Rozchod s tím pravým?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.10.25 22:20

Rozchod s tím pravým?

Ahoj holky,

Chci se tady vypsat ze situace, která se mi stala. Loni v říjnu jsem začala randit s klukem z Prahy. Mně bylo 23 a jemu 27. Byl to ten nejchytřejší a nejzábavnější kluk, jakého jsem poznala. Přijel za mnou do Opavy na první rande a vymyslel nádherný program – divadlo, večeře, kytky. Byla jsem z něj úplně hotová a od prvního rande jsem měla pocit, že je to ten pravý. Že si extrémně rozumíme naprosto ve všem. Pak jsme se dále scházeli v Praze. On tam pracoval, já jsem studovala vysokou, navíc tam měl svůj byt, takže jsme měli soukromí. Jezdila jsem za nim vždy tak 2× do měsíce na pár dní. Teď zpětně asi vidím, že si na mě mohl udělat čas více. Po 3 měsících jsem ho začala mít opravdu šíleně ráda a chtěla jsem, aby to bylo oficiální. On by se do toho asi ještě nehrnul, ale stalo se – byli jsme pár. Po půl roce našeho scházení se jsem si v Praze našla práci. Končila jsem VŠ a již dříve jsem věděla, že chci odejít do většího města za prací. Nicméně jsem měla často homeoffice, takže jsem v Praze nebydlela trvale, ale vždy k němu jezdila na první půlku týdne a pak jezdila domů a ještě dodělávala školu apod. Udělal mi klíče od bytu, kupovali jsme společné doplňky, prostě krása. Každé rande, které připravil bylo pompézní. Překvapení, květiny, rande jako z filmu a já úplně mimo. Co se týče fyzické stránky, tam to taky extrémně klapalo, chemie z obou stran jako blázen. Cítila jsem se jako v románu. Byl to prostě ten nejlepší kluk na světě. Až na jednu věc. Těsně po tom, co jsme spolu začali chodit jsem zjistila, že má nejlepší kamarádku, se kterou několikrát před lety spal. Vadilo mi to. Psali si, chodil s ní do divadla apod. Dokonce mi řekl, že má obrovská prsa. Když mi to začalo vadit, tak pak zase vykládal, jak je hloupá, škaredá a tak dále. V srpnu měl odjíždět na 3 měsíce pryč a slíbil mi, že se s ní před odjezdem neuvidí a já byla šťastná a myslela si, že to přátelství ukončí. To se ale nestalo. Sešel se s ní znovu za mými zády a lhal mi o tom. Hodně se nám nalomila důvěra. Měla jsem intuici, že mě podvádí, ale to už se asi nikdy nedozvím. Stále jsem věřila, že je to ten perfektní kluk. Poté mu začala vadit moje práce a moje názory. Začal mě s nimi konfrontovat a chtěl mě měnit. Jsem veganka přes 10 let a pracuji v neziskovce a pomáhám zachráněným zvířatům na farmě. Na začátku mu to nevadilo, ale postupem času ze mě začal dělat extrémního blázna a pořád na mě útočil a shazoval mě. Já to ale asi přehlížela. Poté nastal den jeho odjezdu. Pracovně odletěl do Ameriky, kde si zvolil, že tam bude 3 měsíce. To mě bolelo, protože mohl jet na klidně kratší dobu jako jeho kolegové. On tam z nich byl nejdéle ze všech, přitom měl doma mě… Pak jsem si našetřila 40 tisíc a po měsíci našeho odloučení jsem přiletěla za nim na 10 dnů. Hodně mě zklamalo, jak se tam ke mně začal chovat. Necítila jsem z něj žádnou lásku. Spíše jsem se cítila jako jeho panenka na hraní. 5 dnů z 10 jsme oba pracovali, takže jsem tam byla opravdu jen na chvilku. Myslela jsem si, že tam budeme trávit čas hlavně spolu, ale on pořád společně s námi tahal kamkoliv své kolegy a jednou dokonce odešel a šel s nimi hrát tenis. A pak mi vyčítal, že jsem zklamaná a že jsem na něm přilepená apod. Jenže já za tu dovolenou dala 40 tisíc, tak je asi pochopitelné, že chci být jen s nim… Byly tam i krásné chvíle, opravdu nádherné, ale zpětně mi došlo, že ty hezké chvíle byly ty, kdy jsme si dali společně trávu. Jinak byl strašně protivný. Poté jsem odletěla zpátky domů. A měla jsem šílenou depku a cítila, že je vše špatně. Asi za 8 dnů na to mi přestal odepisovat. Udělal ze mě šílenou krávu, že jsem veganka, že tohle ve svém životě nedá (upozorňuji, že jsem nosila jeho koženou klíčenku, připravovala mu neveganské jídlo apod, takže opravdu extrémní nejsem). Když jsem mu zavolala, tak se mě zeptal, proč volám a že jemu bude lépe s někým jiným, že odteď je náš vztah pro něj plýtváním časem apod. Já jsem zatím seděla u něj v jeho pražském bytě a panikařila. Začala jsem si hledat byt, protože se blíží jeho přílet domů a já tady musím mít bydlení, abych mohla pracovat. On se strašně naštval. Asi čekal, že budu prosit a dál sedět v jeho bytě. Napsal mi, že je okamžitě konec. Pro mě je to všechno šílený šok. Nová práce, dodělávání vysoké, hledání nového bydlení. Doteď jsem žila v tom, že to bude ON, ten pravý. Opravdu pro mě dělal strašně hezké věci, chystal program, kupoval mi překvapení, nosil květiny. Ano, mrzelo mě, že shazuje mé názory, ale prostě jsem respektovala, že to má jinak. Za jediný problém jsem považovala jeho přátelství s bff a ještě jednu situaci kdy mi lhal. Po roce přiznal, že byl kdysi na intimní masáži v Africe – já jsem věděla že ho tyto masáže lákaji, hrozně moc o nich mluvil a já nechápala, že to tedy nikdy nezkusil, když ho to tak fascinuje. Moje intuice mi říkala, že buď ji někdy měl a nebo mě podvede a udělá to. Pak jsem zjistila, že na ní kdysi byl a důvod, proč mi to neřekl, bylo to, že jsem se ÚDAJNĚ ptala, zda na ní byl v České republice, ale takto jsem tu otázku nikdy nepoložila. Zpětně vidím, jak se mnou občas manipuloval. Taky mi vykládal, jak nevěra je v podstatě běžná věc. Pak jsem se dozvěděla, že kdybych já za nim nepřijela do Prahy po prvním rande, tak by ho on asi nezopakoval. Prostě najednou smršť věcí, které mě hrozně bolely a byly v šíleném kontrastu toho, jak nádherný chystal program, jak nádherné věci mi říkal (,,tenhle účes bys měla mít na naší svatbě”) apod. I před mým odletem z Ameriky mi říkal, jak to mezi námi klape. A já teď jen sedím a vše se i hroutí. Pro mě to byl dokonalý muž. Z jeho strany je to definitivní. Já pomalu vnímám i ty negativa a chtěla bych vědět, jaký na to máte názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
888
4.10.25 22:44

Tato diskuze tady už nedávno byla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.10.25 22:46

Kolik diskuzí o něm ještě založíš? Prostě je konec, nemá smysl se v tom dál šťourat. Co na tom nechápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
4.10.25 23:03

Hele, já chápu, že jsi z toho smutná a potřebuješ to řešit - byť i třeba vícekrát. Z toho, co popisuješ, nebylo ani zas tak o co stát - působí jako celkem nevyrovnaný jedinec. I třeba to s tím účesem a svatbou - to mi přijde takové manipulativní. Zkrátka mi to přijde jako typ osobnosti, co umí vytvořit pocit vyjímečnosti, ale pak úplně otočí. Chápu, byla jsi zamilovaná a to nezmizí ze dne na den, můžeš to zpracovávat měsíce nebo i roky. Každopádně objektivně - žádná škoda, za čas to bude lepší a potkáš někoho vyrovnanějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1796
4.10.25 23:37

Ono je lepší netlačit na pilu a nechat chlapa, aby se snažil sám. A jestli se nesnaží, tak by s ním žena asi jen ztrácela čas.
Ty jsi hodně investovala do tohoto vztahu. Čas, peníze, cit. A odcházíš z něj zklamaná. A možná doufáš, že snad by to ještě nějak šlo.
Zkus zaměřit energii na něco jiného. A sice místo přemýšlení nad vztahem minulým na sebe samotnou. Postavit se na vlastní nohy. Dodělat školu. Zajistit si bydlení. Klidně změnit účes. Obměnit šatník. Sportovat. Aby ten, koho potkáš příště, si řekl. Tohle je holka, o kterou stojím. A udělám pro to všechno, abych ji získal pro sebe. Neohlížej se do minulostí za člověkem, který za to a o to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
4.10.25 23:57

Je to naprosto nevyrovnaný člověk, nezralý a nedospělý. A tys toho dostávala v životě málo, nebo proč jsou pro tebe pozlátka typu květiny takové WOW, že kvůli tomu ignoruješ jeho nezájem a urážky? Udělal si z tebe hadr na podlahu a tys mu přijela ještě do USA vytřít podlahu. Jedno je dost zřejmé - má problém, který cítí, ale neumí ho pojmenovat, natož ho řešit. Snaží se ti své chování krátce vynahrazovat tím, že se občas chová „úžasně“. To mu může procházet jen s někým, jako jsi ty. Pořeš si svou závislou citovou vazbu a nebudeš takové typy zajímat. On má evidentně vyhýbavou citovou vazbu. Chová se jako de.il a ty jako onuce, což tu vaši dynamiku jen prohlubuje. A ne, nebudete partneři. Ať uděláš cokoliv, bude tě od sebe odhánět, budeš mu lézt na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.25 00:33

To jeho chování mi připomnělo chování mého muže. Taky se musel vzdát kamarádky se slovy, měl jsem si vybrat ji.. kvůli tobě jsem ztratil kamarádku atd. Dnes jsme měli debatu o tom, že si neváží vůbec matky jeho dětí.. neváží, protože já si nevážím jeho a už dlouho, od začátku vztahu.. přitom jsem byla hlavně já kdo ho chodil objímat.. a to, že jsem brblala když byl fakt čuně a nechal na stole ležet věci co patří rovnou do koše, ale jemu se nechtělo hned zvednout a hrál jen hry? Pak se dozvím když řeknu jak si najdu někoho kdo si mě bude víc vážit a bude mě vidět dokonalou tak jak jsem se vším všudy.. najdi, aspoň budu mít od tebe klid.. a normálně před dítětem mi řekne uhni.. prosím? Slyšela jsi.. uhni..noemalni slovo dle něj.

Zakladatelko buď ráda, že s ním nemáš děti a nemusí se strachovat coby kdyby. To chování se s dětmi jen zhorší.. a taky by mě to mrzelo.. většina chlapů na začátku se snaží a když nás mají tak se teprve ukazou v tom speavnwm světle.. bohužel vědět tohle dřív, kdyby mi to někdo řekl..

• Citovat
  • Upravit
15134
5.10.25 05:29

Tu vysokou školu dodelavas nějak dlouho ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1327
5.10.25 05:40

Hele, založ třeba 10 diskuzi, ale lidi ty řeknou furt to stejný… Je to h.up a můžeš být ráda, že ses ho zbavila. Přijde mi, že ses zamilovala spíš do gest, co dělal, než do něj - „tenhle účes bys měla mít na naší svatbě“ jako on ti řekne tohle a ty seš z toho tak hotová? Studuješ vysokou školu, ale chováš se, jak kdyby ti bylo 13, že seš hotová z tohoto. Doporučuju ti najít si psychiatra a docházet k němu na terapii, protože sama to nedáš. Zkus si to, cos napsala, několikrát přečíst. On není žádná výhra, ty si to jen moc lakuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
5.10.25 07:18

Chlápek vypadá jak grandiózní narcis a ty si se svou úzkostní vazbou a naivitou byla z jeho velkých gest hotová, což je to, proč to dělal- aby si byla hotová_z_něho. Nedělal to, aby si byla šťastná. Ale hotová_z_něho.
Pak to začalo škřípat, začala si vnímat nesrovnalosti řeči-činy, přestala si být hotová_z_neho, a on v tobě přestal vidět svoji velkolepost…a to narcis neodpouští!!! A proto nastala fáze devalvace, ve které se teď sebelítostně rochníš.

Samozřejmě, je metoda, jak ho přitáhnout zpátky, ( nastuduj si), během které naštěstí zjistíš, že je chlapeček narcis pouze k smíchu…( pokud s ním nemáš zrovna děti)…a život jde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3690
5.10.25 07:31

Tak tohle ten pravej fakt nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13138
5.10.25 07:38
@Rosebery píše: Více

Přesně tak. A zakladatelka má dost problémů sama se sebou. Ten její popis mě dusí jen to čtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35638
5.10.25 07:51

To se divím, že vám to nevyšlo. Ten si tě vařil úplně dokonale jako tu žábu. Našel asi lepší oběť.
Holka, ber to jako cennou zkušenost a příště ve vztahu přemýšlej i hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8429
5.10.25 07:59

To, že jste měli nádherné rande a že ti dal kytky opravdu neznamená, že byl ten pravý. Naprosto přehlížíš jak hnusně se k tobě choval a upínáš se na to málo pozitivního :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33418
5.10.25 08:59
@Anonymní píše: Více

Ne, tohle opravdu nebyl ten pravý. Chápu že tě to bolí, ale to časem přejde. Je to vůl, který si nezaslouží aby ses kvůli němu trápila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí