Jak nizko 8o na muj vkus je někdy az moc vysoko… A hlavně nevidím duvod, proc by mel byt prispevek na bydleni na furt, jo, at je treba na 2 roky a pak u zdravych slus, za tu dobu by si každý musel najit takové bydleni, které uplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
18.4.24 19:32
@KovaJana píše: Více

No, za tohle ale muze stát… Proc by lidi řešili zvýšené náklady nebo se je snažili snížit, když to stat zacvaká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
18.4.24 19:53

@j.a.n.i1 Za mě jsou ty příspěvky zbytečné, já bych je zrušila. Stejně, pracující na to nedosáhne a motivovat lidi, aby radši nepracovali a brali příspěvky je nonsense.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
18.4.24 21:15
@j.a.n.i1 píše: Více

To máš naprostou pravdu. Jak se říká, co se zalévá, to roste… Takže stát vlastně podporuje rozpady rodin, protože je dělá ekonomicky relativně snadné.
Proč by lidi, co jsou schopni se o sebe postarat buď schopností žít v páru, nebo schopností financovat dvě domácnosti, měli doplácet na ty, co tohle nezvládají. Jenže stát potřebuje lidi, kteří jsou na něm závislí a ještě se tím chlubí, že více než polovina populace by na sociální dávky mohla dosáhnout. Přitom je to ostuda, zejména „pravicové“ vlády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.24 21:39

Sníží ti jen zálohy na topení, vodu, snížit si můžeš ještě zálohy na energie, ptz budeš mít nižší spotřebu…ale to je pár stovek. Příspěvek na bydlení je za mě celkem dosažitelný…hranice není příliš nízko, stačí se mrknout na kalkulačku na netu. Nicméně se to myslím řeší vždy za kvartál zpětně. Ale taky bych rád reagoval na super rady ať si sežene levnější bydlení. Ono pokud je člověk bez prostředků a počítá každou korunu to zase taková prd*l není. Uvedení stávajícího bytu do původního stavu (např. vymalování apod), náklady na stěhování, složení kauce na nový byt…to už se bavíme o pár desítkách tisíc. A rozdíl mezi náklady na současné a nové bydlení nemusí být úplně dramatické, takže návratnost nákladů na stěhování se může vrátit až třeba za rok, dva, možná více. Takže ono pokud jste v takto tíživé situaci, tak změna bydlení není úplně vyřešení stávající špatné situace…možná by potvrdili ti co v takové situaci byli sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2978
19.4.24 12:39
@modra_vyletni_lod píše: Více

kauci zaplatí z vrácené kauce předchozího nájmu. Ale jinak jasné - pokud se mi to okamžitě nevyplatí, raději si to nechám zaplatit od jiných lidí. To má logiku. Jen já bych takovou logiku asi nebyla ochotna použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna