Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Fyzická a emoční nevěra zahrnuje v podstatě všechno – od psaní si s někým až po flirtování a sex. Nevím, co konkrétně tě zajímá…
Jak už bylo řečeno. „Fyzická a emoční nevěra zahrnuje v podstatě všechno.“ Obecně si myslím, že tam spadá vše kdy partner dělá něco co skrývá před partnerem, protože je mu jasné, že by se mu to nelíbilo.
@Anonymní píše: Více
Proč to první nenapíšeš ty? A anonym proč?
I psaní na pokeci v místnosti seznamka je nevěra. Říkejte si co chcete. Táta bývalého notorického ku. evníka obhajoval, že někdo hraje basket, někto chodí plavat, on chodí na pokec. No, nezájem, neprošlo to.
Kdyz nekomu venujes energii, kterou bys mel/a venovat svemu partnerovi/partnerce. A je jedno jestli jde o psani, sex, cokoli…
Co se týče nevěry (což není to nejhorší, co se může ve vztahu dvou lidí stát) a dalších problémů, které bývají ve vztazích, by si měl každý jedinec uvědomit, že by neměl dělat věci, které by sám nechtěl, aby partner/ka dělal/a jemu. Takhle jednoduché to je. Pokud někoho miluješ, měl by ses chovat tak, abyste se spolu cítili spokojeně, bezpečně a nebrat svůj protějšek jako samozřejmost.
City k někomu jinému, pokud zůstávají v rovině myšlenek a nemění se v posedlost vedoucí k zanedbání partnerského vztahu, nevnímám jako nevěru. A osobně nevnímám jako nevěru ani jednorázový flirt. Každý pár má ale hranice toho, co partneři vnímají jako nepřípustné a vztah ohrožující chování, někde jinde. V obecné rovině je nevěrou cokoliv, co porušuje dohodnutá pravidla, zraňuje partnera a narušuje intimní a romantickou rovinu vztahu. Řadím tam i finanční podrazy a odklánění majetku, takže nevěru nevnímám jen ryze v sexuální poloze. ![]()
Podvod je součet mého i partnerčina vědomí o podvodu. Jakmile jeden z páru tento součet překoná, pak již podvádí.
Po 20 rokov spolu a 14 rokov manzelstva uz takmer nic. Nech si manzelka kludne zasuka. Mna by to uz normalne aj potešilo ak by som jej na nieco prisiel.
To záleží v jakém vztahu jsem. Měl jsem už i otevřené vztahy, a skoro i v polyamorii.
Ale v jednoduchosti - nevěra je to co tvůj partner považuje za nevěru.
Pro mou mámu je třeba i nevěra to, když otec si koupí erotický kalendář s modelkama.
@arinecka píše: Více
Manzelka zacala viac tráviť času s istym známym (deti sa kamaratia), tak som zistil, ze mi to nielen nevadi, ale prinieslo to aj novú iskru do vzťahu. Zahral som aj dvakrát žiarlivostnu scénku nech nie je nuda. Tajne dúfam, že by som odhalil jej neveru a riešili to. Ale zatiaľ nič:-(
Člověk si řekne, že je to celkem složitá otázka (jelikož to každý může mít hozené jinak, alespoň tedy teoreticky, protože v praxi je to pak zase jiné), ale podle mě na to existuje celkem jednoduchá odpověď. Stačí se v duchu zeptat, jestli by bylo v pohodě, kdyby partner danou činnost (setkání, psaní, cokoliv) na vlastní oči mohl vidět, nebo by to byl problém.
Easy.
Chtělo to dát možnosti na výběr
Zkuste mě doplnit a opravit. Pak z toho můžeme udělat anketu.
Sex
Sexting (včetně foto & video)
Něžnosti (polibky, hlazení)
Trávení času (kino, výlety)
Dávání dárků
Starání se (pomoc s něčím)
Svěřování se
Sdílení myšlenek (filozofie)
Plánování budoucnosti
Romantické poblouznění
Otázka by možná měla být spíš. Co by vám vadilo tak, že byste s nerozešli.
Předpokládám, že já bych byl docela tolerantní. Ale kdo ví.
Co všechno berete jako nevěru kromě citů k někomu jinému, sex, atd? Prostě kromě té klasické fyzické a emoční nevěry.