Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Helileli píše:
Nekomplikuj si život a najdi si chlapa, který už je dospělý. Většina mužů je ve 20 úplně někde jinde než jejich vrstevnice, neřkuli starší.
Na druhou stranu, autorka snažilka je vzorem vyzrálosti ![]()
Hele, některý chlapi sou prostě zbabělci a salámisti a klidně budou s holkou co už nechtějí jen aby měli nějakou matračku než si najdou jinou. Ještě jste z toho vyvázla dobře, nemáte s ním děti. Známá dopadla tak, že otěhotněla a pak si ten chlap vzpomněl, že vlastně s ní být nechce (on to dával tedy dost okatě najevo, že spal s jinýma a ona to věděla, ale prostě se jí zbláznily biologické hodin, jemu je 30 jí 40) a teď spolu mají holku a on jenom občas přijde pohraje si s malou, vyžere lednici, když dlouho nenarazil na nějakou, co by mu dala, tak se spolu i vyspí a to je všechno, on se dál kurví s kdovíčím ona se doma snaží udělat dojem šťastné rodinky, prostě happyend jako prase ![]()
Využívám nadpisu, o rozpad jde taky, ale v trochu pokročilejším věku.
Byli jsme spolu 21 let, začal blbnout - milenky, omezujeme ho, chce jiný život atd. asi znáte. Takže došlo k rozvodu, spíš kvůli majetku, který začal odklánět a utrácet - jiná možnost nebyla - české právo je fakt super.
No a on začal asi rok poté - tak to prostě nedopadlo, no. Myšleno naše manželství. jsem z toho vedle, že se tak rychle dá zabalit společných 21 let. Děti ještě nejsou zletilé, péče je samozřejmě na mě, protože on nemá čas anebo jim diktuje, co si mají myslet. S milenkou nebydlí, jen si jezdí tak dvakrát do měsíce na výlety a za kamarády.
Asi řeknete, prostě se z toho rychle otřepal - je bohužel v lepší pozici, sebral všechny peníze a majetek (kdo zná soudy, ví, že je to na roky), dělá naschvály, že nechci odejít s igelitkou.
Prostě nám vztah nevyšel, no… Fakt je to tak jednoduché? Dost se v tom plácám. Za rady budu vděčná.
@Anonymní píše:
Využívám nadpisu, o rozpad jde taky, ale v trochu pokročilejším věku.Byli jsme spolu 21 let, začal blbnout - milenky, omezujeme ho, chce jiný život atd. asi znáte. Takže došlo k rozvodu, spíš kvůli majetku, který začal odklánět a utrácet - jiná možnost nebyla - české právo je fakt super.
No a on začal asi rok poté - tak to prostě nedopadlo, no. Myšleno naše manželství. jsem z toho vedle, že se tak rychle dá zabalit společných 21 let. Děti ještě nejsou zletilé, péče je samozřejmě na mě, protože on nemá čas anebo jim diktuje, co si mají myslet. S milenkou nebydlí, jen si jezdí tak dvakrát do měsíce na výlety a za kamarády.
Asi řeknete, prostě se z toho rychle otřepal - je bohužel v lepší pozici, sebral všechny peníze a majetek (kdo zná soudy, ví, že je to na roky), dělá naschvály, že nechci odejít s igelitkou.
Prostě nám vztah nevyšel, no… Fakt je to tak jednoduché? Dost se v tom plácám. Za rady budu vděčná.
Ja Vam neporadim. Jen sem Vam chtela poprad hodne stesti a hlavne hodne sil do zivota. Nedokazu si to predstavit. Ja tohle povazuji za zradu vzdyt 21 je dlha doba. Jsem na Vaseho exmanzela nastvana a toho ani neznam. Je mu se to vrati i s urokem. Obratil se k Vam zady mel by byt fer a nechat Vam bydleni. At Vase deti maji kde bydlet. Urcite si najdete poradneho pravnika ten Vam poradi co a jak. ![]()
Můj ex měl ty důvody rozchodu dost podobné, ale měl přítelkyni (je s ní dodnes) - začal hrát basket, chodit na španělštinu, surfovat, jezdit na kole, freeride v alpách a paření s lidma z práce. Ale o děti se stará a slušě platí, majetek mi nechal, věděl, že to zvoral on.
Co ti budu povídat, byla jsem 3 měsíce absolutně v prdeli, rok dost v prdeli… až teď po třech letech začínám cítit, že je to za mnou. Mám svůj život a jsem silnější než dřív. A jediná cesta jak z toho ven, je užívat si s dětmi a užívat si i sama za sebe - tím myslím přátele, koníčky, výlety, být spokojená v práci, těšit se z maličkostí. Ale chvíli to bude trvat, no…
@Anonymní píše:české právo je super - už jste se soudili a ty jsi všechno prohrála a nebo proč je teda super?
Využívám nadpisu, o rozpad jde taky, ale v trochu pokročilejším věku.Byli jsme spolu 21 let, začal blbnout - milenky, omezujeme ho, chce jiný život atd. asi znáte. Takže došlo k rozvodu, spíš kvůli majetku, který začal odklánět a utrácet - jiná možnost nebyla - české právo je fakt super.
No a on začal asi rok poté - tak to prostě nedopadlo, no. Myšleno naše manželství. jsem z toho vedle, že se tak rychle dá zabalit společných 21 let. Děti ještě nejsou zletilé, péče je samozřejmě na mě, protože on nemá čas anebo jim diktuje, co si mají myslet. S milenkou nebydlí, jen si jezdí tak dvakrát do měsíce na výlety a za kamarády.Asi řeknete, prostě se z toho rychle otřepal - je bohužel v lepší pozici, sebral všechny peníze a majetek (kdo zná soudy, ví, že je to na roky), dělá naschvály, že nechci odejít s igelitkou.
@Kobliha51 píše: české právo je super - už jste se soudili a ty jsi všechno prohrála a nebo proč je teda super?
Začal rok poté - po jakém roce? PO jednadvacátém, po tom soudě, po čem tedy?
Prostě se z toho rychle otřepal - z čeho se otřepal? Že začal jinak žít?
Konstatováním „vztah nám nevyšel“ se nedostaneš nikam. Co už jsi udělala proto, abys byla na vlastních nohách?
Soud probíhá, ale jde to moc pomalu a hodně mu to nahrává. Asi si dělal zadní vrátka už delší dobu.
Rok po rozvodu.
„Vztah nám prostě nevyšel“ je jeho konstatování, ne moje. Já jsem KO z toho, že on si vezme všechny peníze, přestane se starat o rodinu, užívá si s přítelkyní a je to „vztah nám nevyšel“. Nechci to tu rozepisovat, ale blbnul asi tři roky a trpělivě jsem čekala. Stejně to rozsekl a dnes je to „vztah nevyšel“. ![]()
@Anonymní píše:
Soud probíhá, ale jde to moc pomalu a hodně mu to nahrává. Asi si dělal zadní vrátka už delší dobu.Rok po rozvodu.
„Vztah nám prostě nevyšel“ je jeho konstatování, ne moje. Já jsem KO z toho, že on si vezme všechny peníze, přestane se starat o rodinu, užívá si s přítelkyní a je to „vztah nám nevyšel“. Nechci to tu rozepisovat, ale blbnul asi tři roky a trpělivě jsem čekala. Stejně to rozsekl a dnes je to „vztah nevyšel“.
Ale on si myslí, že vztah vám nevyšel. A vyšel snad? Neztrácej čas přemýšlením kde on a co říká. Napiš, až bude po soudě a jak jsi dopadla. Držím ti palce. ![]()
@Kobliha51 píše:
Ale on si myslí, že vztah vám nevyšel. A vyšel snad? Neztrácej čas přemýšlením kde on a co říká. Napiš, až bude po soudě a jak jsi dopadla. Držím ti palce.
Tak za 10 let ahoj - předpoklad mého zkušeného právníka, který podobný případ už zažil. A možná už majetek nebude, protože on to uklidí úplně - a legálně…
@Kobliha51 píše:
Ale on si myslí, že vztah vám nevyšel. A vyšel snad? Neztrácej čas přemýšlením kde on a co říká. Napiš, až bude po soudě a jak jsi dopadla. Držím ti palce.
Spíš nechápu jinou věc - že člověk, který se začal chovat jako ha.jzl, si dovoloří říct - no prostě vztah nevyšel - kdyby to bylo po dvou letech, nemám s tím problém, stát se může, ale po 21 letech???
@Anonymní píše:
Spíš nechápu jinou věc - že člověk, který se začal chovat jako ha.jzl, si dovoloří říct - no prostě vztah nevyšel - kdyby to bylo po dvou letech, nemám s tím problém, stát se může, ale po 21 letech???
No a vyšel snad? To jsou jen slovíčka. To není váš problém. Na to se vykašli a buď nad věcí.
@Anonymní píše:
Tak vidíš. Neřeš slovíčka, řeš peníze.
@Kobliha51 píše:
No a vyšel snad? To jsou jen slovíčka. To není váš problém. Na to se vykašli a buď nad věcí.
To je rada nad zlato ![]()
@Anonymní píše:
Tak za 10 let ahoj - předpoklad mého zkušeného právníka, který podobný případ už zažil. A možná už majetek nebude, protože on to uklidí úplně - a legálně…
Kolik vám oběma je?
@Anonymní píše:
Jo, klidně. Nám se to rozpadlo ze dne na den, 20 let spolu a tři děti k tomu. Ano, taky jsem si kladl otázku „víš s kým jsi spal“. Tím se netrap, život jde dál.
K tomu právu, jako muž to vidím přesně naopak. Parodie na právní stát, zatím se dva roky soudíme jen o děti, tedy o děti vůbec nejde, jde o peníze. V zásadě ale prozatím soudy tvrdě nahrávají budoucí exce, moje role, ač jsem se snažil, se smrskla na peněženku.
Přeji hodně sil.